Sigurd.H sa for siden:
Hei, er ny på forumet og lavkarbo generelt og føler kanskje det er litt lett å gå seg vill i alle forslag/planer man kan følge. Har noen spesifikke spørsmål rettet til hvordan jeg kan legge opp kostholdet til min situasjon;
Er en 188 cm høy mann, veier rundt 75 kg og tenkte for noen måneder siden at det var på tide å bli mer oppmerksom på kosthold og hva man fikk i seg. Hørte mye bra om lavkarbo, spesielt i forhold til å holde seg mer borte fra raske karbohydrater (sukker, hvetemel osv) og øke mengden av grønnsaker uten for mye stivelse etc. Jeg føler jeg ikke trenger å være så utrolig nøye på om jeg får i meg litt karbohydrater gjennom frukt eller grønnsaker siden jeg ikke har noe behov for å slanke meg eller gå i ketose.
Jeg trener styrke 4 ganger i uken, og klatrer/spiller fotball regelmessig i mellom de øktene. Akkuratt nå er kostholdet egenkomponert med tanke på å være litt sunnere enn før og en typisk dag med trening vil se noenlunde slik ut;
Frokost; 50/50 kesam og cottage cheese med valnøtter og eple/pære. Er egentlig veldig fornøyd med denne frokosten, da man tidligere kanskje bare jafset i seg en brødskive med syltetøy eller noe frokostblandingaktig, føler jeg at dette gir meg mer energi utover formiddagen.
Lunsj; Enten en solid salat med egg, ost, kikerter/kidneybønner (velger å få litt karbohydrater gjennom slike ting istedet for korn/sukker), eller lavkarboskiver med forskjellige pålegg.
Mellommåltider; Frukt eller grønnsaker.
Etter trening: Kokte egg/Proteinshake
Middag: Jeg liker godt å lage mat, og det varierer en del hva jeg spiser her. Lager generelt alt fra bunnen av, det være seg kjøttboller/lavkarbolasagne/svinebiffer/kylling i form/fisk. Men det blir som regel et proteinrikt kjøttprodukt med forskjellige grønnsaker ved siden av (går mye i sopp, blomkål, brokkoli, sellerirot, tomater)
Kvelds/senere: Lavkarboskiver, nøtter, frukt o.l
Det jeg vil oppnå med kostholdsomleggingen er å være sunnere enn før, samtidig som det gir meg nok energi i trening og hverdag. Mitt egenkomponerte kosthold synes jeg har fungert fint de månedene jeg har drevet med det. Jeg får i meg en del mindre karbohydrater fra kilder som sukker og hvetemel, men til gjengjeld spiser jeg en del mer grønnsaker, samtidig som jeg ikke er redd for å spise fett. Det er jo ikke direkte LCHF, så spørsmålet mitt er egentlig om det fungerer i lengden med å prøve å kutte ned på karbohydratene uten å kutte de helt ut?