< Tilbake til oversikten

God grønnsakmos

#1

Trj sa for siden:

Blomkål kokt i fløte til mos synes jeg er litt kvalmende på tross av at jeg liker begge deler. Prøvde meg frem med en variant som jeg synes ble meget god (som gammel husmor; ingen mengdeangivelser :)):

brokkoli
blomkål
sellerirot

deles i biter og kokes møre. Sil av vannet og la dampe litt. Moses, ha i smør og fløte etter smak og behag. Smakes til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Godt til både kjøtt og fisk. Anbefales !


#2

Bik sa for siden:

Høres godt ut.
Når jeg lager blomkålmos, koker jeg blomkålen i lettsaltet vann, heller av vannet og tilsetter en skvett fløte og litt smør, og moser den. Tilsetter litt salt og pepper etter smak :) Syns det blir bedre enn å koke i fløte :)
Fin som erstatning for potetmos, og nydelig til fisk. Prøvde den sist til lettsaltet uer...fantastisk :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.