Og så håper jeg du drikker vann flere ganger senere på dagen og:D?
Og så ser jeg at du bare har holdt på en uke. Det er nok altfor kort tid til å si at du ikke går ned. Gi deg selv tid, gi kroppen din tid til å omstille seg. Vit at dess mindre du har for mye, dess lengre tid tar det. Bruk denne tiden til å lære mer om lavkarbo, så kommer det nok etterhvert skal du se.
OK, jeg har lest ganske mye i "den nye atkins dietten" men de føles så unaturlig å spise mye fett :S jeg steker jo selvfølgelig i fett, men mer fett og kjøtt???? høres jo fint ut (veeldig glad i kjøtt) men..?
Og selvfølgelig drikker jeg mer, det er bare at til frokost har jeg ett litersglass som jeg fyller opp, og det skal være tomt etter frokosten ;)
lurte på om det var noe galt, du har liksom de som "oj, 1.5 kg på ei uke!!" derfor lurte jeg.
takk for svar :D
Poenget er at man skal føle det "naturlig" og spise riktig når man spiser lavkarbo, men mange må endre vane og oppfatning av matinntak - kanskje har det bare vært snakk om kalorier tidligere :)
Proteinmessig bør man ha i seg rundt 1 g protein pr kilo kroppsvekt (generelt) pr dag, helst mer om man trener mye og tungt. 100 g biff inneholder ikke mer enn rundt 20 gram protein, så da skjønner du kanskje? Atkins har faktisk en egen tabell i boka si som omfatter proteininntak i forhold til vekt :) Protein er viktig fordi det inneholder 9 essensielle aminosyrer som kroppen MÅ få inn via mat, den kan ikke produsere det selv :)
Når det gjelder fett, trenger du ikke pøse på med fett i massevis. Tenk heller at jo magrere du spiser ellers, jo mer fett må til for å nå opp til en 5% kh - 20%protein - 75% fett fordeling av næringsstoffene.
Spiser du en saftig entrecote som er full av fett, trenger du ikke drukne maten i fløtesaus, men spise så du føler det er naturlig. Spiser du derimot ren svinefilet, må det balanseres med litt mer fett ellers i måltidet. Laks er naturlig på fett, mens torsk er magert. Derfor kan du feks spise bacon til torsken din med god samvittighet, mens til laksen holder det med grønnsaker og kanskje litt rømme til for smakens skyld.
Du har nok ikke gått ned særlig den første uka - sannsynligvis fordi du har vært flink til å drikke mye vann fra før av? Eller du har spist veldig magert og kalorifattig fram til nå? Eller sannsynligvis fordi du ikke har gitt kroppen fett til energi - og den dermed har satt ned foten? ;)
Jo mer du leser jo mer forstår du. I nybegynnertråden er det masse fine linker til blogger og artikler som forklarer HVORFOR og HVORDAN lavkarbo påvirker kroppen, for meg har denne kunnskapen hjulpet på å forstå hva og hvordan jeg bør spise på lavkarbo :)
Vi har alle vært ferske i faget - så vær tålmodig og les!
Ser ut som du er litt skeptisk til fett? Kanskje du trenger å bli kvitt fettforbien? Les f.eks på hjerte- og lungekirurg Thomas Geisner sin blogg. Han overbeviste meg (i tillegg til de 1000 andre artiklene jeg leste). Jeg legger in all maten jeg spiser på diett.no (lettere enn man skulle tro!). Dersom jeg ikke har spist nok fett mot slutten av dagen tar jeg meg gjerne litt dessert. F.eks hurtigis (300gr bær, 3 dl kremfløte og 1 dl sukrin i kjøkkenmaskinen) eller en kremdott med raspet mørk sjokolade el... Når kroppen din ikke lenger bruker kh på å forbrenne, men fett vil ofte vektnedgangen bli stor en periode (glykogenlagrene tømmes og betennelser og vann i kroppen forsvinner). Selv gikk jeg ned 3,5 kg første uken..
Du kan benytte diett.no for å se hvor mye du får i deg. Det er greit å bruke i begynnelsen. Om du skal ned bare få kg tar det lengre tid. De første 1,5 kg du skriver om er bare vann uansett.
Hei takk for svar !
jeg har lest en del, men spurte for å finne ut hvordan jeg spiser i forhold til det som er "meningen"
når det gjelder drikke, drikker jeg mye mer enn før, har bestemt meg for å drikke mer. (før drakk jeg av og til så lite som 1 liter daglig, til frokost, og det var alt.. :S)
Takk for hjelp og råd, jeg fortstter med ny iver og lyst!
Er du redd for at du ikke går ned fordi du har spist mer enn du gjorde før? Om du vil kan du svare på:
Hvor mye veier du og hvor høy er du? Hvor mye mer spiser du? Hvordan har du reget at du spiser mer?
Kan du legge inn det du skriver på diett.no og gi oss gram, energi og prosentfordeling mellom næringsstoffene? Det er vanlig å være mer sulten i begynnelsen før omstillingen til fett som hovedkilde til energi er ferdig.
hm,
veier 66 kg, er 160 cm høy, og spiser, tja, det som jeg skrev først er vel ganske typisk, rundt 1700-2000 kcal, tydeligvis en hel masse vitaminer, men alt for lite sink, noen forslag til hva jeg kan spise som inneholder mye sink?
For å være spesifikk. To tomater er for mye (om du er i induksjonen). Du kan spise en halv. Paprika (rød) skal også spises litt av. Listen finner du her. Og reglene finner du her. Tell KH, bruk gjerne vekt og mål alt og regn ut i begynnelsen.
Spis minst en håndflatestor bit protein i hvert måltid. Spis mat som er bra for deg når du er sulten. Ha smør og gode oljer på alt du spiser.
Og dessuten kommer dette til å ta tid fordi du ikke trenger å bli så veldig mye mer tynn, det er de som har 30 å miste som går ned kilovis i begynnelsen.
Du kommer til å bygges om, så mål i tillegg med målebånd. Det er gøy!
:) takk for at du gjorde meg oppmerksom på at den står listet over mulige grønnsaker,ikke annbefallede, samme med paprikaene
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.