< Tilbake til oversikten

LC Foccacia/frokostbrød med speltmel (bilder)

#1

Biggie Small sa for siden:

For de som er sensitive til de litt rare nøtteaktige luktene fra sesam- og solsikke"mel" har jeg en enkel oppskrift på 3,5 karb./100 kcal pr. "skive" som jeg kan anbefale;

Sett ovnen på 180 grader.

3 store eller 4 små egg (~200gr.)
1/2 dl. fløte (43 gr.)
100 gr. kremost naturell
(kos deg med de siste 25 gram) :)

Bland egg/fløte/kremost sammen i en visper m. bolle passe jevnt.

20 gr. gresskarfrø
20 gr. linfrø
20 gr. kokosmasse
(Coop type)

Blend gresskar, linfrø, kokos i en kaffekvern til fint mel. Hell det i vispebollen mens den går. Ha deretter i 65 gr. sammalt speltmel og visp det inn.

1 god ts. bakepulver
1/2 ts. havsalt

Ha det i vispebollen og visp.

1 god ss. fiberhusk tilslutt i bollen og visp inn.

Hell utover mellomstor panne bekledd m. bakepapir som rekker litt oppover kantene (tips: ta litt formfett eller vann i panna før du legger i bakepapiret for at det skal sitte bedre og ikke skli).

Fordel jevnt utover, strø sesamfrø eller hva du vil på toppen, og sett litt høyt i ovnen i ca. 35 minutter.

Kjøl litt, del i 12 deler.

Som Focaccia kan man har på oliven, olje, tomater etc. før det går i ovnen (og prøve med gjær og forhåndsheving). Man kan også bytte ut spelt med annen meltype f.eks, havre for å få det glutenfritt. God med baconbiter blandet inn etc.

3 slike skiver gir halve dagsrasjon (~10 karbs) på streng Skaldeman (20 gr. karbs pr. dag) og skivene er så normale at også ikke-LCere kan nyte dem.[/U]


#2

Berit59 sa for siden:

Mmm, dette brødet ser godt ut :-)
Har prøvd mange forskjellige oppskrifter, men har liksom ikke funnet noe som har falt helt i smak enda. Synes det blir for mye eggsmak i de brøene jeg har prøvd.
Nå skal jeg rote litt i kjøkkenskapet, og prøve disse :spent:


#3

Berit59 sa for siden:

Nå har jeg laget brødet, og det smakte fortreffelig! Har gått og småspist siste halvtimen...:p Takk for oppskriften :-)


#4

Biggie Small sa for siden:

Så bra :) Tror det er noen som trenger noe skiveaktig som før, ihvertfall noen sjeldne morgener og som ikke helt greier solsikke-oppskriftene eller kruskakli/ost/egg blandingene.

Biggie


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.