Biggie Small sa for siden:
For de som er sensitive til de litt rare nøtteaktige luktene fra sesam- og solsikke"mel" har jeg en enkel oppskrift på 3,5 karb./100 kcal pr. "skive" som jeg kan anbefale;
Sett ovnen på 180 grader.
3 store eller 4 små egg (~200gr.)
1/2 dl. fløte (43 gr.)
100 gr. kremost naturell (kos deg med de siste 25 gram) :)
Bland egg/fløte/kremost sammen i en visper m. bolle passe jevnt.
20 gr. gresskarfrø
20 gr. linfrø
20 gr. kokosmasse (Coop type)
Blend gresskar, linfrø, kokos i en kaffekvern til fint mel. Hell det i vispebollen mens den går. Ha deretter i 65 gr. sammalt speltmel og visp det inn.
1 god ts. bakepulver
1/2 ts. havsalt
Ha det i vispebollen og visp.
1 god ss. fiberhusk tilslutt i bollen og visp inn.
Hell utover mellomstor panne bekledd m. bakepapir som rekker litt oppover kantene (tips: ta litt formfett eller vann i panna før du legger i bakepapiret for at det skal sitte bedre og ikke skli).
Fordel jevnt utover, strø sesamfrø eller hva du vil på toppen, og sett litt høyt i ovnen i ca. 35 minutter.
Kjøl litt, del i 12 deler.
Som Focaccia kan man har på oliven, olje, tomater etc. før det går i ovnen (og prøve med gjær og forhåndsheving). Man kan også bytte ut spelt med annen meltype f.eks, havre for å få det glutenfritt. God med baconbiter blandet inn etc.
3 slike skiver gir halve dagsrasjon (~10 karbs) på streng Skaldeman (20 gr. karbs pr. dag) og skivene er så normale at også ikke-LCere kan nyte dem.[/U]