Krissii sa for siden:
Hei!
Jeg er relativt ny på lavkarbo, men har siden i sommer levd ganske strengt på lavkarbodietten. I sommer var jeg så privilegert at jeg kunne leve på mammas lavkarbo-brød (hun er mer Hexeberg, så det er heeelt andre brød enn de jeg lager nå), men etter at jeg vendte tilbake til studenttilværelsen i min egen leilighet måtte jeg bake selv. Jeg kjøpte Lindbergs bok og har laget rugbrødene hans to ganger. Første gangen ble en fiasko uten like, andre gangen ble det en nesten-suksess. Det jeg sliter med er at de faller fra hverandre når jeg skjærer dem opp. Det ble ikke like ille andre gangen, but still.. Hva mangler jeg? Må jeg ha mer olje, mer vann? Første gangen, disse var UMULIG å skjære opp, fulgte jeg oppskriften etter punkt og prikke og fikk en altfor fast deig (tror jeg...). Andre gangen tok jeg oppi noe mer vann (med en mer riktig temperatur slik at hevingen ble bedre), og jeg tror kanskje dette har hjulpet noe. Men jeg vet ikke om enda mer vann vil gjøre brødene litt mer spisevennlige? Da blir det jo mer røre enn deig.. Hva tror ekspertene? :)
Håper noen kan svare! Jeg kan nemlig ikke skryte på meg mye bakeerfaring, men jeg prøver jo... :rolleyes:
Hilsen Kristina