< Tilbake til oversikten

Auberginegull med Garam Masala

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Har man har lyst på den gode crispy potetgull-feelingen, så kan dette være noe for deg :)

Du trenger:
1 aubergin
1 ss salt
3 ss olje (helst raspolje)
1 ss garam masala
Kutt auberginen i tynne skiver og fordel utover stekepapir. Dryss salt over, dette er for å trekke ut fuktighet. Tørk lett over med tørkepapir. Dette kan det forøvrig lønne seg å gjøre hver gang du skal bruke aubergin til noe, men ikke nødvendigvis like lenge som jeg gjorde i dag, nemlig 1 time.

Så begynner moroa: bland olivenolje og garam masala i en liten skål. Fordel garam masala/olje - blandingen på begge side av hver auberginskive ved å bruke en pensel, også legg pyntelig tilbake på plassen sin på bakepapiret.

Når du har gjort dette på alle sammen, sett de i ovnen på 175 grader i cirka 20 - 30 minutter (til chipsene ser sprø og brune ut, men ikke brent). Ha på litt mer salt om du syns den trenger det. Server varm, og kanskje med en god rømmedip? :)

Se bilder her

:cool::)


#2

Marika sa for siden:

Hei:)
Prøvde disse nå, og de ble ganske gode:) Men de ble også temmelig:eek: salte... selv om jeg forsøkte å skylle auberginskivene litt og tørke av de før jeg tok på olje/krydderblandingen og stekte de. Hvordan ble dine?


#3

bittersweet sa for siden:

Et tips kan være å bruke grovt salt til dette og ikke finmalt! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.