marjusen sa for siden:
I dag har jeg laget en ny favoritt her i heimen. Den var uutrolig god!
Oppskrift for 2 voksne:
Kylling:
3 kyllingfiler
Salt, nykverna pepper og provencekrydder
Sataysaus:
2 dl kokosmelk
70 gram peanøttsmør (velg den uten sukker)
2 ts rød curry paste
2 ss olje
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss epleedikk ELLER saften fra en halv sitron
en kvart rød chilli
brukte også en dråpe søtt (stevia)
Sellerirot fries:
300 gram sellerirot (ferdig skrelt)
2 dl olje
salt, pepper, løkpulver og pomfrikrydder
Slik lager du den:
Kylling:
Denne krydres med overnevnte krydder, stekes på hver side og hviles under lokk i noen minutter etterpå.
Sataysausen:
Varm opp oljen. Tilsett den røde curry pasten og rør den godt inn. Så tilsetter du kokosmelken og lar dette stå å varmes opp i noen minutter. Skal ikke koke. Så tilsetter du peanøttsmøret, eple edikken (eller sitronsaften), chillien, sjarlottløken og hvitløken. (Jeg fresa hvitløken og sjarlottløken i ei panne først). Dette skal så kokes til den er passe tykk. Min ble veldig tykk, så jeg tok oppi et par SS med vann!
Sellerirot fries:
Ta oljen og alt krydderet i en bolle. Visp dette godt sammen.
Så skjærer du opp selleriroten i staver og dynker dem i olje. Legger dem på et stekebrett med papir under. Stekes på ene siden i ca 30 minutter. Til dem har fått en ganske mørk farge under. Så tar du ut brettet og snur alle sammen. Inn igjen i ca 10 minutter. Stekes på ca 200 grader.
Da blir dem ganske sprøe å gode.
Jeg brukte ikke opp all sausen. Tok et par spiseskjeer på hver kyllingfileet!
I hele sausen er de 18 kh. Det er ca 300 gram hele sausen veier. DVS at det er 16 pr 100 gram. Jeg brukte kanskje 50 gram til sammen:D
Vel bekomme!!!!!! OG NYYYYYYYT!! NAM NAM NAM!!!