< Tilbake til oversikten

Hva kan jeg spise istedenfor spaghetti?

#1

FrkMarge sa for siden:

Vanligvis lager jeg nå rene LCHF middager for hele familien med vekslende hell, stort sett hell da :p
Men nå ønsker -åringen seg så veldig spaghetti, så da kjøpte jeg en pakke fullkornspasta i dag, men det skal jo ikke jeg spise...
Spaghettiretter er jo stort sett mest spaghetti + litt saus. Jeg kan jo ikke bare spise "litt saus". :confused:
Forslag?


#2

Rin sa for siden:

Strimlede grønnsaker? Squash er en gjenganger som pastaerstatning, men det fungerer med kål og det meste annet som kan strimles, også. :)


#3

Nerthus sa for siden:

Lager du en ordentlig kjøttdeigsaus, koker grønnsaker (til deg selv) og strimler squash som du hurtigkoker går det nok bra.

Evt kan du spise MYE saus og bittelitt spaghetti - avhengig av hvor streng du er til vanlig, og hvor mye magen tåler om du har vært streng lenge :)


#4

Tiril77 sa for siden:

På ketolyse, så funker det sikkert ikke.. Men kikerter er faktisk også ganske godt til tomat og kjøtt saus ;)


#5

Kitt sa for siden:

Jeg bruker stekt sopp, jeg! Masse stekt sopp med kjøttsaus og massemasse ost på toppen!:sikle::sikle::sikle:


#6

Tiki sa for siden:

Strimle squash med cajennejern, 1 min i mikroen. Kjekt og snart å lage som tilbehør


#7

FrkMarge sa for siden:

Hva er cajennejern???:confused:

#8

Albertina sa for siden:

Når det spises spaghetti og kjøttdeig her i huset, spiser jeg kjøtt, saus (ketolysevennlig), litt stekt sopp, maasse ost og en dert med rømme!


#9

GrønnPepper sa for siden:

Tipper det skal være juliennejern. Det er en spesiell rasp som brukes til å lage smale strimler av grønnsaker.


#10

FrkMarge sa for siden:

hm... har ikke sånnt jeg:o
Kniv er for dumt eller?


#11

lucifine sa for siden:

Kanskje bruke ostehøvel istedenfor kniv slik at det blir tynt nok?


#12

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Vi bruker squash, med stort hell.
Deler opp squashen med et julienne-jern, men hopper over kjernen, den er veldig bløt. Legger strimlene i et dørslag over vasken og har over litt salt. Lar det stå å renne av seg en liten stund, klem gjerne ut vann med hånda og, da blir det bedre. Har en god klunk olje eller smør i en varm panne, og steker til det har blitt varmt, tar ikke mange minuttene. Godt med salt og pepper på, så blir det en helt grei erstatning for spaghetti!


#13

Tiki sa for siden:

Det stemmer :o synes liksom det såg litt rart ut når jeg skrev det.


#14

tarante sa for siden:

Eventuelt så kan man bare ta en liten salat ved siden av :)


#15

nellie sa for siden:

Anbefaler squashgetti :)

Men dette du skriver her er jeg ikke helt enig i. Det er vel du som bestemmer hvor mye spaghetti du skal ha i forhold til saus? (når man ikke spiser ketogent da) Jeg pleier å lage kjøttsaus med masse grønnsaker, kjøttdeig osv og har bittelitt spaghetti til. Spiser kjøttsaus med litt spaghetti, isteden for spaghetti med saus.

Føler ikke det er så mye behov for spaghetti i det hele tatt, hvis du lager en skikkelig nais kjøttsaus. Ellers så er det, som sagt, godt med squashgetti til:)


#16

Señora sa for siden:

Man kan jo la være å tenke spagetti og heller velge f.eks. blomkålris eller blomkålstappe til typiske spagettiretter.


#17

Rin sa for siden:

Ja, pastasaus av diverse slag er veldig godt over noe så enkelt som blomkål- eller brokkolibuketter også - man trenger ikke noe avansert juliennejern for å få et godt måltid. :)


#18

FrkMarge sa for siden:

Ble en god salatbolle med isbergsalat, bittelitt tomat, ittelitt paprika og stangselleri med knuste valnøtter og sesamolje og olivenolje som dressing på meg i dag - i tillegg en god kladd rømme :)
Også fikk de andre fullkornspasta og salat inntil kyllingsnitzler (ikke den allerbeste lavkarbomaten, men vi hadde det i frysen...:o
Jeg spiste LITT snitzel og masse salat og hadde på litt ekstra valmøtter og alle drysset godt med parmesan over
Ble ikke så verst middag det og guttungen fikk endelig pastaønsket sitt oppfyllt:D


#19

Karbobrussel sa for siden:

De få gangene jeg spiser pasta av noe slag, blir den kokt 'al dente', satt i kjøleskapet og spist dagen etter, kald, med varmt tilbehør. Høy spiseglede, og lav GI


#20

streber sa for siden:

Finnes lavkarbopasta å få kjøpt på helsekost og på nettet, er litt usikker på om jeg kan skrive navn på pastaen og butikken, er noe med at det ikke lov å reklamere her (jeg er bare glad det finnes et alternativ jeg og kunne tenkt meg å fortelle deg om det):o


#21

GrønnPepper sa for siden:

Så lenge du ikke selv har økonomiske interesser i produktet eller butikken er det ikke noe i veien for å nevne merkenavn. :)


#22

streber sa for siden:

Hehe, DET kan jeg love jeg IKKE har:)
På "Lavkarbohuset.no" kan man bestille "pasta alla Eva". Kan også kjøpes på Life butikker.


#23

FrkMarge sa for siden:

Ok? hva er de laget av da? fiberhusk og egg?
Må testes ut senere :) Men er vel ganske dyrt da tipper jeg?
Pasta er liksom en sånn ting som har reddet middagen mange ganger når lommeboka har vært tom.:o

Går det an å lage lavkarbopasta selv?
Jeg har pastamaskin som faktisk har vært ganske hyppig brukt her tidligere :)


#24

Birdfire sa for siden:

Hei.
Jeg steker gulost i ovnen. Riv på råkostjernet og legg på bakepapir på brett. Når osten er smeltet og ikke for godt stekt klipper jeg den oppi tynne striper som spagetti og tar sausen over og river ost oppå. . Samme gjør jeg når vi har Taco. Steker en stor ostekake som jeg legger flatt på tallerken. Fyller med vanlig tacofyll.


#25

Spinnerette sa for siden:

Jeg har strimlet sellerirot tidligere og brukt som pasta. Syns det funka ganske greit, men så er jeg blitt skikkelig fan av sellerirot òg (:


#26

Nerthus sa for siden:

Rema har ferske fine sellerirot og persillerot nå.. de er ikke kjempestore, men prisen ser ikke så verst ut... løp og kjøp! ;)


#27

Tiki sa for siden:

Denne har jeg også kjøpt men ikke prøvd enda. 9 gr.kh pr 100gr. Kan jo prøve en liten smak tenkte jeg.


#28

plastbox sa for siden:

Har nettopp sendt en forespørsel til lavkarbohuset.no om de kan skaffe shirataki-produkter (nudler, pasta, lasagneplater, osv). Shirataki inneholder 0 karbohydrater, null kalorier, og er 100% naturlig. Voldsomt merkelig at det ikke skal være mulig å oppdrive i Norge! :confused:


#29

Bik sa for siden:

Har forsøkt den pastaen....ikke noe særlig :(:eek:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.