Er gravid og på lavkarbo. Sliter med null interesse for mat, hadde jeg hatt valget hadde jeg knapt spist i det hele tatt.
Skal spise meg opp til et høyere nivå av kh, og har tidligere har ligget på rundt 15g/dag. Ser at man kan spise basmatiris/villris, og kommer til å gjøre det. Hva er grunnen til at man kun får spise et måltid med ris eller brød?
Jeg steker kun med meierismør, samt at jeg bruker kremfløte daglig. Er det ok? Til nå har jeg gått inn for å få i meg ekstra fett, men nå kan jeg jo kutte ut C.F. og redusere mengden kremfløte så blir det vel bra? Hvor mye fett bør jeg spise hver dag? Har et energiinntak på ca 75% med tanke på fett, og er klar over at på Fedon er det mindre fett.
Er ikke så fornøyd med å måtte gå fra den spisemåten jeg følger nå, men alt for et sunt svangerskap :)
Hmmm, det virker jo logisk. Vil helst ikke spise brød, men gjør det nå for å øke på karbene, for grønnsaker + melkeprodukter alene kommer opp til maks 15g kh om dagen (er veldig sær i matveien dessverre).
Finnes det noen måte for å vite hvor høy GI en matvare har? For det er mange matvarer jeg ikke finner i bøker/lister på nettet. Det er også forskjellig fra liste til liste fant jeg ut, da en liste viste at rå gulrot hadde lav GI mens en annen viste at gulrot hadde høy GI.
Mister motivasjonen av dette styret her, vil bare spise en diger porsjon is med sjokoladesaus og daimbiter over, så kommer jeg i alle fall opp i kh nivå, om så blodsukkeret svinger som en jojo :(
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.