< Tilbake til oversikten

"Marmorerte rømmemuffins" - tilpassing av oppskrift

#1

Luguber sa for siden:

Fant en enkel muffinsoppskrift på detsoteliv.no, som inneholdt følgende ingredienser:

2 store egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakao (blandes inn i 1/3 av deigen)

Tenkte at denne må da være grei å konvertere til lavkarbo? Bytter ut sukkeret med passende mengde ønsket søtstoff (smaker meg frem), og lettrømmen med seterrømme.
Når det gjelder melet så er jeg imidlertid litt usikker på hvilken erstatning som er best. Har mandelmel (fra funksjonellmat), kokosmel, BakePro og Fiberhusk i kjøkkenskapet - lurer på om noen har tips til hvilken blanding av disse som best kan erstatte 3 dl hvetemel?


#2

Ninasju sa for siden:

Hm.. Ingen som har gode ideer om hva som vil funke her?


#3

Supah sa for siden:

Hei :smile:

Jeg er ikke noen ekspert på området, men jeg ville prøvd med mandelmel. Eventuelt kokosmel..



#5

Idarull sa for siden:

Hvis du skal bruke kokosmel må du øke vannmengden, det suger til seg alt som er. Jeg så en oppskrift med 4 egg og bare 4 SS kokosmel på muffins, så jeg ville prøvd meg frem med røra.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.