Norunb sa for siden:
Ser det er mange oppskrifter som inneholder masse nøtter, men hva kan jeg som er alergisk mot all slags nøtter bruke istedet?
Norunb sa for siden:
Ser det er mange oppskrifter som inneholder masse nøtter, men hva kan jeg som er alergisk mot all slags nøtter bruke istedet?
lifejack sa for siden:
Noen steder går det kanskje an å bytte ut nøtter med frø (f.eks. solsikke) hvis du tåler det?!
Forresten: er kostholdsfilosofien din low fat high carb slik filosofiboksen sier, eller er det en typo? Bare lurer siden dette er et lavkarboforum. Du kan selvsagt spise akkurat som du vil, altså. Ble bare litt nysgjerrig:)
Får i hvert fall håpe noen andre har flere og bedre tips å komme med enn det jeg hadde, da:o
Norunb sa for siden:
Tusen takk for svar. Solsikke tåler jeg ja.
Jeg ler så jeg dauer her... :D Low fat, high carb funker ikke så bra for meg. Men når jeg tenker etter, så er det vel det jeg har satsa på de første 30 åra av mitt liv. :o Men nå vil jeg altså heller bruke Low Carb, High Fat. Typoen er nå rettet opp i...
TigerTove sa for siden:
Soyamel, malte sesamfrø, proteinpulver.. Det er bare fantasien som setter grenser ;)
lifejack sa for siden:
Hehehe, da henger jeg litt bedre med;)
Endelig noen som hadde litt flere forslag!:)
bliss sa for siden:
Jeg er også mega allergisk mot nøtter (og solsikkefrø) - i feks muffins bruker jeg kokosmel (kjøper på helsekost,ligner vanlig mel/smaker lite kokos), i brød og knekkebrød bruker jeg greskarkjerner og som bunn i ostekake har jeg med stor suksess brukt soya-flokker (helsekost) som jeg har kjørt litt i hurtigmikser med myk smør, litt sukrin og litt ekte vanilje :) lykke til
Photobscura sa for siden:
Solsikkerfrø, linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø, kruskakli etc er ting du kan bruke i bakst. Er du allergisk mot alle type nøtter? Peanøtter f.eks er belgefrukt, og ikke nøtter, mandler, pistasje og kokosnøtter er steinfrukt, cashew og paranøtter er frø. Så vidt meg bekjent er det stort sett kun valnøtter, hasselnøtter og kastanje som per definisjon er nøtter av det du finner i vanlige butikkker i Norge. Hvilke er du allergisk mot?
Ps: Før jeg la om kostholdet så tålte jeg ikke peanøtter, mandler, hasselnøtter og erter. Det tåler jeg finfint nå! :) Men jeg er muligens et unntak, altså. ;)
Albertina sa for siden:
Sliter med det samme selv, men så langt har jeg bakt ulike ting, som brød og kaker, og i generell matlaging med:
Soyamel
Soyaflokker.
Bakepro (proteinpulver, tåler varmebehandling opp til 200 grader)
Kruskakli
Solsikkefrø
Linfrø
Glutenmel
Johannesbrødkjernemel
Fiberhusk
Gresskarkjerner
Sesamfrø
Jeg bruker dette litt om hverandre, alt ettersom hva jeg har i skapet, eller hvilke oppskrifter jeg skal bruke. Er fremdeles i eksprimenteringsfasen på nøtteerstattninger, kommer nok mere i journalen min med tiden.
Alt dette har jeg kjøpt på ulike helsekostbutikker og i enkelte store matbutikker (Meny, OBS)
Lykke til!
Norunb sa for siden:
Jeg er ekstremt allergisk mot peanøtter, tåler meget dårlig valnøtter. Resten kan jeg spise begrenset av om jeg tar litt syrtec først:rolleyes:
Men tusen takk for mange gode svar. Nå skal det bakes :cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.