< Tilbake til oversikten

Annes grunnoppskrift på is for ismaskin

#1

Anne sa for siden:

Annes grunnoppskrift på is til ismaskin

3 eggeplommer
75 gr Fruktose
1 vailjestang/10 gr vaniljesukker
2 1/2 dl fløte eller helmelk (jeg bruker fløte)
2 dl fløte
Pisk eggeplommer, fruktose og vaniljestang/-sukker
Tilsett 2 1/2 dl fløte/melk og rør
Pisk 2 dl fløte og bland det med de andre ingrediensene.
[color=purple][/color]
Sett igang ismaskinen og hell i den roterende bollen....ca 40-45 min
[color=purple][/color]
Denne isen kan blandes med masse rart; nøtter, sjokolade, tørkede frukter, kanel, bær....
[color=purple][/color]
Lykke til!
[color=purple][/color]


#2

Albertine sa for siden:

Hvordan blir fremgangsmåten for oss som ikke har maskin?

drømmer om is med eple og kanel


#3

Aline sa for siden:

mmmmmm :)

hvor mye er 75 gram fruktose i dl? eller ss?
om du husker, da :)


#4

Aline sa for siden:

sånn, Albertine ;)


#5

Albertine sa for siden:

Åh, takk Aline!


#6

Aline sa for siden:

av iset :)

Jeg bruker min faste basisoppskrift med 3 eggeplommer, en kartong pisket kremfløte, litt vaniljeekstrakt (evt biiittelitt vaniljesukker) og søtstoff etter smak. Lag eggedosis, bland i kremen og smak til med søtstoff og smak.

Denne varianten ble jo litt dyr men UTROOOOOLIG god:

Ha 2-3 Decadence-advantagebars i kjøkkenmaskin og hakk dem smått opp. Jeg har også brukt Mocca Crunch-smaken (ble vanvittig godt) men de selges jo ikke her i landet.

Bland bitene + en ts kakao (kan sløyfes) i iskremen og sett den til frysing. Dersom du ikke bruker ismaskin du røre i isen minst hvert kvarter, da blir den kremete og god, ellers blir den steinhard og krystallisk.

Isem smakte til forveksling ganske likt Haagen Dachs Cookies 'n Cream. :sikle:


#7

Anne sa for siden:

Ikke veldig mye....eeee en håndfull kanskje, men skal sjekke når jeg kommer hjem...:p

#8

Anne sa for siden:

Kanelen lønner det seg å blande i eggeplommene før du pisker eggedosis. Da blander den seg best.:)

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.