< Tilbake til oversikten

Totalavholds fra sukker og sjokolade?

#1

Kristin81 sa for siden:

Når man går på lavkarbo, er det "lov" å unne seg vanlig melkesjokolade og andre sukkervarer en gang iblant? Eller vil dette bare gjøre at man sprekker for fullt, og må starte helt på nytt igjen?

Jeg er kjempefornøyd med å ha gått over til lavkarbo, og stortrives med maten. Likevel, søtsuget er et problem. Har alltid vært veldig glad i sjokolade - og spiser nå sukkerfrie varianter, som Cavalier og Atkins. Synes imidlertid disse er litt tamme i forhold til vanlig sjokolade, noe som gjør at jeg bare får lyst på mer, og ender opp med å spise altfor mye..


#2

Engledans sa for siden:

Hvor lenge har du gått på lavkarbo?Du må gi søtsuget tid til å gå over.Du kan ev prøve krom eller noe slikt.


#3

Kristin81 sa for siden:

Det er 4 uker siden jeg prøvde lavkarbo for første gang, men jeg fikk en sprekk som varte noen dager, og måtte derfor begynne helt fra start igjen. Sukkersuget er vanskelig.... Har nettopp kjøpt krom, så får vi se om det hjelper :)

Men du, selv om man skulle bli kvitt sukkersuget: er det lov å unne seg en melkesjokolade en gang iblant, eller vil det ødelegge hele opplegget?


#4

Newstart sa for siden:

Det er kun du som bestemmer om det er lov å unne seg eller ikke:). Men det vil kanskje gjøre det lettere å sprekke og søtsuget blir kanskje uutholdelig.
Jo mer du spiser av sjokolade jo mer vil du ha. Hvis du kutter ut alt det der så vil du etter ei stund merke at du har ikke lyst på sjokolade. Du har ikke noe søtsug lenger. Virkelig verdt å prøve.


#5

arnakristin sa for siden:

Hei,
I og med at du har en egenkomponert variant av lavkarbo så er det jo helt opp til deg, men ser at du er inspirert av ’spisdegslank’ og der er det ikke rom for sukker.
Problemet med sukkerfritt godteri er man ikke får det kicket med blodsukkerstigningen man er vant til – det blir litt tamt, ja.
I og med at du har et søtsug problem så vil jeg ikke anbefale at du spiser for eksempel melkesjokolade, vel, Sjokoladeprinsen har en sukkerfri variant – men også den er tam.
Ved å spise sukker når du har søtsug så kan du fort få problemer med å slutte med sukkeret igjen.
Dersom du er ny på lavkarbo så er det helt normalt å ha litt (noen MYE) sukkerabstinenser.
For min del så er søtsug kun et symtom på at jeg får i meg for lite fett i løpet av dagen, så sjekk ut kostplanen din.


#6

Kristin81 sa for siden:

Takk skal dere ha! Newstart: ja, hvis jeg hadde klart å kutte ut helt, så hadde nok det vært det beste, skal prøve ;)

Arna Kristin: takk for svar :) ja, jeg synes det kan være vanskelig å få i meg nok fett, uvant med ny tankegang der. Jeg er ikke så glad i smør og majones, men liker godt fløte og bacon. Prøvde meg på oppskriften LCHF-pannekake fra en lavkarbobok, og det ble for mye for meg... mange pakker smør og bacon blandet med egg, ble litt kvalmende synes jeg. Men det er sikkert bare en vanesak? Har du noen gode tips til hvordan få i seg mer fett?


#7

dollie76 sa for siden:

Jeg hadde og et enormt søtsug i flere uker (kuttet sukker og gjær først pga candida- økte så på med å kutte hvete, pasta, ris, etc... og spiser nå minimalt=virkelig prøver å unngå, av alt dette) Begynte med krom - dobbel dose i forhold til det pakningen anbefaler - og det hjalp på dagen for meg. Gikk tom igår, så får se åssen helgen blir.. MEN jeg unner meg LITT 70%/86% (type to ruter..) i helgene uansett.


#8

Engledans sa for siden:

ar ikke spist vanlig sjokolade eller vanlig snop på et halvt år, så husker nesten ikke hvordan det smaker:D:D


#9

Nordmørsloppa sa for siden:

Når jeg får lyst på sjokolade så pisker jeg krem med sukrin og kakaopulver. funker gull!


#10

Lindemor sa for siden:

Jeg har ikke totalforbud mot sjokolade, for det tuller med mitt hode. Jeg velger dog KUN 70% eller med enda høyere kakaoinnhold og som oftes kun en liten bit. Det holder.

Favoritten er bær, piske fløte med sukrinmelis og bittelitt hakket mørk sjokolade på toppen. Da holder det lenge.


#11

Kristin81 sa for siden:

Så flinke dere er! :D
Takk for tips, kremfløte med bær eller kakao høres godt ut! Det skal jeg prøve. Det finnes jo virkelig mange gode alternativer til søtsaker, bare man setter seg litt inn i ting. Jeg lagde f.eks. lavkarbo-lapper her om dagen, og de ble supergode. Likevel har jeg dessverre en hang-up på melkesjokolade, skulle ønske jeg var mer standhaftig enn som så...

Fint å høre at krom hjelper, lett å få inntrykk av at kosttilskudd ikke alltid hjelper.


#12

Noenkiloformye sa for siden:

Gå over til mørk sjokolade med minst 70% kakao. Når du blir vandt til den og liker den så smaker melkesjokolade ufattelig ekkelt-søtt. Jeg spiser ikke godis jevnt (om vi ser bort ifra mange atkinsbarer på et par dager da jeg hadde behov for å gi litt F***) så når jeg vil ha noe søtt lager jeg meg sjokolademousse (mørk sjokolade, kremfløte og meierismør). Om det er bare til meg så lager jeg halv dose og spiser over et par dager. Det funker best for meg med en stor dose enn å småspise jevnlig :)


#13

Kristin81 sa for siden:

Takk for gode svar :) ser mange av dere liker mørk sjokolade, jeg er ikke så glad i den foreløpig, men det er sikkert bare en vanesak. Så flink du er og, som ikke spiser godis jevnlig. Sjokolademousse hørtes godt ut.
Jeg lagde meg en selv-mikset yoghurt nå i stad, med tyrkisk yoghurt, sukkerfritt jordbærsyltetøy og litt kremfløte. Smakte himmelsk! Det gjelder å finne alternativt godteri :)


#14

Hamster59 sa for siden:

Eller enda bedre: 86%! Men det er kanskje litt drøyt hvis det er melkesjokolade du liker best. Da må en helst ha en god kopp kaffe til.


#15

Hamster59 sa for siden:

Prøv med friske bær, smaker enda bedre! Singelfrosset bringebær, litt hakka nøtter og et dryss med kanel. :p


#16

Siria sa for siden:

Jeg spiser litt godteri innimellom, i bursdager og slikt. For meg går det helt fint, og jeg går ikke opp i vekt av det. Det finnes ingen fasit, du må selv finne ut hva som passer best for deg.


#17

Lissi80 sa for siden:

Jeg unner meg litt i spesielle anledninger, som i går da jeg var i bryllup.. Spiste tre tynne kakestykker av tre forskjellige kaker, og gikk bananas i sjokoladeskåla :D

Men for meg er det ikke problem når hverdagen er tilbake, så selvom jeg spiste (kanskje) litt for mye søtt igår -så er jeg tilbake til LCHF kost idag :)


#18

Kristin81 sa for siden:

Nam! Det hørtes godt ut! Jammen er det ikke mye godt man kan kose seg med på lavkarbo.

Synes dere er flinke, som klarer å spise godteri kun innumellom! Det er godt gjort. Når du da spiser godteri, er det lavkarbo-versjoner da eller vanlige, sjokoladekaker etc.?

Så bra, dere er virkelig flinke. Så dere kan altså skeie ut en sjelden gang iblant med melkesjokolade etc., uten at det går utover lavkarbo-opplegget deres?


#19

Siria sa for siden:

kristin 81: Ja, når jeg skeier ut er det med ordentlige kaker og ordentlig godteri. Men jeg har aldri hatt et vanskelig forhold til godteri. Har ingen vanskeligheter med å holde det til kun spesielle anledninger.

Jeg tror at jo mer normalvektig man blir, jo bedre arbeider insulinet i kroppen også. Jeg trener jevnlig i tillegg,


#20

StegforSteg sa for siden:

Jeg er nok en av de som må være totalavholds fra vanlige kaker og slikt. Jeg tviholder på vann, og har sukkerabstinenser i "evigheter" etterpå. Spiste litt kake i dåp forige helg og enda har jeg ikke gått ned til minstenoteringen min igjen etterpå vektmessig. I går var første dagen jeg hadde lite sukkerabstinenser, og i dag ser det ut som det er borte. Altså en uke og vel så det.... Ikke verd det spør du meg!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.