< Tilbake til oversikten

Greske kjøttboller (keftedakia) m/ tzatziki og gresk salat

#1

Sweetie73 sa for siden:

Hei! Her er en oppskrift på deilig middelhavsmat som jeg tror funker bra på lavkarbo! Tar imot tilbakemeldinger med stor takk dersom en kan erstatte elementer her for å gjøre den bedre egnet.:o

Greske kjøttboller/Keftedakia:
500 g kjøttdeig
100 g løk - finhakka
2 egg
1 neve havregryn (Bedre enn loff, men finnes sikkert bedre erstatninger. Kom igjen!)
2 ss oregano
1/2 ts kanel
salt og nykverna pepper

Dekk med plast og sett kaldt
Form små boller som stekes i smør/olje

Tzatziki:
1/2 agurk - riv på den grove sida av raspa, klem ut det meste av vannet
1 beger matyogurt el yogurt naturell
1 fedd hvitløk
1 ts dill
1 ts olivenolje (ekstra virgin)
salt og pepper

Bland og la gjerne stå kaldt et par timer.

Gresk salat:
tomater
agurk
oliven
fetaost
friske basilikumsblader
oregano
olje
sitronsaft
salt/pepper

Nam nam! :p


#2

Photobscura sa for siden:

Åh, høres veldig godt ut! Jeg har nettopp begynt å få en formening om kanelens fortreffelighet utover grøtbruk. ;)
Havregryn kan sikkert erstattes med fiberhusk.



#4

Thomasina sa for siden:

Nei, ikke fiberhusk, da får du slimballer! (har prøvt...)
Bruker havrekli her, litt går en vei i kjøttballer.

Savner mint som keftedes skal ha!!!!


#5

Sykepleierstudine sa for siden:

Jeg synes ikke fiberhusk gir noe slimete effekt, men JBK derimot!


#6

Photobscura sa for siden:

Har da brukt fiberhusk i kjøttkaker/fiskekaker o.l mange ganger uten at det blir slimete!


#7

Sweetie73 sa for siden:

Da prøver jeg fiberhusk eller havrekli!
Slim forbinder jeg absolutt med JBK!

Også mynte, altså?? Høres spennende ut! Mynte er alltids godt! :D


#8

Sweetie73 sa for siden:

Hei! Prøvde med fiberhusk i dag. Så litt slimete ut, men det ferdige produktet var supert. Hadde ca 1 ts på dobbel porsjon og lot den deretter stå litt å svelle. Kjenner ikke godt nok til disse nye matvarene enda, så det er litt mye gjetting for tida!:o

Glemte å kjøpe mynthe! Filler'n! Det kom jeg nettopp på nå...


#9

Tone-G sa for siden:

Trenger ikke mer bindemiddel i kjøttdeigen når du bruker egg :)

Dropp havregryn og fiberhusk, så får dere saftige og gode kjøttboller :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.