Hei! Her er en oppskrift på deilig middelhavsmat som jeg tror funker bra på lavkarbo! Tar imot tilbakemeldinger med stor takk dersom en kan erstatte elementer her for å gjøre den bedre egnet.:o
Greske kjøttboller/Keftedakia:
500 g kjøttdeig
100 g løk - finhakka
2 egg
1 neve havregryn (Bedre enn loff, men finnes sikkert bedre erstatninger. Kom igjen!)
2 ss oregano
1/2 ts kanel
salt og nykverna pepper
Dekk med plast og sett kaldt
Form små boller som stekes i smør/olje
Tzatziki:
1/2 agurk - riv på den grove sida av raspa, klem ut det meste av vannet
1 beger matyogurt el yogurt naturell
1 fedd hvitløk
1 ts dill
1 ts olivenolje (ekstra virgin)
salt og pepper
Åh, høres veldig godt ut! Jeg har nettopp begynt å få en formening om kanelens fortreffelighet utover grøtbruk. ;)
Havregryn kan sikkert erstattes med fiberhusk.
Hei! Prøvde med fiberhusk i dag. Så litt slimete ut, men det ferdige produktet var supert. Hadde ca 1 ts på dobbel porsjon og lot den deretter stå litt å svelle. Kjenner ikke godt nok til disse nye matvarene enda, så det er litt mye gjetting for tida!:o
Glemte å kjøpe mynthe! Filler'n! Det kom jeg nettopp på nå...
Trenger ikke mer bindemiddel i kjøttdeigen når du bruker egg :)
Dropp havregryn og fiberhusk, så får dere saftige og gode kjøttboller :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.