< Tilbake til oversikten

Svensk LCHF kladdkaka

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se bilder her!

Kladdkaka er en svensk herlighet som bare må prøves. Oppskriften er tilnærmet lik sjokoladefudge/browine oppskriften jeg nettopp har lagt ut, men nå stekt i kakeform. Jeg droppet også kakaoen denne gangen, og hadde i litt mer vaniljepulver, resultatet ble meget bra, om jeg skal si det selv! Kaken blir akkurat som navnet, litt klissete, mektig, og veldig veldig god!!

Ingredienser:

100 gr smør
100 gr mørk sjokolade (86% eller 70%)
2 egg
1 ts vaniljepulver
1 ss sukrinmelis (kun om du bruker 86% sjokolade, kan sløyfes om du bruker 70% sjokolade)
Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle. Pisk eggene fluffige alene, og tilsett alt det andre. Smør en liten springform (jeg brukte hakket under den “normale” størrelsen).

Stek i ovnen i 6 minutter og la svalne. La den stå i kjøleskap en time før servering.

Serveres med pisket krem, MMMmmm!


#2

India83 sa for siden:

I 6 grader i ovnen??


#3

nellie sa for siden:

Står 200 grader over her:)


#4

Lindemor sa for siden:

Det er vel antall minutter som blir litt diffust her. Kan det være i 200grader i 6 minutter? Det er en lav kake og den skal være kladdaktig... den blir kanskje det hvis den kun står i 6 minutter.

Høres deilig ut. Skal prøves!


#5

India83 sa for siden:

Ups min feil! Ja skal sikkert være 6 min :-)


#6

Mart sa for siden:

Denne må prøves!


#7

|Ingrrid sa for siden:

Hihi, 6 min ja! Retta det nå :)


#8

Titti sa for siden:

:sikle:


#9

Lulla84 sa for siden:

søren at jeg ikke har sjokolade i huset her nå :( Men denne må lages en dag . :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.