< Tilbake til oversikten

Tigerns likør-eksperiment

#1

TigerTove sa for siden:

Noen som har forsøkt å lage lavkarbo-likør?

Jeg pleier (pleide) å lage likør på følgende måte (mulig det ble mer hetvin kanskje, erre så farlig?):

Fyll et norgesglass med det du vil lage likør på, rips/solbær/rabarbra/kirsebær eller noe helt annet.
Ha på sukker "nedimmellom" bæra.
Fyll på sprit til det dekker.
La stå noen måneder og snu litt forsiktig en gang i uka.

Tanken er å følge framgangsmåten, men uten sukker, kun sprit. For så å smaksette med stevia etterpå.

:spent: Dette blir spennende, har et glass hver av bringebær, kirsebær og rabarbra stående i spiskammerset. Inviterer til likør-smaking oppunder jul :)


#2

Rioja sa for siden:

Har du prøvesmakt? :D

Jeg har laget likt deg, og tenkte jeg skulle teste litt jeg også!

Vi får utveksle erfaringer etterhvert!


#3

TigerTove sa for siden:

Prøvesmaking ja, der sier du noe :D

Har ikke kommet så langt, men må få gjort det snart - takk for på minnelsen!


#4

TigerTove sa for siden:

Det meldes om at bringebærlikøren gikk i do, rabarbralikøren ble flott med stevia og kirsebærlikøren deilig som den var uten noe søtning :)


#5

Albatross sa for siden:

Må testes.... jeg liker kirsebær likør som er laga med sukker, blir den uten sukker veldig sur?


#6

TigerTove sa for siden:

Jeg synes ikke den ble sur i det hele tatt, dette er bær som har vært frosne, så mulig det hjalp på. Hadde som sagt ikke i noe søtt :)


#7

Albatross sa for siden:

da får jeg se om jeg finner noen frosne bær å test ut! :)


#8

Engledans sa for siden:

Nam nam.....når ble det prøvesmaking sa du?:D:D:D


#9

TigerTove sa for siden:

Har dessverre bare rabarbra igjen, resten er gitt bort og drukket opp. Men om du liker rabarbra er det bare å ta en tur ;)


#10

Kanutten sa for siden:

Jeg pleide lage slik likør av krøkkebær, jordbær og kiwi! Snaddergodt!

Jeg silte det lille julaften og likøren ble smakt på til kaffen ved julegaveåpningen, resten ble brukt som dessert med krem på julaften.


#11

TigerTove sa for siden:

Er krøkkebær krekling?


#12

Kanutten sa for siden:

:ja: :rodme: Krøkkebærlikør og krøkkebærvin er nyyydelig!


#13

TigerTove sa for siden:

Plukka endel krekling på fjellet sommeren for to år siden, men noe galt nå jeg ha gjort, for likøren smakte ingenting :eek:


#14

Dietta sa for siden:

Kan du ha glemt å helle på spriten ??? :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.