< Tilbake til oversikten

Her er næringsinnholdet i Nespresso-kapsler (Svar: 0,01g/1dl traktet kaffe)

#1

lårannediskon sa for siden:

Det er sikkert tråder om det, men jeg sendte en mail til Nespresso i dag og spurte om næringsinnholdet i kaffen deres. Svaret jeg fikk var:

Næringsverdier;
Per 100 gram kaffe regnes det ca 300 kcal, og en Nespresso kapsel inneholder mellom 5-6 gram hvilket vil si ca 5 kcal per kaffekopp.

Per 100 gram kaffe er det ca;
Proteiner: 12-15g
Karbohydrater: 33-41g
Fett: 8-15g
Aske (fra brenning av kaffebønnene): 4-6g.

Kolesterolet som finnes naturlig i alle grønne kaffebønner (kaffestol) tilhører en spesiell fettype som kalles diterpener. Mengden man får i seg i ferdig tilberedt kaffe varierer signifikant ut fra hvordan kaffebønnene senere behandles/tilberedes. Hvis kaffen filtreres, vil også mye av kaffestolet sitte igjen i filteret. Det er derfor kaffe som kokekaffe (som ikke filtreres) inneholder mye kolesterol sammenlignet med filtrert kaffe. I Nespresso-kapslene finnes et filter, som filtrerer ut store deler av kolesterolnivået i kaffen. Innholdet av fettsyrer i Nespresso kaffe ligger på nivå med annen espresso kaffe. Se oversikt under i synkende rekkefølge:

Kokekaffe (opptil 22% fettsyrer)
Espresso (1-2%)
Pulverkaffe
Filterkaffe (0,2%)

Så da ble det slutt på Nespresso her i gården...:p


#2

lårannediskon sa for siden:

Og da lurer jeg på... Hvilken kaffe kan jeg drikke?? Trodde kaffe var karbofritt jeg :confused:

Er jo avhengig av de to kaffekoppene hver morgen...


#3

Bravo sa for siden:

Første setningen de skrev til deg, må jo være feil. (kaloriregnskapet) Om det er 300 kalorier i 100 g kaffe, så er det ca 15 og ikke 5 kcal pr kopp (regner da hver kapsel som 5 g kaffe-->20 kapsler =100g, 300:20 = 15)

Karbohydratene pr kopp blir i så fall 41:20 =ca 2g kh pr kopp

Jeg trodde også dette var greit å drikke, men får vel trappe ned, nå da. :(

Takk for informasjon!


#4

Gerd sa for siden:

Rar måte å regne på da :confused: 33-41 g karber i en og samme kaffetype?

Jeg bruker Nescafe dolce gusto-kapsler og der står faktisk næringsinnhold på alle eskene :ja:

f.eks. aromakaffe:

www.dolce-gusto.no/NB/Smaker/Aroma/Pages/Aroma.aspx

mindre enn 0,1 g. karber pr kopp.


#5

Bravo sa for siden:

Jeg ringte Nespresso kundeservice om dette etter å ha lest her i dag. Mener nemlig å ha sett andre tall et annet sted tidligere, og jeg drikker endel nespressokaffe hver dag, så ville gjerne høre med dem en gang til, for sikkerhets skyld.

Jeg snakket med en hyggelig kundebehandler (som gikk på lavkarbo selv), og hun skjønte problemstillingen og sjekket for meg.

På telefonen kunne hun også bare finne de samme tallene som du, trådstarter, fikk over her, men jeg ba henne dobbeltsjekke, fortalte hva Gerd skriver over her om dolce gusto, bl.a, og så skulle hun maile meg om hun fant ut noe annet.

Og nå fikk jeg denne mailen:

Kjære XXX

Viser til samtale tidligere i dag angående næringsinnholdet i vår kaffe.

Vi har nå undersøkt saken litt nærmere og tittet på labresultater fra analysen av kaffen. Næringsinnholdet per 100 ml kaffe er:

Protein: 0,22g
Karbohydrater: 0,01g
Fett: 0,04g

Det betyr at du kan fortsette å drikke dine 10 kopper om dagen om du ønsker dette, tiltross for at du lever etter lavkarbo filosofien.

Vi ønsker deg en god dag videre med mange kaffegleder!

(Jeg drikker ikke alltid ti kopper om dagen, altså, men mange blir det - valgte et høyt tall for å illustrere mitt poeng, ti kopper ville jo vært 20 g. kh om dagen i bare kaffe:eek: )

Når jeg drikker en lungo, ville jeg tro det er kanskje litt over 100ml (altså 1dl) som kommer ut, er jo ikke store de mengdene man får..
Blir litt usikker nå, når de gir så forskjellige tall, men dette stemmer jo i alle fall med hva vi tidligere har lært om kaffe rundtom - i alle fall for mitt vedkommende.


#6

Cassiopeia sa for siden:

Jeg vil tro at tallene som er oppgitt i startinnlegget gjelder pr 100 g malt/tørr kaffe.
Om vi spiste kaffen ville vi få i oss alt det der, men det gjør vi jo ikke.
Vi drikker et uttrekk/avkok av littegrann kaffe i masse vann, og dermed blir innholdet av nærings- og giftstoffer desto lavere.

Poteter inneholder f. eks 15+ g KH/100g råpotet. Ca 10% av karbene går over i vannet om de blir kokt uten skall (og de kokes mye lenger enn kaffen trekkes).
-Bare for å sette det litt i perspektiv :-)


#7

Bravo sa for siden:

Cassiopeia - ja, det kan jo hende det er som du sier, at kun en fraksjon av karbohydratene følger med vannet ut i koppen.
Merkelig at de har brukt de tallene i det hele tatt, tatt i betraktning at ingen spiser kaffepulveret..


#8

Marteadj sa for siden:

Men kan man regne med at alle kapslene inneheld lik mengde karbohydrater, mtp at det finnes mamge forskjellige typer kapsler


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.