Jeg er på min tredje uke med lavkarbo:p Hurra for meg!!! Er allerede kvitt magesmerter og en kilo eller to... Ser ut til at kroppen reagerer på mel og da stopper vi med det.. Raske karbohydrater har jeg alltid hatt en hang etter men ser at jeg ikke har noe særs savn etter det nå. Sjokolade har jeg ALLTID lyst på men tar meg en liten knekk 70% så er det over. Det jeg sliter mest med er frokost... Er ikke fan av fett om morgenen og min stakkars ektemann (som "er med på leken") savner brød.... Har laget utallige brød men enten så er det for bløtt, for eggete, for mye kokossmak eller som gamle sponplater å regne:rolleyes: Vanskelig det der med brød gitt!! Knekkebrød går på ett vis men vi får slettes ikke i oss nok fett.. Har prøvd Karens beste brød fra oppskriftene her og Mitt beste brød men det ble ikke suksess... Noen som har ett godt tips?
Neste gang skal jeg forsøke med litt bakepulver oppi - eller hele egg for å få litt heving.
En annen ting du kan gjøre er å lage deg lavkarbo frokostblanding (finnes flere oppskrifter både der ute og her inne) og spise med helfet youghurt. Kokkospannekaker fungerer også fint, synes jeg. Og om du liker egg så se på oppskrifter av typen "egg i frakk" eller eggmuffins.
Jeg liker egg til en viss grad:) Ser at brød fra div bloggerinneholder så mye som 12 egg så der går grensen.. Hehhehehe... Laget foccacia med hvitløk og krydder å det falt i smak. Men må begrense det saltet for jeg merker at begge to lagrer en del vann.. Hehe.. Men forumet her inneholder MAAAANGE oppskrifter på masse godt så jeg tror dette skal fungere bra!!
Har du prøvd Karins "mitt aller beste brød" her inne? Det synes jeg er godt, og slett ikke eggete. Ellers liker jeg også godt spisdegslank.no sin brødmix :)
Har nesten ikke gjort annet enn å bakt brød de siste ukene:) Karin aller beste tror jeg hadde blitt bra med mindre veske så jeg får bare prøve igjen:)Gullegulla på ti elsker det med kokossmak som jeg fant oppskriften på i en svensk blogg.. Mannen misliker kokos sterkt og jeg spiser egenkomponert musli:) Her har vi de gøy:) Hehehhehehe... Gjør meg ingenting å eksprimentere litt heller da... For jeg ser jo at dette er veien å gå.
La røra (karins) stå leeeenge og svelle! Jeg får den nesten ikke utav foodprocessoren, men jeg kjører solsikkefrø og valnøttkjerner i en frø/nøtteknuser som tilhører min andre kjøkkenmaskin slik at det blir finmalt. Jeg kjører også cottage cheese, egg og olje til røra er HELT fin.
Gir meg ikke:rolleyes: Høvelig brød skal de bli!!! Har kjøpt en ferdimiks på helsekosten som jeg skal prøve på i morgen... Fra Adams eller noe slikt? Håper det vil falle i smak:)
Et godt tips i forhold til å få i seg nok fett på morran uten at det virker fett om du først skal ha brød er å velge skikkelig fett pålegg; tjukt lag med smør og tjukke skiver med brie, røkelaks med majones, makrell i tomat (men skrap bort litt av tomaten) med majones, egg i skiver med majones og kaviar (gjestekaviar er den mest gangbare i forhold til kh-innhold). Om jeg spiser brødskiver, så er det nærmest pålegg med brødskiver, i stedet for brødskiver med pålegg om du skjønner. Og masse smør! Jeg bruker ostehøvel! :D
Brødristertrikset er lurt. Eller brødskiver i ovnen på varmluft, eller ovnsdøra på gløtt funker også.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.