< Tilbake til oversikten

Fantastisk god LCHF sjokoladefondant og brownies

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se her for bilder!

Testet denne i helgen, og den ble HELT fantastisk god, enda bedre enn forventet! Dessuten er den veldig rask å lage, jeg brukte ca 15-20 minutter på hele prosessen. Dette er en av de beste sjokoladedessertene jeg har laget, og jeg sleit hardt med å holde meg til en om gangen!

Ingredienser (ca 6 stk):

100 gr smør
100 gr mørk sjokolade (86% eller 70%)
2 egg
1 ss kakao
1/2 ts vaniljepulver
1 ss sukrinmelis (kun om du bruker 86% sjokolade, kan sløyfes om du bruker 70% sjokolade)
Sløyf kakaoen om du vil ha en litt mildere smak.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle. Pisk eggene fluffige alene, og tilsett alt det andre. Jeg brukte et muffins-brett som jeg smurte godt. Det var litt kronglete å få dem ut, men jeg fikk det til.

Stekes i 6 minutter på 200 grader. Den skal være litt dissete når du tar den ut.

Sjokoladeretten kan serveres kald eller varm:

Sjokoladefondant – Varm

Skal du servere de varme som en sjokoladefondant må de serveres rett fra ovnen, dette er helt sinnsykt godt! Jeg anbefaler at du steker de i sånne små former som du kan servere i. Server med litt lavkarbo iskrem med vaniljesmak, eller pisket krem.

Brownies – Kald

Skal du servere dem kalde (som også er sykt godt), ha de i kjølen i et par timer etter at de har kjølt seg ned. Det enkleste er om du bruker papirformer i brettet for å få dem ut (var vanskelig å få disse ut kalde). Serveres med pisket krem, eller helt enkelt fløte, er helt fantastisk! Som å spise sjokoladefudge!

Energi (med 86% sjokolade, uten fløten)
Fett 88 %
Protein 7 %
Karbohydrat 5 %
Alkohol 0 %


#2

Holtappen sa for siden:

Å denne hørtes skamdeilige ut.......... åh åh. den ska eg laga........ ;) takker så mye for oppskriften Ingrrid!


#3

|Ingrrid sa for siden:

Bare hyggelig :)


#4

Leona. sa for siden:

Har akkurat bakt disse og de var HELT UTROLIGE! Takk for en enkel, idiotsikker og smakfull oppskrift! :)

God helg!


#5

AilinMaria sa for siden:

Hei:) Hvor får du laget et sånt diagram? :)


#6

maylinn89 sa for siden:

Kjempegodt:) Lagde disse en dag i uka...vanskelig å kun spise en :p


#7

Shamu sa for siden:

Iiiik, disse skal jeg teste ut!

Tror du det fungerer med eggepulver istedenfor? Eller, jeg skal teste med det uansett altså... hehe... Takk for oppskrift!


#8

|Ingrrid sa for siden:

hehe, hakke peiling, men eggepulver skal jo funke som vanlig egg? Du får gi rapport :)


#9

Ueland sa for siden:

Dagens dumme spørsmål, hvorfor har du skrevet næringsinnholdet i prosent og ikke i gram som det gjørs overalt ellers? Noen spesifikk grunn eller er det bare en vane?

Ellers er det og greit å vite hvor mange gram hver muffin blir så man kan planlegge karboinntaket de dagene man vil ha slike :)


#10

|Ingrrid sa for siden:

Fordi det er det jeg har fått ut når jeg bruker diett.no, også følger jeg selv at jeg kan spise det meste med mindre enn 5% karber ;) Men har skjønt at jeg kan få ut i gram og, så skal få gjort det siden :)


#11

Ueland sa for siden:

ah, ikke verre nei.
Nå er det uansett ikke harde jobben å endre til gram når jeg lager det ved anledning, så er ikke akkurat verdens undergang :)


#12

StegforSteg sa for siden:

Ååå denne må jeg prøve i morgen.


#13

JenJen sa for siden:

Denne røra funker også som sjokoladepålegg :ja:
Den stekte varianten vet jeg ingenting om siden jeg aldri kommer så langt.. :rodme:


#14

StegforSteg sa for siden:

Shit, denne kan jeg ikke lage mer! Den er ALT for god, og jeg har spist 2 allerede i dag?!


#15

FrkMarge sa for siden:

Denne var utrolig god, men herregud så mektig:eek:


#16

TrineG sa for siden:

Fikk lyst å lage disse Nå, men vet ikke om jeg tørr :eek::lol: De ser / høres veeeldig god ut :)


#17

AntoniaM sa for siden:

Funker det å ha disse i fryseren, tro?

Det hørtes veldig godt ut, men blir litt mye i "en jafs".

Men sjokolade i fryseren er ikke alltid det beste.......


#18

Titti sa for siden:

:sikle:


#19

|Ingrrid sa for siden:

Det går strålende vettu :)


#20

AntoniaM sa for siden:

Takk - da skal jeg nok teste ut dette. Fant 70% sjokolade m/tranebær uten sukker i tilbudskassa på butikken her en dag, så jeg bunkra noen plater. Det kan sikkert brukes her.


#21

Egwene sa for siden:

Oh, denne skal jeg bake i helgen! :D


#22

Lulla84 sa for siden:

Tror du dem er god med en slik ostekrem til ? Sånn med melis og kremost / phiadelphia ?


#23

Qlio sa for siden:

Milde moses, tør jeg prøve på denne? Kan man erstatte evt frokost, lunch og middag med disse? ser veldig engleaktig ut


#24

|Ingrrid sa for siden:

haha, jeg syns nok de er vel søte til frokost/lunsj, men jeg spiser gjerne litt mindre til middag for å få plass til en slik eller to :D


#25

Egwene sa for siden:

Oh my!
Disse var FANTASTISKE.
Jeg blandet inn litt hakket sjokolade også, jeg :p
Så browniesene ble ganske faste, men med smeltet sjokolade inni seg <3
Familien ble frelst, så skal lage dem igjen nå til helgen :)
Disse var perfekt erstatning for muffins, spesielt sjokolademuffins :)
Så de blir nok lagd flere ganger og er nok gode med krem eller creme fraich til, vil jeg tro :)


#26

Thomasina sa for siden:

DEilig, så mye bedre enn noe av disse tørre ikke sjokolade smakende andre kaker jeg har prøvt!
Dette var himmelsk, både varm og kaldt!


#27

Sweetie73 sa for siden:

Knallgode! Prøvde disse nå... herlige! Men best før de ble stekt, faktisk! Deilig, deilig sjokoladerøre!!! Gleder meg til å prøve en kald i morra!


#28

Sweetie73 sa for siden:

Ps. Regner ut at det blir ca 34 karber i røra. 32 fra sjokoladen, 1-2 fra eggene. Stemmer ikke dette? (Fersking her...)
Da blir det rett under 6 karber per stk. Worth it!!!


#29

|Ingrrid sa for siden:

Hehe, syns de nesten er best kalde selv jeg, veldig fudge-aktig :)) mmmmm


#30

Sweetie73 sa for siden:

Absolutt!!! Knallgode kalde! Så for meg blir det enten røre eller kalde... Hehe. :p


#31

Sweetie73 sa for siden:

Æsj... Overså at det er 13 karber per 100g kakao.:o


#32

FrkMarge sa for siden:

I går laget jeg denne til mannen og han ble helfrelst! Dette blir nok hyppig lørdagskos fremmover.:D
Jeg laget en annen variant til meg selv da, istedenfor kakao hadde jeg oppi julekrydder så det ble en liten krydderkake: nellik, kanel, ingefær og kardemomme og vaniljepulver. En liten dæsj av hver. Jeg glemte pepper da...
Ble slettes ikke så verst, men den måtte stekes litt lenger enn sjokoladevarianten:)

I går skjeiet jeg ut med vanlig vaniljesaus til, men burde jo hatt noe annet.. Er vare det at jeg simpelthen eeeeeelsker den vanlige vaniljesausen til tine...:(
Og jeg aner ikke hvordan man lager sånn vaniljesaus... Jeg er ikke så glad i posevaniljesaus... synes den bare smaker fløte, ikke vanilje...:(


#33

|Ingrrid sa for siden:

Prøvd den soya vaniljesausen? Er veldig god, og ikke sååå ille med karber der :)


#34

|Ingrrid sa for siden:

hehe, er ikke så fryktelig mange gram kakao i en ss da ;)


#35

FrkMarge sa for siden:

Nei den har jeg ikke prøvd? Hvor finner jeg den? Helsekost eller i glutenfritt-hylla i butikken sammen med soyamelk osv?


#36

|Ingrrid sa for siden:

Er samme merke som denne soya sjokoladedessert. Hmmm.. jeg har kjøpt den i sverige, kanskje den ikke finnes i norge? Ville tippe Ultra i så fall.. Skal rope ut om jeg ser den her :) Ellers får du stocke opp neste gang du er over grensen ;)


#37

Sprettball sa for siden:

Vi lagde disse og spiste dem varme med pisket kremfløte i helgen....

...OMG, jeg tror smaksløkene mine fikk orgasme!!!

Enormt gode!

Skal gjentas med korte mellomrom - definitivt! :D

(det var en enslig stakkar igjen som fikk stå i kjøleskapet til neste dag, og den var også kanongod - selv om jeg holder en knapp på å gafle dem i seg rett fra ovnen)

Sprettball.


#38

Sweetie73 sa for siden:

So true! :p


#39

shailene sa for siden:

Bruker dere vanlig, saltet smør i denne?


#40

shailene sa for siden:

Uff, denne var ALT for god... :o Spist meg kvalm på disse 2 dager på rad nå, heldigvis går det ikke an å spise mer enn 2 i slengen! De var så absolutt best rett ut av ovnen, men gode i romtemperatur også. Kjøleskapkalde likte jeg dem ikke så godt, da er ikke konsistensen like fløyelsmyk og deilig.


#41

Sunniva37 sa for siden:

Smakte denne varm med krem i kveld. Yummi! :sikle: Skal serveres kald i helga, håper det blir bra også. Hadde i litt ekstra søtt(0,5ss natreen, og kanskje en ts sukrinmelis, da syntes smaken på røra var litt for lite søt.) Brukte en kombinasjon av 86%, 70% og sukkerfri mørk sjokolade. Uansett: Takk for bra oppskrift!:blomster:


#42

St. Cecilie sa for siden:

Denne har jeg i ovnen nå, gleeeeder meg til å smake noe med sjokoladesmak igjen! :D


#43

Budeiea995 sa for siden:

Vaniljesaus må dere lage selv mine damer og herrer. Dere kommer aldri til å kjøpe igjen!!!!

2 eggeplommer (3 om eggene er små)
1 boks fløte
1 dl helmelk
1 vaniljestang
Ca 15 dråper vaniljestevia

Bland alt sammen og varm opp under stadig omrøring. Skal tykne men ikke koke (blir eggesmak om den koker)


#44

Bathory sa for siden:

Kan man bruke vanlig muffinsformer til disse, om man tar fks 3 former per? Jeg får ikke tak i ett slikt brett!


#45

|Ingrrid sa for siden:

Det kan man helt klart :) Bare sjekk her!


#46

gamlebyen sa for siden:

Lagde disse i dag, servert kalde med krem, snadder! Kona ble meget fornøyd også.

Et generelt tips til smelting av sjokolade, dersom du bruker usaltet smør, ha i et knivsodd salt. Dette får frem sjokoladesmaken. Og selvsagt alltid i vannbad.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.