1 boks kikerter 425 gram
2 ss presset sitronsaft
100 g tahini (sesamfrøpasta)
30 g hakket løk
3 fedd hvitløk
2 ts kaldpresset olivenolje
2 ts malt spisskummin
1/8 ts paprikapulver
1/2 ts salt
ta vare på 1/2 dl av kraften fra kikertene.
skyll kikertene og la dem renne av.
putt alle ingredienser i hurtigmikser og spe til riktig konsistens med kraften om nødvendig.
la stå i kjøleskap i 3-4 timer før servering
Mmmm - hummusen er laget og spist, så nå er jeg spent på hvordan den virker! Den var kjempegod, minst like god som noe jeg har fått i det store utland om ikke bedre. Jeg hadde tilfeldigvis et glass tahini i skapet, og nå har jeg funnet noe å bruke det til :)
Og i følge denne veldig kjekke databasen over den glykemiske indeksen til en god del matvarer, så har hummus en glykemisk indeks på 6!!! :D
Det er absolutt verd et forsøk. Til og med pysetenåringene smakte og spiste uten store protester.
[font=Verdana][/font]
Noe annet som jeg lagde til meg selv ved et tilfelle i går, men som pysetenåringene spiste uten å kny, var rosenkål og brokkoli, frest i smør og så kokt litt inn med kremfløte. Det var kjempegodt (tilfeldigheten var brokkolien, jeg skulle bare lage rosenkål, og plutselig var brokkolien oppi gryta), og selv om det var en stor porsjon igjen da jeg gikk fra bordet (etappespising i går) var gryta tom når jeg vasket opp.
[font=Verdana][/font]
Muskat
hummus er en slags stappe eller mos/dip av kikerter... kjempenammis... Jeg bruker det mest som dip til feks gulerotstaver (som sikkert ikke er induksjonsmat), agurkstaver og blomkålbuketter... yummi :sikle:
Hummus er godt, noe av favorittmaten min faktisk. Men er det ikke massevis av karbohydrater i kikerter?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.