< Tilbake til oversikten

Hummus Fase 1

#1

Aline sa for siden:

5 porsjoner

1 boks kikerter 425 gram
2 ss presset sitronsaft
100 g tahini (sesamfrøpasta)
30 g hakket løk
3 fedd hvitløk
2 ts kaldpresset olivenolje
2 ts malt spisskummin
1/8 ts paprikapulver
1/2 ts salt

ta vare på 1/2 dl av kraften fra kikertene.
skyll kikertene og la dem renne av.
putt alle ingredienser i hurtigmikser og spe til riktig konsistens med kraften om nødvendig.
la stå i kjøleskap i 3-4 timer før servering


#2

Alfie sa for siden:

Ser deilig ut, Aline - men i Atkins fase 1? Sikker?
(Elsker hummus, men er livredd for å ødelegge akkurat nå...)


#3

Aline sa for siden:

nei nei nei southbeach fase en :) oppskriften ligger under south beach , vettu ;)


#4

Muskat sa for siden:

Å, nammm, dette er slikt jeg kan spise! Kjempefint og kjempegodt! Skal testes!

merk - skriv ut

Muskat


#5

Muskat sa for siden:

Mmmm - hummusen er laget og spist, så nå er jeg spent på hvordan den virker! Den var kjempegod, minst like god som noe jeg har fått i det store utland om ikke bedre. Jeg hadde tilfeldigvis et glass tahini i skapet, og nå har jeg funnet noe å bruke det til :)

Og i følge denne veldig kjekke databasen over den glykemiske indeksen til en god del matvarer, så har hummus en glykemisk indeks på 6!!! :D

Muskat


#6

Aline sa for siden:

wow! kanskje hummus skal bli neste prosjekt på grønnsaksfronten?? ;) :ja:


#7

Muskat sa for siden:

Det er absolutt verd et forsøk. Til og med pysetenåringene smakte og spiste uten store protester.
[font=Verdana][/font]
Noe annet som jeg lagde til meg selv ved et tilfelle i går, men som pysetenåringene spiste uten å kny, var rosenkål og brokkoli, frest i smør og så kokt litt inn med kremfløte. Det var kjempegodt (tilfeldigheten var brokkolien, jeg skulle bare lage rosenkål, og plutselig var brokkolien oppi gryta), og selv om det var en stor porsjon igjen da jeg gikk fra bordet (etappespising i går) var gryta tom når jeg vasket opp.
[font=Verdana][/font]
Muskat


#8

nalana sa for siden:

Blir dette en slags stappe, som man kan bruke i stedet for poteter og slikt?


#9

jeef-micro sa for siden:

hummus er en slags stappe eller mos/dip av kikerter... kjempenammis... Jeg bruker det mest som dip til feks gulerotstaver (som sikkert ikke er induksjonsmat), agurkstaver og blomkålbuketter... yummi :sikle:


#10

nalana sa for siden:

Men er det nøytralt nok eller passelig som tilbehør til middag synes du?
Eller noen andre?


#11

jeef-micro sa for siden:

jeg bruker det til middag da, men du lager den som regel kald da... godt til svinekjøtt i allefall...


#12

annannanna sa for siden:

Hummus er godt, noe av favorittmaten min faktisk. Men er det ikke massevis av karbohydrater i kikerter?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.