Var på kjøpesenteret i dag og ble utrolig sulten, så så ikke fram til en halvtimes busstur hjem på tom mage. Kjøpte meg en atkinsbar, husker ikke hva den heter akkurat nå, men den var brownie-aktig og kunne kjøpes på Meny. Det hjalp i hvert fall, og jeg har, så lenge jeg har gått på denne dietten (to uker) at det kun var 2 kh per bar i den. Men så så jeg på varedeklarasjonen, og der sto det 17 kh? Noen som vet hva som er riktig, for jeg skjønte ikke så mye av beskrivelsen bak der :eek: Må ærlig innrømme at jeg fikk litt hetta et øyeblikk på bussen der :D.
Å, hva kommer det av og hva skjer evt? Beklager, er helt nybegynner på det her, har så vidt sett ordet sukkeralkoholer! Prøver å lese meg opp, men er vanskelig å sjonglere det sammen med pensum fra studium :)
Kjøp deg heller ost i skiver og /eller kyllingfilet i skiver enn de barene, fordi de er himla søte, forer de gassdannende tarmbakteriene og jeg tror ikke noe på at man kan trekke fra alle maltitolkaloriene slik de som skriver på pakningen påstår, fordi andre steder står det at det gir blodsukkerstigning og gir 2,1 kcal pr gram. Det er i virkeligheten et dårlig produkt som smaker godt:) www.caloriecontrol.org/sweeteners-and-lite/polyols/maltitol
Jeg spiser en del av disse atkinsbarene (opptil 1 stk annenhver dag). Min samboer gjorde også dette men han reagerte på sukkeralkoholene... Så han holder seg unna helt, eller deler en med meg.
Jeg er en skikkelig sjokoholiker og hadde ikke klart meg på lavkarbo hadde det ikke vært for disse (klarer ingen dietter der man skal kutte ut sjokolade helt). De er søte som folk sier, men i små mengder er de ikke så gale.
Jeg holder meg til fakta og spiser en atkinsbar med god samvittighet. Jeg går fremdeles ned også så kan ikke klage.
Jeg gikk også ned med de, men for de som tåler svært lite karbo funker de nok ikke så bra.Men en hel kunne jeg ikke spise uten å få magetrøbbel, så det måtte begrense seg.
Faren min med dia2 får en del blodsukkerstigning etter en sånn bar... målte flere ganger og det steg en hel del hver gang... mens andre som har målt IKKE får blodsukkerstigning. Vi mennesker er bra rare dyr og man kan si mye om oss - men LIKE er vi ihvertfall ikke! ;)
Ja, noen får sukkeret ned i tarmen og får magesmerter av bakterienes etegilde, mens andre ikke merker noe ekstra gass. Om jeg ikke hadde fått vondt i magen hadde jeg vært redd maltitolen ble tatt opp i kroppen og at jag altså fikk i meg mer maltitol enn andre.
Hekte på Atkins barene jeg og :) Stort sett en om dagen, og jeg tåler de godt :) Men spiser jeg cavalier sjokolade derimot... hjelpes meg, da starter ett rabalder i magen uten like..det buldrer og braker og jeg får luftsmerter..
Så tydlig det er litt forskjellig hva man reagerer på, man må bare finne ut hva som passer for seg selv :) Jeg koser meg med disse barene iallefall, og er som en annen også nevnte i denne tråden en stor sjokoholiker -så de hjelper meg til å unngå å spise annen sjokolade.... Foruten litt 86% da... Nam nam :D
Samme har skjedd med meg. Har kost meg i ny og ne med en atkinsbar uten problemer. I går spiste jeg 4 ruter med cavalier, det fikk jammen fart på magen. Aldri vært borti makan....
Mannen min spiser og atkinsbar uten problem, han har diabetes type 1 og reagerer ikke på de. Snålt hvor forskjellige vi er....:rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.