Har en oppskrift på en høykarbo ostekake som er vannvittig god!!! Har lyst til å prøve å bake denne lavkarbo....
Bunnen i høykarbo versjon er som følger:
16 Kornmokjeks
70 gr smeltet smør
3 ss sukker
Tenker å erstatte med mandler. Kan det være godt å knuse et Fiberrik knekkebrød å ha i bunnen ?
Bør jeg bruke Sukrin eller Sukrinmelis i stedet for sukker?
Pt har jeg kun Sukrinmelis - men utsetter bakinga hvis det vil fungere bedre med Sukrin....
Fyllet i høykarbo versjonen er som følger: Lag 1:
4 Tine kremost
2 ts vaniljesukker
2 egg
2,5 dl sukker
Lag 2:
2 beger lettrømme
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Det blir vel best å bruke seterrømme?
Ville dere brukt Sukrin eller Sukrinmelis i fyllet?
Og hvor mye ???
Det er mange lavkarbo-oppskrifter på ostekake i oppskriftsdelen, hva med og stikke innom og få noen tips til erstatninger der?
Jeg bruker enten spisdegslank sin mandelkake-mix i bunn av ostekaken, eller Helles nøttemarengs - smaker best når man ikke kan spise høykarboversjonen :)
Da jeg kjøpte min sukrin i helsekosten, så fikk jeg beskjed om å bruke sukrin i alt som var varmt og kunne smelte de store kornene. Mens jeg skulle bruke sukrinmelis som strø sukker og i alt som var kaldt.. Ergo ville jeg brukt sukrinmelis i hele kaka di siden den ikke skal stekes ;)
Ok - det var jo en lettvint regel....Takk!
Hvor høy varme må egentlig til for å smelte Sukrin ? Jag laget slik gul krem til suksessterte her om dagen og den kokte ei stund....men det knaser fremdeles fælt når jeg spiser den!
I følge pakken så står det jo at man skal bruke sukrin som vanlig sukker, og at det er tilsvarende mengde.. men jeg har lest her inne på forumet at det bare tilsvarer 75% av vanlig søtningsmenge som av sukker.. Så du må nok bruke litt mere sukrin
Jeg bruker litt sukrinmelis og flytende natreen i gulkremen, smaker til underveis for å få den passe søt. Mener du kan bruke mindre sukrinmelis enn sukrin i mengde - men er usikker. Som sagt pleier jeg og bare prøve meg fram smaksmessig :)
Jeg vil fraråde å øke sukrinmengden sammenligna med sukker. Synes det med 75% høres rart ut. For det første blir den litt kalde smaken mer fremtredende ved (for) store mengder. For det andre er mange av oss som spiser lavkarbo blitt vant til mindre søtsmak. I Annika Rognebys bok "Bakeglede uten sukker" er det f.eks. altfor store mengder sukrin. Dessverre kan det føre til mindre bakeglede hvis man ikke smaker seg fram. Anbefaler å ta utgangspunkt i halve mengden sukrin i forhold til sukker og så smake seg fram. Selv før jeg begynte på lavkarbo, reagerte jeg på at det ble brukt for mye sukker i oppskrifter, og jeg brukte å redusere mengden der det var mulig.
Apropos boka Bakeglede uten sukker som jeg kommenterte lenger opp; synes boka er god, mange gode bakeoppskrifter der. Jeg bare reagerer på mengden sukrin som brukes. Tenkte det var greit å balansere innlegget litt mer. :)
Har nå bakt denne kaka og jeg brukte kun Sukrinmelis + Natreen
Den kombinasjonen er bra tror jeg - kaka ble iallefall knallgod. Ingen ettersmak og ingen knasing......Jippi!!!
Skal teste den kombinasjonen på Helles Nøttemarengs neste gang jeg baker den også...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.