< Tilbake til oversikten

Jeg må nok bite i det sure eplet, eller skal vi si i den saftige brødskiva ...

#1

FrkMarge sa for siden:

Jeg VET dette er spurt om før, men jeg går meg helt vill i alle oppskriftene her inne og ser hverken loff eller rundstykker for bare ost og egg:p

Jeg må prøve å lage et brød-brød... Jeg hadde håpet at sønnen min på 8 ville tatt til seg lavkarbovariantene som vi andre liker, men han er aldeles ikke en middags person - heller en IKKE-middags person:(
Så etter å ha testet ut oppsies, pizzasnurr, osterundstykker, mandellapper og litt til så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, for han liker det rett og slett ikke og han savner virkelig BRØD!
Så tenker jeg at en gang iblant kan han jo spise brød, han er 8 år, er ikke overvektig, skal ikke i noe ketose... målet er å få i ham mer proteiner og sunnt fett og bytte bort så mye brødskiver, pasta og frokostblandinger som mulig.
Det hadde jo vært greitt om jeg slapp å lage noe spesiellt til han som jeg ikke kan spise..., men det ser vanskelig ut.

Derfor spør jeg dere andre bakere der ute etter oppskrifter på godt, saftig BRØD. Om mulg skal det smake og se ut som brød, ikke smake egg og ikke inneholde gluten (ellers kan ikke jeg spise det), og ha så lite KH som mulig....
Han liker nøtter og frø og den eneste baksten han hittil har likt er mandelkjeksene med masse sesamfrø i. Men det blir jo liksom knekkebrødaktig. Han ønsker seg en myk, fluffy brødskive...:o

Høres umulig ut...er det det?:confused:


#2

Charlott sa for siden:

Det som er mest vanlig brød, er nok Fedonbrødet de har på Rema. Kan det være et alternativ?


#3

FrkMarge sa for siden:

Vet ikke, tenkte å prøve å bake selv egentlig, men å kjøpe litt brød innimellom er jo også greitt sikkert:) Er det bare rema som har det?

#4

Supah sa for siden:

Vet at det ikke er helt å bake selv, men Møllerens har jo nettopp kommet med en lavkarbobrød-bakemix. :smile:


#5

Carisma sa for siden:

Karins beste brød er det mest ordentlige brødet du kan lage. Ikke fluffy da, men skikkelig grovbrød.
Selv bruker jeg innimellom ingers rugbrød nå når jeg ikke kan gå i ketose.


#6

KarMa40 sa for siden:

Hei,

Til min fire-åring kjøper jeg brød fra åpent bakeri eller godt brød og får det skåret opp. Da varer det innpå to uker i frysen, han er den eneste som spiser brød jevnlig her i huset, det veier opp for luksus-aspektet. Og jeg tar grovheten med lett hjerte, så lenge det ikke er loff, synes jeg det er bedre med et brød med et minimum av tilsetninger (har lest den usynlige kokken og grøsser...) og åpent bakeri baker i hvert fall på gamle måten med ordentlig heving av deig og ikke blåsing av luftbobler inn i deigen.

Hvis han er den eneste som gjerne vil ha brød, kunne han kanskje være med å lage det? Gammeldags mormor-style baking er veldig populært hos oss. Og min pode liker i hvert fall å gjøre ekte oppgaver.


#7

FrkMarge sa for siden:

Begge disse inneholder da ganske mye gluten???:confused:

#8

Cyan sa for siden:

Var det slik at du skrev feil her og at det er sønnen din som ikke tåler gluten?


#9

Nerthus sa for siden:

Tenkte bare jeg skulle informere om at en vanlig brødskive inneholder ca 12 g kh. Lutz/Allen som står bak boka "Bedre uten brød" har forsket seg litt fram og funnet ut at rundt 72g kh pr dag er det mest optimale. Dette måles i "brødenheter" - dvs 6 skiver brød hver dag. De sier også at rundt 72g kh pr dag er "grensen" for når man må begynne og redusere fettinntaket. Grensen er nok litt individuell, men en fin retningslinje.

Er man normalvektig og frisk ellers, er det ingenting i veien for å spise noen skiver brød hver dag. Spiser man ellers sunt og godt, med gode protein- og fettkilder ser jeg ingenting i veien for å spise noen skiver vanlig brød hver dag :) For min del trigger også brød MER lyst på brød, så jeg må holde meg til lavkarbobrødet, men for de som ikke har det slik er det jo ikke noe problem :)

Karins "mitt aller beste brød" er også min favoritt (sjekk ut egen tråd), men det inneholder noen skjeer glutenmel. Husker ikke om det er forsøkt byttet dette med andre ting, kan du ikke se i tråden?

Det er et GODT og saftig grovbrød med god smak og god konsistens etter min smak.

Edit: Når jeg tenker meg om, spisdegslank.no har brødmix som jeg innbiller meg er glutenfritt. Denne mixen blandes bare med vann og olje og hives i ovnen. Det framstår som lysere i fargen enn Karins, men jeg liker også dette brødet kjempegodt!
Prismessig tror jeg det ligger på samme pris om du lager brød a la Karins fra bunnen av eller bruker SDS sin brødmix, det koster litt uansett... du kan bestille en liten boks først og prøvesmake, før du evt investerer i de store boksene. Du får de levert med posten. (PS lag dobbel porsjon hvis du bruker vanlige brødformer ellers blir det litt små skiver.)

NÅ ser jeg i tillegg at "Ingers super lavkarbobrød" som jeg og flere med meg mener er så likt Karins at utgangspunktet og stekemåten må være stjålet selges hos SDS, også som mix om noen er interessert :)





#13

Anitave sa for siden:

Dette brødet er veldig godt. Står at det skal stekes i 1 time.. Jeg steker det i 1.5 hvis ikke synes jeg det blir blødt og seigt inni. Etter 1 time tar jeg det ut og tar av formen og setter det inn igjen på rista og steker det en 30 min til. (dette kommer jo an på ovnen også da) men da får jeg en sprø skorpe på hele brødet og ikke sprøtt på toppen og vått resten. Det varer mange dager i kjøleskap, nydelig når man rister det, samt at man blir veldig mett. Jeg kjøper mitt på Life helsekostbutikken i byen. De fikk denne uke inn ett nytt lavkarbo brød som heter Adams brød, samt pizzabunn og sjokoladekake. Er heldig med at hun som driver den butikken spiser lavkarbo selv.




#16

oppavsofaen sa for siden:

Gå inn på lavkarbohuset.no! Der har de lavkarbobrød/mix som visstnok skal være supergod! Skal bestille den selv også :)


#17

Hedda:) sa for siden:

Har de fedonbrød på Rema? :eek: Hvordan ser det ut? Ligger det på samme sted som andre brødvarer?



#19

Lulla84 sa for siden:

Ante ikke at det fantes sunt brød på rema1000 som jeg ikke måtte bake selv. Skal se etter det på rema1000 i morgen det jeg. Også lagde det lavkarbobrødet. Jeg gir heller ikke min sønn på (snart) 8 år vandlig brød. Jeg syns ikke noe om det, da forer jeg ikke min sønn på det heller :p


#20

Heksa sa for siden:

Jeg ville gitt ham normalt brød som han liker. Hva er argumentene i mot til en såpass ung herremann, når han ikke liker typiske lavkarbobrød? Det finnes mange gode varianter der ute med lavt karbohydratinnhold, men som ikke er forenelig med ketogent kosthold. På Meny finnes iallefall 2-3 gode alternativer. F.eks "Sunt og grovt" med 22 kh per 100 g og "Sunt og godt" med 28 kh per 100 g. Jeg liker ikke fedonbrødet, ei heller Karins brød eller andre typiske lavkarbobrød, så jeg skjønner gutten din godt. De jeg har orket å spise litt av er fra spisdegslank.no, eller kjøpt i Sverige fra leverandøren Carbzone. Førstnevnte inneholder søtningsmidler, og det ville ikke jeg ha hatt som en del av et hverdagskosthold til en åtteåring.


#21

FrkMarge sa for siden:

Han liker det brødet jeg baker nå :)
Grunnen til at jeg helst vil at han ikke skal spise vanlig brød, er at jeg ikke klarer å få ham fra en del av de andre karbohydratene, nemlig frokostblandingen.
Jeg har bestemt meg for å velge mine kamper med omhu og ikke gape over mer enn vi klarer begge to.
Han trenger mer proteiner og vitaminer i kosten, men han elsker melkemat. Derfor har jeg inngått et kompromiss med meg selv der han oftest får lavkarbobrød som er proppfullt av frø, kostfiber og har basis på meieriprodukter og egg og som han LIKER, fremfor å nekte ham melkematen og la han spise kneipp med pålegg.
Det siste hadde vært mer usunt tror jeg, og han hadde fått i seg mindre proteiner og mer lette KH + at han hadde vært mindre fornøyd.


#22

Mammarosa sa for siden:

Jeg har laget Karins brød med glutenfritt mel og det funket ypperlig!


#23

maysa sa for siden:

hvilket lager du og har du oppskrift?


#24

Ravna sa for siden:

Jeg kjøpte mitt på helsekosten på Oasen i fyllingsdalen


#25

FrkMarge sa for siden:

Rotet meg frem til rotesegbortbrødet (innlegg nr 53) etter at jeg egentlig skulle bake Lollipops perfekte ketolysebrød :p
Det liker vi alle 3 her, både store og små.

Jeg bruker tjukkmjølk, cottage cheese og naturell kremost ettersom hva jeg har sammen med eggene :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.