< Tilbake til oversikten

Hjelp til tapasoppskrifter

#1

jegviljegskaljegmå sa for siden:

hei :)

til helgen fyller min elskede år og vi skal sammle noen venner til fest. og har tenkt og lage tapas.

er det noen som har noen gode tapas ideèr
brød? mini pizzaer? el? kjøttboller ?

flott om noen har noen oppskrifter de vil dele med meg :rolleyes:
hadde jo hvert gøy om alle på festen fikk smake hvor godt lavcarbo mat smaker :p

på forhånd takk for hjelpen.

:p:o:D


#2

jegviljegskaljegmå sa for siden:

Greskinspirerte kjøttboller med fersk oregano og fetaost

Mmmm ...

Man tager:

  • en pakke kjøttdeig (jeg brukte en på 500 gram) - kan sikkert også bruke lammekjøttdeig, men jeg brukte okse

  • fersk (viktig at det er det!) oregano - jeg tok det som var igjen fra to planter, målte ikke opp i dl, men en tre-fire håndfuller kanskje. Riv bladene med hendene for å få ut smaken og plukk vekk grove/lange stilker

  • 100-150 g fetaost (jeg brukte den ekte greske, den av geite- og sauemelk - da blir det litt lammepreg på kjøttbollene også :)) smuldres grovt oppi bollen

  • et par hvitløksfedd (eller mer om du vil ha distinkt hvitløksmak), finhakket

  • nykvernet svart pepper

  • et egg

(Evt kan du la deigen trekke en stund i kjøleskap for at smakene skal sette seg, men jeg var sulten og stekte opp en del av deigen med en gang)

Bland sammen alt med hendene til alt er blandet sammen og deigen er jevn. Lag små boller med hendene. Stek på middels til sterk varme til de har stekeskorpe, skru ned varmen og la dem steke seg ferdige inni (rundt ti minutter tilsammen). Eller putt dem i stekeovn og la dem gjennomsteke der.

Veldig smakfulle! Også gode med bare oregano og hvitløk, men fetaen la til en ekstra dimensjon :ja:

Servér med gresk salat, grillede grønnsaker, sellerirotfries eller hva du måtte ønske - veldig gode som tapas :)


"Sing like no one is listening, love like you've never been hurt, dance like nobody is watching and live like it's heaven on earth." Mark Twain
Sist redigert av Frøy : 14-07-11 kl 21:24.


#3

jegviljegskaljegmå sa for siden:

disse hørtes super gode ut.... stjelte denne av Frøy :) takk takk


#4

jegviljegskaljegmå sa for siden:

Sv: Tapas og Meze (samletråd)

Så lurt :) Vi skal ha tapas i morgen :ja:

Fant denne på ett annet forum:

KYLLINGSPYD
Marinade:
1.5 dl olivenolje
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprika
1.5 ss kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss hakket hvitløk
hakket bladpersille
1/2 dl sitronsaft
sitronbåter.

Ha olje og krydder i en liten panne på svak varme i ca 3 min. Ta av og avkjøl.

Kutt kylling i staver og ha de på spydene. Gni inn med krydderblanding og hakket hvitløk, sitron og bladpersille.
La ligge og marinere noen timer.
Grilles på utegrill eller i ovn.
Serveres med sitronbåter ved siden av.

og disse hørtes supre ut... jaggu mye godt her inne på dette supre forumet når enn begynner og lete ...:)



#6

Cilla sa for siden:

Porsjonspaier

PORSJONSPAIER – 12 STK
1 stor kyllingfilet
1 pkt bacon
1 ss cocosa
2 vårløk
4 egg
2,5 dl cottage cheese
Pepper
1 dl finrevet parmesan

Kutt kylling og bacon i småtbiter og stek gyllent i cocosa. Tilsett finsnittet vårløk og bland godt. Fordel blandingen i 12 smurte muffinsformer (jeg brukte silikonformer).

Egg og cottage cheese kjøres til jevn masse med stavmikser. Rør inn parmesanosten og smak til med pepper. Hell dette over fyllet i muffinsformene. Stekes på 200 grader i ca 20-25 min.

P.S. Har også laget disse med røkelaks/gressløk istedet for kylling - også veldig godt!

(Har kopiert denne teksten inn på min egen private oppskriftsblogg, husker dessverre ikke hvor jeg fant den, beklager det....., men disse var så gode at jeg bare måtte dele den!)


#7

jegviljegskaljegmå sa for siden:

takk linn79 :0) disse hørtes gode ut og ¨må prøves :0) blir en laaaaaaaaaaaaaaang dag på kjøkkenet...hehe


#8

Wonder woman sa for siden:

Baconstekte dadler! Det må du jo ha.
Jeg beregner 3-4 pr stk.
Fjern stein fra daddelen surr bacon rundt. Stek i ovn eller på stekepanne til baconet er ferdig stekt. Så er det klart til servering. Aldeles nydelig er det:)

Mozzarellastiks er også digg, men jeg har ikke noe lavkarbo oppskrift på det.


#9

jegviljegskaljegmå sa for siden:

det har jeg ikke smakt før....spennende...:D litt søtt og salt det da :D hørtes digg ut...


#10

arnakristin sa for siden:

Husk å sjekke ut om dadler passer inn i ditt lavkarbokosthold, veldig høyt kh innhold.


#11

Wonder woman sa for siden:

Ja det er sant, mange dadler er også tilsatt sukker. Jeg har funnet noen som er naturell og de er veldig søte de også.



#13

Heidi M sa for siden:

Gambas al pil pil (reker i chili)
Disse rekene (dvs. jeg bruker scampi) er fantastiske!

Til ca 25 rå, pillede store scampi

6 ss olje varmes på middels varme

Tilsett:
4 finhakkede hvitløksfedd
1 ts tørket, rød chili i flak
1 ts paprikapulver

Stek i ca ett minutt til det begynner å lukte godt av krydderet

Skru opp varmen til sterk og ha oppi scampiene sammen med:
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
salt og pepper etter behag

Rør godt og stek scampiene i ca 3 minutter til de er rosa og ugjennomsiktige. Pass på at du ikke steker for lenge, da blir de seige.

Dryss over med 2 ss hakket bladpersille og server snarest med fersk baguette (som du suger opp den deilige sausen med!)


#14

jegviljegskaljegmå sa for siden:

takk alle sammen :0) sitter og skriver handle liste nå og gleder meg til og prøve noe nytt og spennende til fest til helgen :0)
tusen takk dere er noen fantastiske engler alle sammen :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.