Spiser dere sjokolade selv om dere går på lavkarbo, og isåfall hvor ofte og hvor mye? Hvilke typer sjokolade?
Sjokolade er min største svakhet, og blir nok også den største utfordringen nå som jeg har gått over til lavkarbo. Har spist litt av Cloetta sukkerfri sjokolade og Atkins "milk crisp chocolate". Synes begge disse er supergode - men har vanskelig for å begrense meg, i kjent høykarbostil :o
Selv om de er sukkerfrie, får jeg den samme følelsen som sier til meg: "mer, mer, mer!" Mørk sjokolade er jeg ikke så glad i, men det er ihvertfall lettere å begrense mengdene. Kanskje det beste for en sjoko-elsker som meg ville vært å gå "cold turkey", men det hadde nok ikke vært lett.
Noen som har tips?
Jepp - jeg spiser sjokolade! Jeg spiser bittelitt hver dag. Og helst mørk sjokolade fra Sukkerfritt eller Cavalier......Men altså - ikke mye....det blir noen ruter til dagen!
Da er du flink! :)
jeg er sånn at tar jeg først en bit, så blir det gjerne to eller tre eller fem :(:(
har aldri klart å begrense meg når det gjelder sjokolade.
Men i følge det jeg har lest, blir dette kanskje annerledes når jeg har gått på lavkarbo en stund? At den enorme søthungeren forsvinner? (det har den ikke gjort til nå, men er ennå i startfasen da).
Hei Kristin81. Det stemmer at søtsuget forsvinner når du er i gang med lavkarbokostholdet og kroppen finner seg til rette med det. Det er meget mulig du utsetter/forlenger prosessen når du spiser litt :) Sjekk at du får i deg nok fett, det er vesentlig. Etterhvert finner du ut at sjokolade ikke er så godt lell ;) og behovet for noe søtt er borte.
Hilsen en sjokoladeelsker som helt greit greier å la cavaliersjokoladen i kjøleskapet ligge - den frister ikke. Men når jeg venter mensen:eek::eek:
Takk for svar! Jeg synes det er litt utfordrende å få i meg nok fett, er ikke så glad i smør o.l. men bacon og fløte liker jeg godt :D
Prøvde å lage meg LCHF-pannekake fra boka "Matglede med lavkarbo", bestående av masse smør og mange pakker bacon -falt ikke helt i smak. Men jeg finner vel mer ut av dette etter hvert :)
Skulle ønske jeg også kunne klare å la sjokoladen bli liggende i kjøleskapet! ;)
Også lurer jeg litt på hvorfor Cloettas sukkerfrie sjokolade, Cavalier og Atkins-barer er så mye bedre for oss lavkarbere enn vanlig melkesjokolade? kanskje et dumt spørsmål, men: er ikke disse sjokoladene også ganske "ille" for oss som vil ned i vekt?
Har også vanskeligheter med å stoppe når jeg først tar en bit sjokolade :o
Men har laget litt lavkarbosjokolade av 86% sjokolade, cocosa og sukrinmelis. Ble gode, og jeg klarte meg med 1-2 biter :) Blir litt mektig å spise for mye av de ;)
Du svarer på spørsmålet ditt selv Kristin81: de er sukkerfrie :)
Men det at de er sukkerfrie betyr ikke at vi kan hive innpå det vi greier! Les deg opp på denne tråden
Og husk at etterhvert forsvinner suget etter noe søtt. Da kan du spise en bit i ny og ne; hvis du likevel skulle føle behovet :) Nok fett => mindre behov for søtt. Så enkelt, så vanskelig;)
Hehe, jo men det er ikke så enkelt, synes jeg, det er jo mange faktorer inne i bildet: kalorier, fett, søtstoffer ++ Og er egentlig søtstoffer noe bedre for oss enn sukker?
selv om vi går på lavkarbo, så er det jo ikke bare karbohydrater man legger på seg av?
Setter i gang med å lese tråden, takk skal du ha :)
Jeg ser du meldte deg inn i august. I svaret ditt leser jeg at du kanksje kjenner lite til LK som kosthold? Hvis det er tilfelle, anbefaler jeg deg å lese deg opp på denne tråden og + de den lenker til.
I den første tiden på LK har mange fettfobi; skulle bare mangle etter årevis med skrekk og gru ift fett. Det viktigste da er kunnskap, så det er bare å lese seg opp. Sukker er i alle fall en av de største synderne når det gjelder vektoppgang.
Les deg opp, og still nye spørsmål. Da er det lettere for deg å stå i mot hvis/når behovet melder seg. Lykke til ;)
De lyse sjokoladene er mest sukker og fett (og sjelden sunt fett) og lite sjokolade. Om det er endorfin- og serotoninvirkningen av sjokolade du ønsker så får du "mer for mindre" jo mørkere sjokolade du klarer å venne deg til.
En annen ting er at du kanskje - om du ikke allerede gjør det - vil ønske å lese litt om krom-tilskudd. Krom balanserer blodsukker og reduserer for mange søt- og sjokoladehunger.
Ja, de er "ganske ille" - og de sukkerfri inneholder ofte maltiol som kan gjøre mange av oss til rene "hindenburgs"... ( luftskip med "gassutbrudd" ). Du må selv avgjøre hva som passer deg - men uansett om du velger med eller uten sukker så tror jeg det er en fordel om du beveger deg mot de mørkere variantene. :)
Lykke til. Det er en vanskelig omstilling, men etter hvert går det lettere.
Tusen takk for et veldig fint svar, dette er nyttig å vite :)
Det er rart, dette med sjokolade, at jo mer man spiser, jo mer får man lyst på. Var inne i en ganske ond sirkel for noen uker siden, da jeg bestemte meg for å legge om til lavkarbo. Mange grunner til at jeg ville legge om kostholdet, men en av dem er definitivt dette med å få mindre søtsug og mer stabilt blodsukker. Men det er mye å sette seg inn i! :)
Merker at jeg er litt skeptisk til dette med søtstoffer også, skal lese meg opp litt. Og takk for tipset om krom!
Jeg tenker det er fint at du er skeptisk til kunstig søtning; det gjør det lettere å være deg på sikt. Stevia er en plante som brukes som søtning, kanskje den hadde vært noe? Den er ikke tillatt solgt i NOrge,men du kan kjøpe den fra USA. Mange er skeptiske til Stevia også; noe du finner ut når du sjekker den ut. Men...når du har lest deg opp, funnet ut mer, laget et opplegg for deg så kan du jo evt se på den?
Sant, jeg har mye å lære, det er mye å sette seg inn i :) Har lest boka til Andreas Eenfeldt og Annika Dahlquist, så tror jeg har fått med meg grunnprinsippene. Men jeg er fortsatt litt forvirret når det kommer til dette med kalorier og søtstoffer, merker jeg. For eksempel har jeg lagd meg Bounty-snacks i lavkarbovariant, og er usikker på hvor mye jeg kan tillate meg å spise av dem.
Dette forumet er gull verdt, tusen takk for hjelpen :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.