Hjelper det om jeg salter det? Jeg pleier å kjøpe en stor pakke fra first price og tar bare en om dagen. Nå har jeg ikke fryser mer, så derfor lurer jeg. Jeg vet det lukter når det er gammelt, men skal jeg vente så lenge før jeg kaster det? Og hva med kokt torsk, rå torsk og ferdigkokte egg med avtatt skall?
Om kyllingen er stekt, avkjølt og pakket inn, holder den finti bortimot ei uke i kjøleskapet.
Kokte skrelte egg i tett pose holder iallefall fire fem dager.
Rå fisk skal ikke oppbevares mer enn et døgn i kjøleskap, men er fisken kokt eller stekt og pakket inn, holder den i tre fire dager.
Vi spiser til det lukter, "ser ut" eller smaker suspekt. :)
Går nok oppi en uke for kyllingfilet.
Kokt torsk - noe kortere. 4-5 dager?
Rå torsk - kommer veldig an på hvor fersk den var da den ble kjøpt. Jo eldre den er jo mørere blir den (fastheten i fiskekjøttet forsvinner). Kan spises helt til den lukter og kjennes sleip og myk ... men jeg vil vel si at fisk er ferskvare og ikke bør ligge mer enn 2, MAKS 3 dager om den er ferskkjøpt. Lag heller fiskekaker av overskuddet mens fisken er frisk. De tåler igjen en ukes tid i kjøleskap.
Kokte egg: ikke skrell dem.. da holder de glatt iallfall 1 uke. Om du skreller dem vil de tørke fra utsiden.
Tusen takk! Jeg har lest at kokte egg holder seg lengre når man tar av skallet,jeg. I en lukket boks tørker det kanskje ikke så lett ut, vel? Når jeg legger de nedi boksen er de varme og det dannes damp/fuktighet i boksen.
Kokte egg med skallet på holder seg leeeeenge i kjøleskapet, altså!
Jeg koker eggene i eggekoker, heller de rett opp i kaldt vann og heller av vannet og legger dem så i kjøleskapet når de er helt kalde.
Der holder de seg i 4 uker, men ikke noe lengre hos meg i hvert fall!
Syns egg med skall lett får misfarging etter noen dager - gjelder hardkokte egg. Selv foretrekker jeg smilende egg. Syns det er greit å skrelle dem før jeg legger dem i kjøleskap, så er det gjort.
Mht kyllingfileter, syns de lukter fort pyton. Har funnet ut at hvis jeg skyller filetene med en gang, tørker dem med tørkepapir og pakker dem i matpapir + plastpose utenpå, holder de ca 3 dager til. Det greieste er selvsagt å steike alt på en gang, men ikke alltid det passer sånn.
Hardkokte egg med skallet på er faktisk genialt å ha med seg på tur. Eggene klarer seg helt fint i romtemperatur i mange timer (har av og til spist dem fem seks timer utpå dagen og aldri blitt dårlig).
Men her var vel poenget at det ikke finnes fryser og rent økonomisk er det billigst å kjøpe i stort:), og da er det fullt mulig å steke opp kyllinger og oppbevare dem i kjøleskapet.
Hvor man plasserer no i kjølskapet har mye å si. Flere dager, faktisk. Her står det at det er kaldest nederst og varmest i døra, så melk bør ikke settes i døra om den skal står der en stund. www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=124390
Dette er for så vidt riktig, men de aller fleste bedre kjøleskapene du får kjøpt i dag har ikke dette problemet. Blandt annet har man gjerne en vifte for sirkulasjon som sørger for en jevn temperatur i kjøleskapet, (eller hvertfall jevnere, men gjerne bare 1 grads temp. forskjell fra topp til bunn). Noen skap vil ha en helt jevn temperatur.
Du får også kjøleskap med skuffer som er kaldere enn resten av skapet, såkalte coolboxer. Her er det optimalt å oppbevare kjøtt, fugl og fisk.
Løp og kjøp!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.