< Tilbake til oversikten

Hvor lenge holder oppstekte kyllingfileter seg i kjøleskapet?

#1

Yrla sa for siden:

Hjelper det om jeg salter det? Jeg pleier å kjøpe en stor pakke fra first price og tar bare en om dagen. Nå har jeg ikke fryser mer, så derfor lurer jeg. Jeg vet det lukter når det er gammelt, men skal jeg vente så lenge før jeg kaster det? Og hva med kokt torsk, rå torsk og ferdigkokte egg med avtatt skall?


#2

BenteR sa for siden:

Om kyllingen er stekt, avkjølt og pakket inn, holder den finti bortimot ei uke i kjøleskapet.
Kokte skrelte egg i tett pose holder iallefall fire fem dager.
Rå fisk skal ikke oppbevares mer enn et døgn i kjøleskap, men er fisken kokt eller stekt og pakket inn, holder den i tre fire dager.


#3

smgj sa for siden:

Vi spiser til det lukter, "ser ut" eller smaker suspekt. :)
Går nok oppi en uke for kyllingfilet.

Kokt torsk - noe kortere. 4-5 dager?
Rå torsk - kommer veldig an på hvor fersk den var da den ble kjøpt. Jo eldre den er jo mørere blir den (fastheten i fiskekjøttet forsvinner). Kan spises helt til den lukter og kjennes sleip og myk ... men jeg vil vel si at fisk er ferskvare og ikke bør ligge mer enn 2, MAKS 3 dager om den er ferskkjøpt. Lag heller fiskekaker av overskuddet mens fisken er frisk. De tåler igjen en ukes tid i kjøleskap.

Kokte egg: ikke skrell dem.. da holder de glatt iallfall 1 uke. Om du skreller dem vil de tørke fra utsiden.


#4

Yrla sa for siden:

Tusen takk! Jeg har lest at kokte egg holder seg lengre når man tar av skallet,jeg. I en lukket boks tørker det kanskje ikke så lett ut, vel? Når jeg legger de nedi boksen er de varme og det dannes damp/fuktighet i boksen.


#5

Kitt sa for siden:

Kokte egg med skallet på holder seg leeeeenge i kjøleskapet, altså!
Jeg koker eggene i eggekoker, heller de rett opp i kaldt vann og heller av vannet og legger dem så i kjøleskapet når de er helt kalde.
Der holder de seg i 4 uker, men ikke noe lengre hos meg i hvert fall!


#6

Yrla sa for siden:

Men det er supert, Kitt.Takk


#7

Hamster59 sa for siden:

Syns egg med skall lett får misfarging etter noen dager - gjelder hardkokte egg. Selv foretrekker jeg smilende egg. Syns det er greit å skrelle dem før jeg legger dem i kjøleskap, så er det gjort.

Mht kyllingfileter, syns de lukter fort pyton. Har funnet ut at hvis jeg skyller filetene med en gang, tørker dem med tørkepapir og pakker dem i matpapir + plastpose utenpå, holder de ca 3 dager til. Det greieste er selvsagt å steike alt på en gang, men ikke alltid det passer sånn.


#8

BenteR sa for siden:

Hardkokte egg med skallet på er faktisk genialt å ha med seg på tur. Eggene klarer seg helt fint i romtemperatur i mange timer (har av og til spist dem fem seks timer utpå dagen og aldri blitt dårlig).


#9

smgj sa for siden:

De kan bli stygge - få grønnskjær ved skallet på innsiden og kanskje ved plommen. Det er imidlertid ikke noe farlig.


#10

vibsen sa for siden:

Jeg gikk rett inn på dette innlegget, og leste overskriften. Jeg syntes du hadde et veldig liberalt forhold til hvordan kyllingfilet kan se ut :D


#11

BenteR sa for siden:

:D
Hadde nok blitt skeptisk over en kyllingfilet som ser slik ut
:D


#12

smgj sa for siden:

:D:D:D

Eller som svaret en kamerat fikk da indrefileten (i vakumpakken) hadde gått over tid.

  • Om det lukter litt skal du bare skylle kjøttet... du kan spise det helt fram til du kan stikke fingeren gjennom det før steking (!!!)

Nei... kyllingfileten skal ikke være grønne ved skallet. ;)


#13

Hamster59 sa for siden:

"Smilende" egg inneholder mer lecitin enn hardkokte, men vet ikke om holdbarheten er like god.


#14

Bestemamma sa for siden:

Jeg syns at stekt kyllingfilét smaker og får dårlig kosistens allerede dagen etter at de er stekt...foretrekker de nystekte og lubbne.....:D


#15

smgj sa for siden:

Er enig der, men det er stor forskjell på "ikke smaker på sitt aller beste" og "dårlig" (= må kastes).


#16

Bestemamma sa for siden:

Jaaaa, helt klart, men når en først holder på med gode matvarer/vaner syns jeg det er riktig å spise maten mens den er god.....:D


#17

BenteR sa for siden:

Men her var vel poenget at det ikke finnes fryser og rent økonomisk er det billigst å kjøpe i stort:), og da er det fullt mulig å steke opp kyllinger og oppbevare dem i kjøleskapet.


#18

Yrla sa for siden:

Hvor man plasserer no i kjølskapet har mye å si. Flere dager, faktisk. Her står det at det er kaldest nederst og varmest i døra, så melk bør ikke settes i døra om den skal står der en stund. www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=124390


#19

ftdmia sa for siden:

Dette er for så vidt riktig, men de aller fleste bedre kjøleskapene du får kjøpt i dag har ikke dette problemet. Blandt annet har man gjerne en vifte for sirkulasjon som sørger for en jevn temperatur i kjøleskapet, (eller hvertfall jevnere, men gjerne bare 1 grads temp. forskjell fra topp til bunn). Noen skap vil ha en helt jevn temperatur.

Du får også kjøleskap med skuffer som er kaldere enn resten av skapet, såkalte coolboxer. Her er det optimalt å oppbevare kjøtt, fugl og fisk.

Løp og kjøp!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.