< Tilbake til oversikten

Jabbas ostekake med tre lag

#1

Jabba sa for siden:

Dette er min favoritt høykarbo kake som jeg synes ble god selv som lavkarbokake!

Bunn:
200 gr mandler
90 gr smør
1-2 ss Sukrinmelis
Flytende Natreen etter behov

  • grovhakk mandlene, gjerne i stavmixer
  • bland mandlene med romtemperert smør og 1-2 ss Sukrinmelis
  • smak deg frem, ønsker du en søtere bunn, tilfør flytende Natreen
  • legg bakepapir i bunnen på ei lita rund form og dytt massen nedi

Fyll lag 1:
4 tine kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 egg
2 ss Sukrinmelis
Flytende Natreen etter behov

  • lag eggedosis av Sukrinmelis og egg, la det piske minst 5 min.
  • rør sammen romtemperert Tine kremost og vaniljesukker
  • bland eggedosisen med osteblandingen og smak deg frem, tilsett flytende Natreen ved behov
  • hell over bunnen og stek i ovn på 120 grader i ca 20-30 min midt i ovnen, poenget er at eggemassen skal stivne bittelitt slik at det blir en slags hinne på toppen
  • avkjøl 10 min på benken
  • sett ovnen på 250 grader

Fyll lag 2:
2 bokser Seterrømme
2 ss Sukrinmelis
2 ts vaniljesukker eller vaniljedråper/vaniljepulver

  • rør sammen rømme, Sukrinmelis og vaniljesukker
  • hell forsiktig over kaken
  • ha på litt kanel
  • stek på 250 grader i ca 5 min

Må dessverre avkjøles over natten....:p

Denne er veldig mektig, men utrolig god!!! Håper noen vil prøve!


#2

FrkMarge sa for siden:

Denne så utrolig fristende ut, men nå er butikken stengt så dette får bli et annet helgeprosjekt :)
Abbonerer så jeg ikke mister den ;)


#3

lucifine sa for siden:

abo Av samme grunn som frk. Marge


#4

grotingeling sa for siden:

Lagret og absolutt på listen over må testes!!!!


#5

Lindemor sa for siden:

Denne må prøves! Takk for at du deler! :)


#6

Charlott sa for siden:

Skal prøves ja :D :sikle:


#7

Ninasju sa for siden:

Lagres og skal prøves. Til hælga kanskje?? :)


#8

Albertina sa for siden:

:sikle: Har så lyst på ostekake, men kan ikke spise nøttebunn!
Vurderer å lage, bare uten bunn! :lol:


#9

Jabba sa for siden:

Denne ble middagen min i dag......elsker lavkarbo!:D



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.