Jabba sa for siden:
Dette er min favoritt høykarbo kake som jeg synes ble god selv som lavkarbokake!
Bunn:
200 gr mandler
90 gr smør
1-2 ss Sukrinmelis
Flytende Natreen etter behov
- grovhakk mandlene, gjerne i stavmixer
- bland mandlene med romtemperert smør og 1-2 ss Sukrinmelis
- smak deg frem, ønsker du en søtere bunn, tilfør flytende Natreen
- legg bakepapir i bunnen på ei lita rund form og dytt massen nedi
Fyll lag 1:
4 tine kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 egg
2 ss Sukrinmelis
Flytende Natreen etter behov
- lag eggedosis av Sukrinmelis og egg, la det piske minst 5 min.
- rør sammen romtemperert Tine kremost og vaniljesukker
- bland eggedosisen med osteblandingen og smak deg frem, tilsett flytende Natreen ved behov
- hell over bunnen og stek i ovn på 120 grader i ca 20-30 min midt i ovnen, poenget er at eggemassen skal stivne bittelitt slik at det blir en slags hinne på toppen
- avkjøl 10 min på benken
- sett ovnen på 250 grader
Fyll lag 2:
2 bokser Seterrømme
2 ss Sukrinmelis
2 ts vaniljesukker eller vaniljedråper/vaniljepulver
- rør sammen rømme, Sukrinmelis og vaniljesukker
- hell forsiktig over kaken
- ha på litt kanel
- stek på 250 grader i ca 5 min
Må dessverre avkjøles over natten....:p
Denne er veldig mektig, men utrolig god!!! Håper noen vil prøve!