< Tilbake til oversikten

Trenger anbefaling - kjøkkenmaskin/foodprosessor

#1

kennygirl sa for siden:

Ja - overskriften sier vel det meste. Jeg trenger kjøkkenmaskin!
Har du en kjøkkenmaskin du er veldig fornøyd med, og vil anbefale?



#3

kennygirl sa for siden:

Den så bra ut... Hvor fås den kjøpt?


#4

smgj sa for siden:

Vi har både en kenwood mixmaster og en braun foodprosessor. Mixmasteren blir brukt til krem, kaker, eggedosis, syltetøy og tidligere brødbakst. Jeg har kjøpt pølsehorn og har ambisjoner ... :D
Braunen blir mest brukt til å hakke nøtter og jeg kunne egentlig stort sett klart meg med en krafigere stavmikser til sånt...


#5

kennygirl sa for siden:

Vanskelig å vite hva en skal kjøpe - det er jo så mange å velge mellom :rolleyes:


#6

LaLa77 sa for siden:

Du får kjøpt den på Kitchen, Rafens osv.
Jeg bruker den til absolutt alt, fra rasping, hakking, baking og som en blender.
Den tar uten problemer isbiter, frossen frukt osv, så det er lett å lage mye jummy :D


#7

kennygirl sa for siden:

Takk for raske svar! :)


#8

Edla sa for siden:

Jeg elsker min Kitchen Aid!


#9

Levita sa for siden:

Jeg har en snart 30 år gammel Kenwood med blender og kjøttkvern. Elsker den! Er som en liten traktor, går og går og går og tåler allverdens, føler jeg. Jeg maler entrecote til burgere, kjører bær til smoothies, baker kaker og elter. Koster litt for de nye (men de ser en del kulere ut enn min orange og brune), men jeg kunne ikke levd foruten. Sukk...Kenwooden min... <3


#10

Alynna sa for siden:

Det er vrient å finne en maskin som gjør alt, uten at det blir masse deler som skal skrus ihop og vaskes, og ting som tyter ut her og der....

Som Smgj har gjort, kjøper de fleste to maskiner.

En foodprosessor, denne kan lage farse, sauser som aioli osv, hakke, snitte, knuse is, male, (om motoren er sterk nok til at den ikke tar smelter, hehe) min kan også lage appelsinjuice, vispe krem og eggedosis. Det siste er IKKE å anbefale, mye søl, deler og lite plass. Og, igjen, som Smgj sier, mye kan du fikse med en god stavmikser. For min del er foodprosessoren uunværlig til å male større porsjoner nøtter og mandler.

Jeg har en KitchenAid Artisan Foodprosessor.

Deretter trenger de fleste en kjøkkenmaskin.

Stapper du deiger, faste eller løsere, inn i foodprosessoren din, så vil det tyte ut deig i midten ut av hullet der knivene går rundt. Det er også som regel for lite plass, og du vil ikke mikse fem like deiger, når kjøkkenmaskinen har plass til alt i samme bolle. Den går heller ikke så lett varm ved elting av tyngre deiger. Den har gjerne en diiiiger bolle + ca 3 basisredskaper hvorav 1 er er ballongvisp, som tar alt fra 1 til 20 egg for å si det sånn, om du velger Kenwood.

Kenwood er nok den beste arbeidshesten mtp. størrelse og motor. Kitchenaiden er mye penere på kjøkkenbenken. Vokste opp med Kenwood og det er fantastisk kvalitet og LAV TERSKEL for å mikse en røre. Dette er faktisk ganske viktig! Tilbehør får du til begge, og så og si alle som investerer i kvalitet går for en av de to. Kenwood er mange kokkers favoritt, de tenker praktisk.


#11

LaLa77 sa for siden:

Det er det som er så genialt med Magimixen, at du faktisk ikke trenger 2 maskiner.
Jeg har en Kitchen Aid kjøkkenmaskin og blender også, og de er faktisk sendt på langvarig ferie på hytta, for de ble fullstendig overflødige.
Ok, magemixsen er sikkert i overkant dyr, men jeg har ennå ikke kommet over noe den ikke klarer å fikse :)



#13

kennygirl sa for siden:

Høres ut som den perfekte maskinen for meg... Når jeg baker er det som regel ikke store kvanta...
Men fant den verken på kitchn eller rafens sine hjemmesider.
Har en kitchn butikk på kjøpesenteret jeg bor ved siden av, så får stikke innom der i morgen...



#15

LaLa77 sa for siden:

Se i linken jeg akkurat la ut, der finner du forhandlere :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.