< Tilbake til oversikten

Soyamel

#1

Julepølsa sa for siden:

fant en oppskrift på pannekaker med soyamel, men finner den ikke igjen. Går det an å lage pannekaker/ vafler på "vanlig" måte med soyamel? Altså uten alt det andre stæsjet, som jeg såklart ikke har?
Rett og slett la soyamelet erstatte hvetemelet?


#2

marjusen sa for siden:

Tor dem kan bli litt løse da. Og soyamel smaker forferdelig etter min smak. Hehe


#3

Julepølsa sa for siden:

Ok, har aldri smakt soyamel før såeeh...
Men hva gjør jeg for å få de litt fastere da? uten å måtte løpe ut i regnet for å kjøpe bakemix og fiberhusk og sånt?


#4

marjusen sa for siden:

Tja, er vel fiberhusk, kli og jbk som jeg bruker. Men du kan prøve med bare soyamel, stek lenge på svak varme før du snur dem.

Tviler på at du liker pannekaker med bare soya altså. Har en forferdelig bismak. Hehe


#5

Imp sa for siden:

Det er ikke soyaprotein du mener da marjusen?

For jeg syns ikke det soyamelet jeg har har noen bismak, og fint å bruke til mye rart. Mulig det er forskjell på merkene også?


#6

marjusen sa for siden:

Hørt det er helt omvendt jeg. Soyamel har en forferdelig bismak, mens soyaprotein er ganske smaksnøytralt.

Jeg har bare prøvd spielberg soyamel, blandet med med andre ting som fiberhusk osv. Smaker heeeelt jævlig. Hørte det melet sku ha minst smak også.

Skal også sies at dette kan være individuelt altså. Mulig noen liker smaken.


#7

Imp sa for siden:

Hehe, det er jo det melet jeg har brukt også. Blandet med fiberhusk i feks pizzabunn, syns det er herlig jeg. Kanskje jeg bare er rar. :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.