Hei. Jeg er litt ny på dette med lavkarbo. Er litt redd jeg ikke greier det, for det begynner å bli litt kjedelig.. Mye stekt egg. Mye egg generelt! Men jeg vil ikke gi opp. Vil gå ned noen kg! Til nå her jeg ikke gått ned noe.
Jeg er student, og tenger gode råd til niste! Har ikke råd til å kjøpe i kantina hver dag! Det er for det meste baguetter og brød uansett..
Men jeg trenger virkelig noen gode niste tips!
Du bør virkelig lese oppskriftstrådene og "hva har du tiil middag/lunch/frokost i dag" for å få noen ideer. Lavkarbo er alt annet enn kjedelig... (Er ikke den tørre skiva kjedelig, kanskje? Eller pasta og tomatsaus? ;) )
Og husk at en "overflod" av grønnsaker er en STOR del av et godt lavkarbokosthold. Nå er det f.eks blomkåltid... og blomkålristid. mmmmm
Heisann. Matpakker er ofte en utfordring, så jeg startet denne tråden.
Hadde håpt at den ble like mye brukt som frokost / lunsj og middagtråden, men faller visst litt bort her.
Anyway så har jeg intensjoner om å skrive på den hver dag :)
Jeg syns det er vanskelig å være kreativ med maten. Det har blitt mye egg! Og kylling i creme fresh- saus. Blir litt lei den samme maten hele tida. Også blir det dyrere! Kjøtt og fettrik mat er dyrere! Alle sier det blir ikke så dyret, for du er mett så mye lengre. Men jeg blir så fort sulten! Spiser like ofte som før.. Og jeg har prøvd å spise større måltider, men da blir jeg så mett at jeg blir helt slått ut! Da orker jeg ikke så mye mer. Og jeg trenger det lille jeg har av energi til sønnen min og studiene. Så jeg tar imot alle gode råd med stor takk! Tips til rask, enkel mat(frokost, lunsj, middag..). Billig mettende mat. Alt! :) Høres litt desperat ut her :) Men er forsåvidt det og. Jeg passer ikke klærne mine lengre, og som fattig student og alenemor..
Dagens klage :)
Ha en god dag! :)
Hei Camilla, det er nok mange av oss som i perioder sliter med å finne noe nytt å spise og særlig til matpakken. Jeg har heldigvis fått mange gode tips/oppskrifter her inne. Denne oppskriften har jeg komponert selv og har lagt ut her på forumet tidligere. Veldig lettvint og kjekke å ta med i matpakken. Du kan egentlig putte i det fyllet du liker eller rester du måtte ha, det er blandingen egg/cottage cheese som er trikset her. Jeg har mine liggende i fryseren og tar med meg et par frosne i boks til jobben. Da er de tint til lunsj. Jeg spiser kalde, for vi har ikke micro på jobb. Spiser jeg dem hjemme varmer jeg dem litt i micro :-)
PORSJONSPAIER – 12 STK
1 stor kyllingfilet
1 pkt bacon
1 ss cocosa (du kan brukes smør istedet, cocosa er dyrt!)
2 vårløk
4 egg
2,5 dl cottage cheese
Pepper
1 dl finrevet parmesan
Kutt kylling og bacon i småtbiter og stek gyllent i cocosa/smør. Tilsett finsnittet vårløk og bland godt. Fordel blandingen i 12 smurte muffinsformer (jeg brukte silikonformer).
Egg og cottage cheese kjøres til jevn masse med stavmikser. Rør inn parmesanosten og smak til med pepper. Hell dette over fyllet i muffinsformene. Stekes på 200 grader i ca 20-25 min.
Glemte forresten å si at også jeg var relativt frustrert til å begynne med, for jeg var så sulten hele tiden. Det er faktisk bare å spise, problemet er å få i seg nok fett. Selv spiste jeg mye og ofte de første ukene, deretter roet det seg og nå holder jeg veldig mye lenger på hvert måltid. Tror det er snakk om en tilvenning til nytt kosthold.
Og disse er blitt en del av mitt daglige kosthold - spiser ca to hver dag.
LAVKARBO RUNDSTYKKER I MUFFINSFORMER
4 egg
½ boks kesam
45 gram solsikkefrø
4 ss linfrø
1,5 ss bakepulver
60 gram kruskakli
50 gram sesamfrø
3 ss olje
Bland alt det våte og det tørre godt hver for seg. Blandes. Helles i 12 muffinsformer og stekes i 30 minutter midt i ovnen på 180 grader.
Kan evt. stekes som brød i 1 liters form. Steketid 55 min.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.