< Tilbake til oversikten

Lavkarbobrød - helsekost, Funksjonell Mat

#1

jonibulda sa for siden:

Fant dette brødet, var ganske godt og lett og kjapt å lage.

Jeg kjøper det på Sunnkost.

Edit: mente Lavkarbobrød i tittellen, ikke Alvkarbobrød, vet ikke hva alver spiser, om de spiser mye eller lite karbo.


#2

Huldr sa for siden:

Fnis :p Alver spiser vel blomsterstøv og drikker dugg ...? ;)

Jeg har kjøpt en sånn pakke i dag, brødet står i ovnen nå. Spent!


#3

aslaug sa for siden:

Det så kjempegodt ut! Skal prøve det.
Bakte et brød som het Adambrot forrige uke, det var også veldig godt!!:)
Lett å lage, bare ha i vann og røre rundt.


#4

Huldr sa for siden:

Ganske god smak på dette brødet :ja:. Det er mitt første lavkarbobrød noensinne, så jeg har sånn sett ikke noe sammenligningsgrunnlag. Det ser ut som brød, et bittelite, nusselig et. Jeg tilsatte valnøtter. Det står på pakken at det skal steke en time, det var altfor lite. Etter en time og ti minutter var jeg ikke i nærheten av å få løsnet det fra formen. Etterhvert fikk jeg tak i formen og måtte rive den av for å få stekt det en stund uten form. Totalt var det vel i ovnen 1 time og 40 minutter, men da jeg skar i det så jeg at det godt kunne stått enda lenger.

Men det virker ikke som magen min er så begeistret, det ligger som en stein der nede ... :o Nå skal det sies at jeg var sulten og glupsk og skar meg to ganske tykke skiver av lunkent brød, først etterpå så jeg at det skal avkjøles helt før man skjærer i det. Litt dumt det da, siden noe av gleden ved nybakt brød er å spise det halvvarmt med smør som smelter ...

Men for all del, et helt greit brød som kan anbefales til de som spiser lavkarbobrød generelt. Fordelen med dette kontra andre er at det er gluten- og melkefritt. Men for meg føles det ikke som noe kroppen min setter spesielt stor pris på, og jeg teller ikke karber, så det blir nok med det ene forsøket :)


#5

Ennah79 sa for siden:

Lagde det brødet i dag morges - og det var helt ferdig etter 60min.Elsket det, og spiste to skiver à 30 gr med mye pålegg. Kjempegodt! Merket ingen svingninger i blodsukkeret på det, men det rumler litt i magen. Første gang jeg har spist brød snart 4 uker - har verken spist lavkarbo knekkis eller brød i denne perioden.


#6

Huldr sa for siden:

Kanskje det er en smakssak. Da jeg leste linken i hovedinnlegget så jeg at man kan bake det på en litt annen måte og uten form hvis vil ha et mindre fuktig brød. Da var det allerede for seint for mitt brøds vedkommende, men steketiden kompenserte kanskje litt for det ...

#7

Borealis sa for siden:

Mitt var ferdig etter 60 minutter, og jeg synes det var godt....og enkelt!! :)


#8

Huldr sa for siden:

Ja, veldig enkelt :ja:


#9

Linsa sa for siden:

Hei og hopp!! Dette brødet slår ALT hva jeg har prøvd av lavcarbobrødoppskrifter!! Ufatterlig ferskt, og det helt til det er spist opp. Oppbevares i kjøleskapet i en brødpose. Tilogmed ett av barna mine likte dette og har det som skolemat. Dyrt brød, og har tenkt å prøve meg frem med oppskrift utifra ingrediensene på pakken. Tror kanskje det er eggehvitter og ikke noe plomme i brødet som gjør at det er så lett og luftig. :0) Hvis det er noen andre som har prøvd seg frem,er det jo bare å slenge ut oppskriften....brødet koster tross alt 59,-. IKKE nesten hundre som det står lenger opp her.


#10

Huldr sa for siden:

Kan ikke finne noe om det noe annet sted i tråden? Ser ikke at pris har vært nevnt her i det hele tatt, men jeg betalte også 59 :ja:

Nesten hundre kroner ville vel neppe noen betalt for et brød ... :o

Jeg ga bort mitt, men glemte å høre om det falt i smak hos mottageren ;)


#11

Kanskje sa for siden:

Jeg har veldig lyst til å prøve dette. Spiser uansett ikke mer enn et par skiver om dagen, og kanskje ikke hver dag heller.

Det er dyrt, men om jeg fryser og tar opp litt og litt så vil det jo holde seg.

Kan så lite som et par skriver senke vektnedgangen tro?


#12

Dietta sa for siden:

For noen kan det gjøre det. Ikke godt å vite hvordan det er med deg før du har prøvd :o


#13

Sugarpill sa for siden:

59?:confused: Jeg betaler 48 kroner for en pakke på min lokale Rema.

Jeg liker dog brødet så godt at jeg bestilte en sånn 8-kilos-pakke fra Funksjonell Mats nettsider, nå har jeg brød til 2014. :D Uansett, med en sånn storpakke kommer prisen pr. brød ned i drøye 30 kroner.


#14

FruDrue sa for siden:

Noen som har prøvd å fryse dette brødet?
(Eller er det en selvfølge at alle brød kan fryses? Baking og generell husmor er ikke min sterkeste side, og før ble brød kjøpt, spist ca litt av, deretter kastet rett før det gikk ut av huset på egenhånd :rulleøyne )
Synes brødet var veldig godt, så kjøpte det på nytt i 1kg pakke fra Life, ble 3 fine små brød. Men siden jeg spiser lite brød, er det dumt om de går før jeg rekker å spise de...


#15

milena sa for siden:

Jeg kutter brødet opp i tynne skiver og legger det i frysen med bakepapir eller matpapir mellom. Og så tar jeg opp hvor mange skiver jeg trenger. Holder seg veldig fint!


#16

sylwester sa for siden:

Slik jeg ser det så må du ha ca. 2 slike for å komme opp i et Karins beste brød. Dvs. at du sparer en femtilapp ved å lage brøet selv og det er omtrent like mye oppvask. Hva er fordelen med å kjøpe melblanding ferdig?


#17

FruDrue sa for siden:

Ah supert! Tusen takk for kjapt svar :)


#18

Photobscura sa for siden:

Mulig det var meg, ettersom jeg fikk et sånn ferdigbrød tilsatt valnøtter av deg for ... snart et år siden (men jeg ramlet over denne tråden nå. ;))

Jeg syntes det smakte litt rart. Det hadde en slags merkelig søtsmak som minte litt om ... sukrin?! (Som er så langt det vondeste søtstoffet jeg vet om ...). Så, nei. Falt ikke helt i smak her, altså. Da synes jeg faktisk de nøtte/frødbrødene er bedre, som Nannahs brød, f.eks. Men det har muligens med at jeg ikke er en brødelsker i utgangspunktet, men har vært veldig glad i pompernikkel og dansk rugbrød, og dermed liker de litt tunge og saftige lavkarbobrødene som ikke smaker innmari mye "vanlig" brød best.


#19

Huldr sa for siden:

Hehe, det var nok deg, ja :D (jeg forventer ikke at du leser alle tråder, altså!) Det er vel ikke så uvanlig at det koster mer på helsekost, som var der jeg kjøpte det den gangen. At det finnes på Rema er jo gode nyheter for dere som liker det, da :)

#20

Daartho sa for siden:

Beste lavkarbo brødet jeg har smakt så langt!!
Ekstra godt blir det når man rister det og spiser med meierismør og ost :)


#21

MissPivotal sa for siden:

Dette kjøper vi inn til helgen, og lager litt ekstra gode frokoster på lørdager og søndager :hearts: Jeg liker det best når jeg rister det litt i tillegg.. I helgen ble det fortært med smør, majones, egg og reker :sikle:


#22

Jabba sa for siden:

Lager 2 brød i slengen oppi ei brødform, avkjøler godt og skjærer opp i tynne skiver som jeg fryser ned. Kjempeenkelt å tine i brødristeren. Min favoritt er dette brødet med masse salami, hardkokt egg og masse meierismør. Men aldri mer enn 1 skive til dagen ��


#23

Festina lente sa for siden:

Tenkte jeg skulle prøve å bake rundstykker og fryse ned, så tar jeg ett rundstykke til frokost hver morgen. Noen som har prøvd det?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.