< Tilbake til oversikten

Bali kyllinggryte

#1

Supera sa for siden:

Nok til 3-4 porsjoner:
4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 store bokser kokosmelk (helst den fete du finner i innvandrerbutikker)
Gjerne litt baconfett (jeg sparer på baconfettet fra steking og bruker det i sauser og supper)
Noen cm fersk ingefær , raspet.
1 ss karri
Salt og pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)
eventuelt noen spiseskjeer Cocosa Extra Virgin når gryten/suppen er ferdig kokt. La smelte og rør godt.
eventuelt noen sesamfrø som drysses over skålen

Stek kylling (jeg steker det i ildfast form mens jeg lager resten) og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt (bortsett fra kylling og eventuelt Cocosa/sesamfrø) sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Tilsett kylling i biter i slutten av koketiden. Rør inn cocosa når det er ferdig kokt. Servér med sesamfrø som kan drysses over skålen.

Jeg liker godt rå løk, så jeg stekte bare halvparten av løken og halvparten av paprikaen. Kjente ikke noe til at løken var rå. Men så hadde jeg veldig små biter av både løk og paprika. Har en grønnsakskutter som er fiiin til slikt. :snill:

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&amp;d=1281806642[/img]


#2

Jabba sa for siden:

NAM!!! Så kjempegodt ut!


#3

Supera sa for siden:

Den er kjempegod. :snill: I alle fall etter min smak. Har ikke servert den til noen som ikke likte den så langt. :snill: Jeg har laget den sånn 5-10 ganger.


#4

Jabba sa for siden:

Bruker du noe tilbehør ? blomkålmos er sikkert godt til....

Forresten - har du prøvd å fryse denne noen gang ? Hjemme hos meg er det kun jeg som spiser lavkarbo og da er det så greit å kunne fryse slike relativt store porsjoner....


#5

Jabba sa for siden:

Hvor lenge lar du den koke ?


#6

Supera sa for siden:

Har ikke brukt noe tilbehør annet enn at jeg har strødd over sesamfrø og tatt i cocosa.

Og har heller ikke prøvd å fryse. Fryser aldri noe slikt, jeg. Jeg tar restene i bokser og setter i kjøleskapet og har som måltider de neste dagene enten hjemme eller på jobb. Men du kan jo lett halvere denne oppskriften da.


#7

Supera sa for siden:

Tja, 10 minutter eller noe. Men den kan gjerne stå og trekke en stund. Den er enda bedre neste dag når smakene har trukket inn. :snill:


#8

Gerd sa for siden:

Denne går nok fint an å fryse :ja:


#9

Engledans sa for siden:

Jeg elsker slik gryte. Takk for at du deler. Sambal oelek, får en det på dagligvare eller må jeg på innvandrerbutikk?


#10

Gerd sa for siden:

jeg kjøper på Meny :)


#11

Kitt sa for siden:

Det er jo bare chili egentlig, så jeg har brukt ferskvare og det blir veldig godt! :)

Jeg har også byttet ut karrien med paprikapulver fordi jeg er den eneste her i huset som liker karri. Etter at jeg byttet, har vi ikke problemer med rester, så jeg har heller ingen erfaring med å fryse den ned!:sikle:


#12

Engledans sa for siden:

Ah, takk:) har kjempelyst å prøve denne i dag, men kommer meg ikke på butikken, så får smøre meg med tålmodighet, og kansje lage den i morgen:D


#13

Supera sa for siden:

Liker de ikke karri? :eek: Åååh, jeg eeeelsker karri. Familien min begynner å bli lei det fordi jeg lager alltid karrisaus til middagen... :geip:


#14

Kitt sa for siden:

Jeg også eeeeeelsker karrisaus!:sikle:
Greit å leve lavkarbo, da! Da kan jeg spise mat med karrisaus til frokost og lunsj i stede for til middag! :heia:


#15

Supera sa for siden:

:lol: Ja, ett måltid uten karri til dagen kan til nød godtas. :geip: Putter litt karri oppi det meste, jeg. :snill:


#16

Ravna sa for siden:

Deilig :D


#17

Yonah sa for siden:

Å, der var den fantastiske kyllinggryta, denne ER fantastisk!

Jeg lager en lignende, men har i bittelitt johannesbrødkjernemel for å jevne og bruker purre som har færre karber. Serverer med blomkålris. Overdådig luxusmat!

Og psst, prøv litt peanøttsmør i!


#18

Supera sa for siden:

:snill:

God med en gang, men enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig. :snill:

Jeg tror på at peanøttsmør smaker godt oppi. :ja: Det blir noe av det samme med litt sesamfrø oppi, men mindre karbohydrater. Hm, jeg har jo forresten mandelsmør. Det tror jeg at jeg skal ta oppi neste gang! :ja:


#19

Yonah sa for siden:

Mandelsmør ja, det tenkte jeg å lage igjen, for jeg har også tenkt å prøve det i nettop slik gryte. Det er lenge siden jeg lagde sist, men det er veldig godt!


#20

Charlott sa for siden:

Denne er god altså! :D

Lagde den i helga. Tenåringene som var her spiste godt!

Lager opp en skikkelig porsjon i dag også, deilig med litt lettere "ferdig"mat innimellom ribba ;)


#21

Dietta sa for siden:

Denne var så nydelig Supera at jeg synes den burde døpes om til "Superas Superbe kyllinggryte" :D
Mitt første forsøk i går, og det ble en innertier. Hadde bare hot curry, ikke vanlig karri - så den ble skikkelig HOT ;) Kommer på menyen igjen ganske kjapt.
Mange :blomster: til deg for oppskriften.


#22

Supera sa for siden:

Så flott at du likte den. :snill: Hot curry eller vanlig karri blir jo ca det samme. Jeg synes ikke det er mye forskjell på hot curry og vanlig curry. Bruker som regel hot curry, den smaker litt bedre synes jeg.

Åh, nå er det lenge siden jeg har laget denne. Tror det blir en stooor porsjon i dag. Denne gryta er enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig.


#23

Dietta sa for siden:

Det ble ikke noe igjen i gryta vår :( Vi nesten kranglet om å sleike den :rodme:


#24

Tone-G sa for siden:

Dette er en oppskrift etter min smak :sikle:

Den måååå prøves :ja:


#25

Supera sa for siden:

:lol: Det betyr bare at du må lage større porsjon. :geip:

En oppskrift etter min smak også. Karri er nammenam og fersk ingefær likeså. Jeg har lavkarbofisert en av mine gamle favorittoppskrifter. :snill:

Det ble det lite av... Plutselig ble jeg spurt om å dra til Belfast og her sitter jeg på et hotell i Belfast med noe utstyr som skal leveres til en båt i morgen tidlig. Men kanskje på mandag? Sist jeg hadde med denne retten på jobb så utbrøt til og med de særdeles lavkarboskeptiske admindamene på jobb "Åååh, DET luktet godt!".


#26

Dietta sa for siden:

Kos deg i Belfast - og drøm om kyllimggryta du :D
Her går vi for ny runde allerede på lørdag - men denne gangen MYE større kjele ;)


#27

Yonah sa for siden:

Dytter opp en gang til jeg, i tilfelle noen lurer på hva de skal lage seg for noe godt til uka:D

Og dere, slå i like mye vann som kokosmelk, og det blir en fantastisk kyllingsuppe!

Som gryterett er den god med blomkålris, men den trenger det ikke om man ikke vil, for den er så god slik den er.


#28

Supera sa for siden:

Jeg testet med mandelsmør. Kjempegodt! Smaken ble liksom litt mer balansert da.


#29

Karrbis sa for siden:

Denne skal jeg prøve - den ser nyydelig ut :p


#30

Supera sa for siden:

Jeg har ikke servert den til noen som ikke liker den enda. ;)


#31

Huldr sa for siden:

Takk til Dietta som nevnte denne i en annen tråd! :D Tror jeg skal prøve å få lagd den i morgen, og dytter samtidig til glede for andre ;)

Men ble litt forvirret her, mener du det man får kjøpt som "karri" eller curry?

Jeg synes "norsk" karri og curry er veeeeldig forskjellig jeg ... vet det i utgangspunktet er samme sak, men det er jo forskjellige krydder i dem. Jeg er ikke så glad i den karrismaken som er i pulver i grunnen, så tror det må bli noe currypaste av noe slag :)

#32

Dietta sa for siden:

Jeg var heldig med den skjønner jeg ;)

Jeg har et norsk krydderglass som det står hot curry på. Bruker det, i tillegg til currypasta. Liker det hot.
I går fikk jeg masse krydder fra Iherb, bl.a. curry. Neste gang skal jeg prøve det :D


#33

Supera sa for siden:

Jeg kjenner ikke så mye forskjell på karri og curry... Men det er jo en krydderblanding, så litt forskjeller er det jo. Jeg pleier å bruke den som heter hot curry. Currypaste bør vel gå det også, men har ikke så mye erfaring med det.


#34

Ladejarlen sa for siden:

Lagde denne i går, veldig godt. Glad i sånne gryter.


#35

Ninasju sa for siden:

Denne fortjener å bli dyttet opp igjen. :)


#36

vaskeklut sa for siden:

Hipp hopp! Jeg dytter på denne fordi den er så god og jeg akkurat har lagd den :D


#37

Supera sa for siden:

Mmm, ja nå er det lenge siden jeg har hatt denne. Må lage den snart. :ja:


#38

Nupsida sa for siden:

Åååå, denne skal jeg prøve idag! Elsker kyllinggryte men har alltid laget den fra toro kremt Så ble så glad når jeg fant denne :D Tusen takk for flott oppskrift!


#39

Nupsida sa for siden:

Okei, denne var FANTASTISK!

Jeg har hatt så lyst på kyllinggryte lenge nå, men jeg har alltid brukt toro sin posemiks og den er det for mye karbohydrater. Denne er jo faktisk bedre! Tusen takk for flott oppskrift <3


#40

Supera sa for siden:

Så flott å høre at du likte den. :snill:

Bali Kyllinggryte fra Toro-pose er kjempegodt. Det var en av mine favoritter før. Så jeg ble glad da jeg klarte å lage en lavkarboversjon av den. :snill:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.