Nok til 3-4 porsjoner:
4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 store bokser kokosmelk (helst den fete du finner i innvandrerbutikker)
Gjerne litt baconfett (jeg sparer på baconfettet fra steking og bruker det i sauser og supper)
Noen cm fersk ingefær , raspet.
1 ss karri
Salt og pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)
eventuelt noen spiseskjeer Cocosa Extra Virgin når gryten/suppen er ferdig kokt. La smelte og rør godt.
eventuelt noen sesamfrø som drysses over skålen
Stek kylling (jeg steker det i ildfast form mens jeg lager resten) og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt (bortsett fra kylling og eventuelt Cocosa/sesamfrø) sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Tilsett kylling i biter i slutten av koketiden. Rør inn cocosa når det er ferdig kokt. Servér med sesamfrø som kan drysses over skålen.
Jeg liker godt rå løk, så jeg stekte bare halvparten av løken og halvparten av paprikaen. Kjente ikke noe til at løken var rå. Men så hadde jeg veldig små biter av både løk og paprika. Har en grønnsakskutter som er fiiin til slikt. :snill:
Den er kjempegod. :snill: I alle fall etter min smak. Har ikke servert den til noen som ikke likte den så langt. :snill: Jeg har laget den sånn 5-10 ganger.
Bruker du noe tilbehør ? blomkålmos er sikkert godt til....
Forresten - har du prøvd å fryse denne noen gang ? Hjemme hos meg er det kun jeg som spiser lavkarbo og da er det så greit å kunne fryse slike relativt store porsjoner....
Har ikke brukt noe tilbehør annet enn at jeg har strødd over sesamfrø og tatt i cocosa.
Og har heller ikke prøvd å fryse. Fryser aldri noe slikt, jeg. Jeg tar restene i bokser og setter i kjøleskapet og har som måltider de neste dagene enten hjemme eller på jobb. Men du kan jo lett halvere denne oppskriften da.
Det er jo bare chili egentlig, så jeg har brukt ferskvare og det blir veldig godt! :)
Jeg har også byttet ut karrien med paprikapulver fordi jeg er den eneste her i huset som liker karri. Etter at jeg byttet, har vi ikke problemer med rester, så jeg har heller ingen erfaring med å fryse den ned!:sikle:
Jeg også eeeeeelsker karrisaus!:sikle:
Greit å leve lavkarbo, da! Da kan jeg spise mat med karrisaus til frokost og lunsj i stede for til middag! :heia:
Å, der var den fantastiske kyllinggryta, denne ER fantastisk!
Jeg lager en lignende, men har i bittelitt johannesbrødkjernemel for å jevne og bruker purre som har færre karber. Serverer med blomkålris. Overdådig luxusmat!
God med en gang, men enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig. :snill:
Jeg tror på at peanøttsmør smaker godt oppi. :ja: Det blir noe av det samme med litt sesamfrø oppi, men mindre karbohydrater. Hm, jeg har jo forresten mandelsmør. Det tror jeg at jeg skal ta oppi neste gang! :ja:
Mandelsmør ja, det tenkte jeg å lage igjen, for jeg har også tenkt å prøve det i nettop slik gryte. Det er lenge siden jeg lagde sist, men det er veldig godt!
Denne var så nydelig Supera at jeg synes den burde døpes om til "Superas Superbe kyllinggryte" :D
Mitt første forsøk i går, og det ble en innertier. Hadde bare hot curry, ikke vanlig karri - så den ble skikkelig HOT ;) Kommer på menyen igjen ganske kjapt.
Mange :blomster: til deg for oppskriften.
Så flott at du likte den. :snill: Hot curry eller vanlig karri blir jo ca det samme. Jeg synes ikke det er mye forskjell på hot curry og vanlig curry. Bruker som regel hot curry, den smaker litt bedre synes jeg.
Åh, nå er det lenge siden jeg har laget denne. Tror det blir en stooor porsjon i dag. Denne gryta er enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig.
:lol: Det betyr bare at du må lage større porsjon. :geip:
En oppskrift etter min smak også. Karri er nammenam og fersk ingefær likeså. Jeg har lavkarbofisert en av mine gamle favorittoppskrifter. :snill:
Det ble det lite av... Plutselig ble jeg spurt om å dra til Belfast og her sitter jeg på et hotell i Belfast med noe utstyr som skal leveres til en båt i morgen tidlig. Men kanskje på mandag? Sist jeg hadde med denne retten på jobb så utbrøt til og med de særdeles lavkarboskeptiske admindamene på jobb "Åååh, DET luktet godt!".
Takk til Dietta som nevnte denne i en annen tråd! :D Tror jeg skal prøve å få lagd den i morgen, og dytter samtidig til glede for andre ;)
Men ble litt forvirret her, mener du det man får kjøpt som "karri" eller curry?
Supera sa:
Så flott at du likte den. :snill: Hot curry eller vanlig karri blir jo ca det samme. Jeg synes ikke det er mye forskjell på hot curry og vanlig curry. Bruker som regel hot curry, den smaker litt bedre synes jeg.
Åh, nå er det lenge siden jeg har laget denne. Tror det blir en stooor porsjon i dag. Denne gryta er enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig.
Jeg synes "norsk" karri og curry er veeeeldig forskjellig jeg ... vet det i utgangspunktet er samme sak, men det er jo forskjellige krydder i dem. Jeg er ikke så glad i den karrismaken som er i pulver i grunnen, så tror det må bli noe currypaste av noe slag :)
Jeg har et norsk krydderglass som det står hot curry på. Bruker det, i tillegg til currypasta. Liker det hot.
I går fikk jeg masse krydder fra Iherb, bl.a. curry. Neste gang skal jeg prøve det :D
Jeg kjenner ikke så mye forskjell på karri og curry... Men det er jo en krydderblanding, så litt forskjeller er det jo. Jeg pleier å bruke den som heter hot curry. Currypaste bør vel gå det også, men har ikke så mye erfaring med det.
Åååå, denne skal jeg prøve idag! Elsker kyllinggryte men har alltid laget den fra toro kremt Så ble så glad når jeg fant denne :D Tusen takk for flott oppskrift!
Jeg har hatt så lyst på kyllinggryte lenge nå, men jeg har alltid brukt toro sin posemiks og den er det for mye karbohydrater. Denne er jo faktisk bedre! Tusen takk for flott oppskrift <3
Bali Kyllinggryte fra Toro-pose er kjempegodt. Det var en av mine favoritter før. Så jeg ble glad da jeg klarte å lage en lavkarboversjon av den. :snill:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.