Dette er seriøst de beste cupcaksene jeg noengang har lagd. De ble faktisk så gode at toppingen ble litt overflødig. Men jeg elsker topping, så jeg tok den på likevel, men lot et par stykker være uten.
Ingredienser (12 stk store):
Bunn:
100 gr kokkosmel
200 gr mandelmel
1/2 dl sukrin
4 store egg
200 gr smør
150 gr kremost/philadelphia
2 dl fløte
1 ts vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
par dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Topping:
250 g kremost/philadelphia
100 g smør
0,5 dl sukrin
1 ts vaniljepulver, evt frøene fra 2 vaniljestenger
noen dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.
Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.
Stek på 180 grader i ca 35 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).
Muffinsene er lette å velte ut av formene, avkjøl dem på en rist.
Mens muffinsen steker kan du lage toppingen. Smelt smøret i en bolle og tilsett kremosten mens smøret er varmt. Rør godt med en gaffel og ha i resten av ingrediensene. Jeg hadde toppingen i en pose jeg klipte hull i for lettere å påføre toppingen.
Laget akkurat litt topping, å fy flaaaaaate så godt og mektigt! Jeg laga bare 1/5 av oppskrifta, og med en halv teskje kakao i. Jeg bare vet ikke når jeg hadde en sånn tilfredsstillende opplevelse sist! haha
Står i ovnen nu. Fin "deig" å jobbe med, jeg klarte å forme med hendene til små boller. Kunne vært interessant å bakt dem uten søtning også, som rundstykker. Det gjenstår å se på konsistensen. Kan ikke fordra soggy bakverk.
Hva slags mandelmel bruker du, avfettet eller bare malte mandler? Jeg bruker avfettet og det suger veldig mye væske. Jeg skal redusere på mandelmelet neste gang. De ble absolutt bra, men for kompakte. Ikke svampete, men veldig lite luftige.Tror de egner seg veldig godt til rundstykker.
Jeg skal ha linket til mandelmelet i selve oppskriften! Jeg har to typer, og brukte dette. Det fra Now foods er mye mørkere, ikke testet det enda. Er det avfettet eller ikke?
Det du har linket til er ikke avfettet, det kom i hvert fall ikke frem i beskrivelsen. Jeg skal forsøke med finmalte mandler, resultatet blir nok ikke så kompakt da. :D
Det kan hende, jeg har et fra now-foods og, og det er mye grovere. Har ikke prøvd å bake med det enda, mend et er ganske stor forskjell på de to. Også det som hun over kommenterte, at det blir veldig tørt om det er avfettet, mine ble ikke tørre. Test melet jeg har linket til over, veldig bra :)
Disse så fantastisk gode ut!! Bare synd jeg ikke tåler mandler og kokos! :p
Livet er urettferdig dere.. :lol:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.