Skal kaloriene telles, eller er det ikke så nøye??? har bare holdt på en uke, med å kutte kraaftig ned på karbo. men blir vannvittig mye fett og proteiner da... og er så vant til å telle kalorier. skal jeg bare slutte med det. Har spist veldig mye denne uka, så kan aldri tenke meg at det har gitt noen resultater (kanskje gått opp i vekt:confused:)
Jeg teller kalorier (diett.no). Dvs jeg ser på helheten. Riktige forhold mellom fett/prot/karbo er viktig, men jeg føler også kalorinivå gir meg viktig info om mengde mat jeg inntar. Kan være nyttig om man kanskje har en tendens til å overspise.
Første uka lå jeg forøvrig litt høyt på kalorier 2000+, men det hindret meg ikke i å gå ned. Ble vel 3 kilo første uka. Nå, etter to uker, nesten 5 kg ned!
De fleste går ned litt vann i begynnelsen.
Du spiser mer i begynnelsen likt mange andre. Det endrer seg som oftest når kroppen er omstilt til fett som hovedkilde til energi.På diett.no kan du skrive inn det du spiser og se hvor mye det blir av næring, energifordeling mellom næringsstoffene og kcal. Mange må passe på kaloriene, ikke alle. Først og fremst er det sunnest å følge sult og metthets-signalene.Om du trener styrketrening kan det hende du går mindre ned i totalvekt men mister fett likevel men øker muskelmassen.
Om det vil fungere for deg kommer an på om du har en utslitt metthetsfølelse, eller om den kommer på plass når den får mer riktig mat. Det vet du ikke etter en uke. Det tar nok 2-3 iallfall.
Jeg spiste også masse til å begynne med. Talte ikke kalorier, så jeg vet ikke hvor mye, men jeg var veldig sulten etpar uker i starten. Så dalte matlysten, og nå spiser jeg to ganger om dagen. Evt. med ett mellommåltid om det går for lang tid i mellom. Da blir det nok sannsynligvis færre kalorier, siden man rett og slett ikke får i seg sååå mye i hvert måltid. Samtidig har jeg ikke sett noen sammenheng mellom matmengde og nedgang for min egen del - jeg har gått ned selv om jeg har spist mye, og stått stille om jeg har spist mye. Likeledes de periodene apetitten ikke har vært på topp; noen ganger har jeg gjort et lite byks ned, andre ganger har det stått stille. Men jeg tror det er viktig å få i gang "fettbålet" med å spise NOK mat første tiden. Om man har spist lavkalori lenge er kroppen i sultemodus, og vil ikke begynne å forbrenne før den er overbevist om at mattilgangen er god nok. Så jeg ville ikke begrenset meg med det første - bare sørget for å spise riktig mat når du er sulten - til du er mett :)
Altfor tidlig til å telle kalorier! Spis godt i MINST to uker før du begynner og se på årsaker til eventuell manglende vektnedgang, helst en hel mnd. Dette fordi det tar litt tid og få i gang fettforbrenningen og få normalisert hormonbalansen i kroppen :)
Nyt maten og bli komfortabel med det du spiser - DERETTER kan du se på om du må gjøre justeringer i forbindelse med vektnedgang!
Jeg spiste ENORME mengder de første mnd, og gikk ikke opp et gram (ble veldig overrasket over det gitt), og selv om jeg ikke gikk ned heller, så tror jeg det var godt for kroppen og endelig få massivt med ordentlig næring i seg!
Har aldri spist så mye noengang som jeg gjorde de to første uke på LCHF. Jeg la inn alt jeg spiste på diett.no og jeg lå gjevnt og trutt på over 3000 kcal pr dag.
Jeg var sulten like ofte som jeg før hadde vært på lavkalori og spiste deretter, dvs 4-6 ganger i døgnet. Jeg la meg på en fordeling på 75% fett, 20% protein og 5% KH. Jeg planla det ikke sånn, men det ble sånn naturlig av det jeg spiste :)
Allikevel gikk jeg ned 4 Kg den første uka.
Etter 1-2 uker dalte matlysten. Blodsukkeret mitt er nå helt stabilt og har vært det siden da. Jeg er aldri svimmel et par timer etter mat mer, jeg sjesser aldri på noe som helst, hverken salt eller søtt og jeg klarer å spise meg behagelig mett istedenfor å fråtse når det er noe jeg virkelig liker.
Vekta raser ikke av sånn som første uka (det var KH-bundet vann), men jeg har gått ned 6 Kg tilsammen på 8 uker og droppet fra buksestr 44 til 38 (faktisk selv om jeg fortsatt veier 15-20 Kg mer enn ønskelig).
Det viktigeste jeg har merket i sommer mens vekta egentlig har stått nesten stille er at fordelingen av fett og muskler har forandret seg veldig på tross av at jeg kke har trent i det hele tatt. :)
Høres helt perfekt ut! Godt eksempel på at man bør spise masse god mat i starten, som oftest stabilliserer det seg etterhvert.
Jeg har hatt samme erfaring som deg, selv om vekta ikke har gått mye ned, har klesstørrelsene endret seg - sikkert som du sier pga endring i fordeling av fett og muskler. Kjempebra at du har så gode erfaringer!
jeg gikk opp 500 g første uka, men jammen gikk jeg ned 2 uka etter:) spiser mindre nå, er ikke sulten lengre
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.