Ja, lurer litt på dette med karboinnhold.
På Cola-gums (som er fra deBron, ikke atkins) står det på innholdsfortegnelsen:
Karbo: 86.9 g per 100 g
Derav sukker: 0
Derav polyoler: 72.4 g per 100 g
Hvor mye karbo er det i dette da, altså som blir omdannet til blodsukker i kroppen vår? Kan jeg spise denne? Prøver å ligge på under 15-20 g karbo per dag. Dette er ment til hverdags forresten.
Samme spørsmålet for Cavalier Choco Hazelnut pålegg;
Karbo: 50 g
Polyoler: 39.6 g
Sukker: 8.2 g
HVordan regner man ut eksakt karboinnhold ekskludert polyoler liksom? Tusen takk for svar!
I utgangspunktet er det slik at sukkeralkoholer ikke blir tatt opp av kroppen.
Men. Dessverre kommer det et "men".
Dessverre er det slik likevel, men i forskjellig grad. Du må derfor finne ut hvilke sukkeralkoholer som er brukt, og deres GI. Så må du teste i hvilken grad du tåler dem.
Mange tåler f. eks. maltitol godt, og kan spise en del av dette uten problemer. Andre må regne karbene i maltitol som vanlige karber.
Merk at maltitol og maltitolsirup ikke er det samme.
Noen få De Bron-karameller, eller en stripe Cavalier-sjokolade på lørdagskvelden har ikke gjort meg noe, men hvordan det påvirker deg må du finne ut...
Ok, takk for svar!
Jeg tåler også Cavaliersjokoladen i moderate mengder innimellom, så tester pålegget litt og ser. Blir jo som sagt ikke til hverdags ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.