Simpfan sa for siden:
Lavkarbo Kylling Nuggets:
Ingredienser:
Ca. 90g Bacongull
800 g Kylling Kjøttdeig
2 Små egg
1/2 Selerirot (Min ble 279 g etter at den var skrellet ren)
Sånn Gjør Du:
Sett på frityrkokeren på 180 grader.
Vei deg opp til ca. 90 g bacongull og det i en brød pose.
Knyt posen igjen UTEN luft.
Knus bacongullet med kjevle eller hammer.
Ha det knuste bacongullet i en mellomdyp skål.
Visp 2 små egg godt sammen og ha de i en mellomdyp skål.
Begynn å bland inn eventuelt ønsket krydder i kylling kjøttdeigen. (Jeg brukte ikke noe, siden bacongullet fra Maarud er godt krydret fra før.)
Lag 15 "kaker" som du trykker flate.
Rull en og en først i egget, så i det knuste bacongullet.
Lag så du har 5 stk. og ha i frityrkokeren om den er varm.
Fortsett sånn til du har 15 stk.
Stek 5 minutter på en side og snu.
Stek den andre siden i 5 minutter.
Etter 10 minutter er det ikke sikkert du trenger å steke mer, se an på fargen og del opp en å se om kyllingkjøtt deigen er gjennom stekt. Hvis ikke de er stekt, legg de tilbake og snu litt i ny og ned og stek i 1 - 2 minutter før du ser om den er stekt.
Mens nuggetsene steker.
Skrell og gjør sellerioten ren for skall og "røtter"
Del den opp i strimler, passe tykke, ikke for tykke. (Akkurat som pommes strips.)
Etter at nuggetsene er ferdige, heller du i selleroten og friterer den i ca. 10 minutter.
Porsjoner som du vil og server.
Jeg syntes det ble litt lite med 4 nuggets og selleroten, så jeg vil nok bruke 5 neste gang.
OBS. Selleriroten er for 1 person. Mens nuggetsene er for ca. 3. Så de kan fryses om de ikke spises opp.
Jeg lager mange nuggets når jeg først er igang, for de trenger bare å fiteres for å bli varme neste gang, siden de allerede er stekt :) Da er det lett og raskt til en annen gang. Det er også en fin lunsj.
Utregnet fra en porson på 5 nuggets er det 0,78 g karber :)
I selleriroten er det 7.81 g karber.