Er på min første uke med lavkarbo (vel, egentlig den andre, men jeg hadde en sprekk), og akkurat nå er det vanskelig! Er sulten hele tida, savner brød og pasta og melkesjokolade. Og jeg blir ikke mett selv etter en god lavkarbo-middag. Selv om jeg spiser både bacon, kjøtt og egg, føles det rett og slett ikke mettende nok.
Var det slik med dere også? Tar veldig gjerne imot tips og råd :)
Mye sulten jeg også første uka, men jeg spiste ENORME mengder lavkarbomat for å veie opp :) Tro meg, det roer seg, og etterhvert blir det vanskelig og få i seg nok mat fordi du er aldri sulten...
HOLD UT, spis mye mat, drikk mye vann og hold deg opptatt med andre ting :)
hehe, ja jeg håper det roer seg. Blir jo fristet til å slutte med dette, når det er så vanskelig som nå... synes liksom ikke at lavkarbo-maten er fullgode erstatninger akkurat nå.. Hmmm.
Husk å få i deg nok fett :) Det metter gode. Smør, ost, seterrømme, oljer, majones. Ha en dæsj her og en dæsj der, så holder du deg mett lenger :) Lykke til!
jeg har akkuratt starta med lavkarbo.. alltid gått på GR, og det funket forsåvindt, men gått opp igjen, og ikke råd til nye kurs, og tenkte jeg skulle prøve litt for meg selv, og se om lavkarbo er noe for meg.. det jeg sliter litt med er alt fettet, syns det rett og slett er ekkelt.. er så vandt til alle de magre produktene. og vanskelig å ikke spise så mye frukt.
Jeg hadde det akkurat på samme måten :) Den første uken var jeg litt småkvalm og uggen, men så gikk det over :) Du kan "gjemme" det i maten i starten også. Om du feks lager kjøttsaus kan du ha i ost og rømme, eller lag en salat og bland majones med tunfisk i olje og vend det litt sammen. Olje kan du også gjemme i smoothies :) Lykke til!
Det tror jeg skyldes litt manglende oversikt over hva du kan spise foreløpig, og er ikke uvanlig i starten :) Jeg spiser mye mer "hotell-buffet" mat (som jeg elsker) nå enn noengang før, og lager meg ofte "tapas-tallerken" når jeg er litt matlei. Nå elsker jeg oliven og fetaost, spanske spekepølser, aioli, kylling da - så fantasien får fritt utløp :)
I dag har jeg spist min nye favoritt, nemlig en variant av cæsar-salat:
Romanosalatbalder, hjemmelaget chili-aioli (majones som jeg blander med creme fraiche for å få den lettere og ikke så tung på smak, hvitløk, chili eller chiliolje, litt flytende natreen og sitronsaft), kylling (grillet eller stekt kyllingfilet i biter) med bacon-biter og masse parmesan på toppen! Nå OSER det hvitløk her - men det er jo bare deilig! Dette fikk jeg servert hos Jordbærpikene, og er 100% lavkarbo!
Ellers lager jeg mye eggesalat av samme majo/cf blanding, med masse urter, god spekeskinke og kokt egg. I morgen blir det rekesalat med samme basis, en liten dæsj chili-ketchup, (evt sukkerfri ketchup og chili), en dæsj worchestershiresaus og krydder etter smak :)
Knallgodt sammen med sprø salat og tomat, eller på en lavkarboskive.
Savner du brød - til supper, eller til frokost/lunsj innimellom, anbefaler jeg på det varmeste Karins "mitt aller beste brød". Det smaker som godt grovbrød :)
Savner du sjokolade finnes det alternativer der også - enten de sukkerfrie som du får kjøpt i helsekosten (innehar maltitol, kan være litt utfordrende for magen), atkins-barene eller du kan lage deg cappuchino-smoothie med smak av sjokolade og kaffe.
Kan du ikke nevne noen matretter du virkelig savner, så kanskje vi kan friste med en lavkarbovariant?
JEG spiser ekstremt mye mer variert, med mer salater, grønnsaker, rene proteinkilder og rene fettkilder nå enn noensinne tidligere i mitt liv :) Jeg har holdt på i snart to år... lavkarbo har kurert mine chrons-symptomer, og selv om jeg ikke har særlig vektnedgang (sannsynligvis pga kronisk infeksjon) kommer jeg aldri til å spise slik jeg gjorde igjen :)
Kommer du deg gjennom de første to ukene er veldig mye gjort - så hold ut det ER verdt det!
Tusen takk for fine svar, dere :) og for gode matforslag. Salaten din hørtes skikkelig god ut, Nerthus - den tror jeg at jeg "stjeler" ;)
Her er noen retter jeg savner:
ris og nudler (elsker asiatisk mat og pad Thai, etc.)
Chicken Tikka Masala (kan jo spise den uten ris, men såvidt jeg vet inneholder vel Masala-sausen for mye karber?)
Liker spagetti og kjøttsaus, og synes det ikke blir helt det samme uten pasta (men det går forsåvidt greit)
Bananer
Tyrkisk pepper
Og kanskje det jeg savner aller mest: fersk appelsinjuice med fruktkjøtt
Frokostblanding, f eks Weetabix og Crusli Solfrokost
Yoplait-yoghurt
Synes Atkins-sjokoladene er gode, men savner "ekte vare" da de føles som tørre erstatninger. Bruker lavkarbo-brød og frokostblanding fra Spis deg slank, men sitter igjen med en følelse av å ikke være mett. Karbohydrater gir en helt annen følelse i magen (kanskje er det blodsukkeret?), gjør det ikke?
Er inne i en litt "kjip periode av livet" nå, sover dårlig og har vært litt deprimert (uavhengig av kosthold, altså). tenkte at lavkarbo kanskje kunne gi meg gode helsegevinster - men akkurat nå føler jeg meg bare slapp og sulten.
Kanskje blir det bedre om jeg kommer meg over kneika?
Eller hadde det vært bedre å vente med kotomlegging til søvn og ting er bedre?
Stjel i vei! Jeg er rett og slett litt hekta på denne nå for tida :)
Laget chili-aioli, grønnsalat/fetaost/tomater, grillet paprika med fetaost i chiliolje sammen med grillete asparges (som jeg hadde marinert i chiliolje en time på forhånd) med parmesan på toppen sammen med deilig grillmat (grillribbe og hotte pølser) i går og det var KNALL!
Hva har du i frokostblandingen din/på brødet? Spiser du nok fett bør du få en bedre metthetsfølelse. Majones og salami, røykalaks og eggerøre (sammen med brødet), makrell i tomat og majones osv...
Hvis du klarer og tenke på alt du KAN spise - heller enn alt du ikke kan spise, kan det bli lettere. Nedstemthet og dårlig søvn blir ikke bedre om du spiser mye høykarbomat heller, men det er klart at de første ukene er tøffe både mentalt og fysisk i en overgang til lavkarbo.
Tenk på å spise mye ren mat, kjøtt, fisk, fugl, salater, tomater, paprika, og mye grønnsaker (blomkål, broccoli, sopp, asparges), fløteskvett i stekesjyen, bearnaisesaus til biffen og grønnsakene, ren torsk med bacon, smør og grønnsaker osv. Tenker du mye på at du forsaker mat ved og spise sånn, blir det vanskeligere, er fokus mer på at "jeg har det litt tøft for tiden, best at jeg prøver og spise så ren og sunn mat som mulig" blir kanskje den mentale og fysiske belastningen på den tøffe tiden LITT lettere?
Av og til tenker jeg at om jeg bare kunne vært hjemme hos deg en mnd og disket opp lavkarbomåltider hver eneste dag ville du ikke betenkt deg med å fortsette kostholdet i det hele tatt ;) - og du ville ikke savnet pasta i særlig grad (TROR jeg da ;))
Fortsett og spør om råd, tips - sjekk ut oppskriftsforumet, www.lenabeatrice.net sine sider (masse oppskrifter med bilder!) og du, ta EN dag av gangen :)
Jeg var også avhengig av Tyrkisk Pepper før jeg begynte på lavkarbo, men har funnet gode erstatninger.
På Rema1000(noen hvertfall) har de sånn stativ med "gammeldagse" drops i trekantposer(fra Drammensdrops). Den som heter Pepperdrops uten sukker er vannvittig god.. er pulver inni de også! Det står ikke hvor mange karber som er i dem, men jeg tar nå sjansen og spiser noen i ny og ne uten at det har skjedd noe negativt fordet. Blir full av luft hvis man spiser altfor mange da:lol:
På de fleste apotek, bortsett fra Boots, har de også kjempegode drops som heter Fribol. Får de i masse smaker. Den som heter Spejder er best synes jeg.
DeBron lager kjempegod sånn seig salt lakris. Fåes i noen helsekostbutikker og i Sverige.
Lykke til videre!
Wow - takk for supre svar, dere!
Hehe, ja det hadde jo svært supert hvis du kunne ha vært her i en måned - hadde ikke sagt nei takk til det! :D
Noe av det "vanskelige" er nok at det tar tid å finne ut av ting, og at det er mye å sette seg inn i, mange ekstra turer til butikken osv. Og det henger kanskje sammen med at jeg generelt har følt meg dårlig i det siste, med søvnproblemer og det som er.. Så hvis jeg hadde fått maten kjøpt eller servert, hadde jeg nok ikke savnet pasta nei. Får jo maten levert fra SDS, men som sagt synes jeg at den er lite mettende...
I frokostblandingen bruker jeg en halv del fløte som anbefalt (regner med det er kremfløte de mener?) og vann, samt litt jordbærsyltetøy (Spis deg slank sin variant.) Til brødskivene bruker jeg gjerne egg og bacon eller omelett i helgene. Til hverdags blir det kokt skinke, baconost, Snøfrisk, Babybel, hvitost eller jordbærsyltetøy (lavkarbo).
Er ikke sånn kjempeglad i fett, så jeg kunne sikkert brukt mer av det ja... bruker ikke majones eller smør på brødskiva.
Var inne på LenaBeatrice sin side, kjempebra! Liker også bloggen lavkarboliv.blogg.no
Nephilia: tusen takk for gode tips om lakris-drops! skal sjekkes ut.
Tusen takk :) så flott at du har oppnådd gode resultater, håper det samme vil skje meg. Det gjelder bare å ta meg selv litt i nakken og unngå "gamle fristelser", for det er litt vanskelig nå enda skal jeg innrømme.
Viktig og fokusere på all den gode maten man kan spise og ikke tenke på hva man ikke kan spise. Vi har hatt hjemmelaget cæsarsalat til middag med hjemmelaget cæsardressing. Nydelig. Jeg har holdt på siden mai og Er sjelden sulten. Rart men det går så fint. Ønsker deg lykke til over den første kneika. jeg er bare veldig trøtt om dagen, og da tipset ei her inne meg om å spise nok fett.
Det er veldig sant, takk skal du ha. Det hørtes godt ut! Her ble det kyllingwok med grønnsaksblanding og litt chilisaus til middag.
Enig, det kan være en utfordring å få i seg nok fett, når man alltid har hørt at magert og fettfritt er sunn mat... men samtidig befriende å handle inn bacon og kremfløte :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.