< Tilbake til oversikten

Møllerens lavkarbobrød

#1

didda65 sa for siden:

Noen som vet noe mer om dette brødet? er det kommet i butikkene? ant. karb. med mere...

Har forsøkt å skrive til Møllerens - men har ikke fått svar :mad:


#2

didda65 sa for siden:

OBS!!! nettopp fått svar 1. september blir det å finne i Ica og Rema 1000 butikkene :-)))


#3

TrillTrall sa for siden:

Sånn melmix eller ferdig brød? Det må jo testes!!!


#4

Cassiopeia sa for siden:

TrillTrall: Det er melmix
didda65: Sa de noe om næringsinnhold?


#5

marjusen sa for siden:

Tar opp igjen denne. Sagt noe om næringsinnholdet?


#6

Jabba sa for siden:

Spennende!!!


#7

Supah sa for siden:

Møllerens har skrevet dette på sin facebookside:

Møllerens Altså: 100g ferdig Lavkarbobrød..... Energi 779kj/187kcal, Protein 5,9g, Karbohydrat 12,9g, her av sukker 0,4g, Fett 10.6g, mettet 1,0g, emumettet 3,9g, flerumettet 3,9g, Kostfiber 9,3 og Natrium 0,28g :)


#8

marjusen sa for siden:

Står det noe om hvor tungt det blir ferdiglaget?

Fedon har vel rundt 18 så er jo en del lavere. Høres veldig spennende ut


#9

Supah sa for siden:

Nei, jeg har ikke funnet noe informasjon om det. Ja, det virker jo veldig bra!


#10

Kanutten sa for siden:

Jeg så på coopen i helga et ferdigstekt lavkarbobrød. Skal sjekke både vekt, karber og alt annet i morgen. Kjekt å slippe bake selv.


#11

Kanutten sa for siden:

Fant det i en blogg!


#12

Mono sa for siden:

Kjøpte alle pakkene de har på rema 1000 i drotningsvik. En pakke ble veldig lite i brødform, har dobbel porsjon i ovnen nå. Brødet var snadder! Fin avveksling til karins brød.


#13

ketto sa for siden:

Hvor mye kh blir det pr skive?


#14

Idarull sa for siden:

Åssen brød var det? Jeg jobber på coop og har ikke sett noe. hehe.

Møllerens bakemix har kommet ut alt forstår jeg? Er jo ikke 1. september enda :rolleyes: hah


#15

Kanutten sa for siden:

Sjekk bloggen så ser du hva slags brød. :ja:


#16

Ninasju sa for siden:

Ja det har kommet på rema her iallefall. Har kjøpt en pose men ikke prøvd det ennå.


#17

Jabba sa for siden:

Noen som har bilde av bakemixen???




#20

BlirFjong sa for siden:

Er spent på hvor mye karbo det er pr skive i disse brødene? Og om de skal heve eller om det er som "vanlige" lavkarbobrød som man bare hiver i ovnen liksom..?


#21

Supah sa for siden:

Ja, det er helt sant. Har mange ganger gått i butikken og sett etter varer som egentlig så helt anderledes ut enn jeg så for meg..


#22

TrillTrall sa for siden:

Dette står det på sidene til Møllerens:

Lavkarbobrødet er enkelt å bake - Ingen elting og ingen heving. Dette er brødet for deg som elsker brød, men ønsker å begrense inntaket av karbohydrater, og for alle andre som ønsker å prøve ett nytt og spennende brød. Brødet er saftig og rikt på kostfiber og frø. Enkelt for deg og godt for kroppen. Inneholder ikke siktet hvetemel og er hele 100% grovt!

Står dessverre ikke noe om næringsinnholdet ennå, men det kommer vel. :) Men siden det står at det ikke inneholder siktet hvetemel så inneholder det kanskje grovere hvetemel? Eller hvete helkorn?


#23

Supah sa for siden:

Næringsinnholdet er som følger:

100g ferdig Lavkarbobrød:
Energi 779kj/187kcal
Protein 5,9g
Karbohydrat 12,9g, her av sukker 0,4g,
Fett 10.6g, mettet 1,0g, emumettet 3,9g, flerumettet 3,9g,
Kostfiber 9,3
Natrium 0,28g


#24

Thaleia sa for siden:

Bakte dette i går, og ingredienslisten ser sånn ut:
Sammalt rug grov(25%), hvetekli (15%), linfrø, solsikkekjerner, eggehvitepulver,hevemiddel (E450,E500,E341), sesamfrø, bokhvete, hirse, store havregryn (4,4%),melkeprotein, psylliumfrøskall.

Smakte helt greit, men blir nok ikke til at jeg baker det igjen.


#25

Idarull sa for siden:

Fortsatt litt forvirret, brødet i linken er jo ikke noe vi har på coop. ikke her hvertfall... men men.. jeg må se etter melmix en dag!


#26

marjusen sa for siden:

Må vel regne ca 4,5 kh pr skive her og. Er vel ca 35 gram pr skive man regner


#27

Grolla sa for siden:

Ville bare tipse dere om at Life har fått inn ett brød som blir normal størrelse og med 0,66 g karbo pr skive. Dem har også fått inn lavkarbo pasta, sjokoladekake og pizzabunn. Alle bakevarene er melblandinger som du bare trenger vann og olje til, Brødet bare vann. Superenkelt og godt. Har testet brødet og pizzabunn og dro dagen etter og hamstret inn mer :D


#28

BlirFjong sa for siden:

Da baker jeg heller eget brød enn så lenge ;)


#29

Idarull sa for siden:

Hva koster en sånn pakke? Jeg fant i dag, men det sto ikke pris, så jeg gadd ikke kjøpe. Jeg har et fedon brød i fryseren og et langpannebrød i kjøleskapet så.


#30

Cassiopeia sa for siden:

Husker ikke nøyaktig hva jeg betalte, men det var i underkant av 30 kr på Rema. :)


#31

Idarull sa for siden:

Ikke verre nei! Da får vi se da. Fedon brød koster jo 30 det også så.


#32

Cherry sa for siden:

Ikke akkurat verdens beste brød. Blir nok ikke gjenkjøp.


#33

helsefreak sa for siden:

Enig med deg Cherry! Jeg kjøpte 2 poser og tror ikke pose nr 2 kommer til å bli brukt.. Jeg har definitivt smakt bedre!


#34

Idarull sa for siden:

Det smakte helt greit syns jeg. Men kommer til å se på hjemmelagede oppskrifter igjen, har aaaaltfor mye frø og nøtter på lager...



#36

katten sa for siden:

Kva heiter brødet og pizzabunnen til Life?


#37

Grolla sa for siden:

Adam`s Brot e merket det er tysk.


#38

Zillah sa for siden:

Eg er godt nøgd med denne brødmiksen. Foretrekker den framfor Fedon sitt, fordi 1) eg kan ha det i skapet og bake det når det trengs og 2) det er ikkje noko soya i det. Men ein mix blir altfor lite i 1 vanleg brødform.

Ungane liker det heilt greit også, og det er den testen som gjeld for min del, sjølv klarer eg meg svært godt utan brød.


#39

Budeiea995 sa for siden:

Tar jo bare 5 minutter å bake sitt eget. Skjønner ikke de som gidder å kjøpe pose???

Er du litt smart bruker du noen flere minutter. Vei opp flere brød og legg det i tette poser. Da er det bare å vispe sammen cf, egg og olje og deretter vips ferdig!! Mye mindre karbo og!

Har smakt mange kjedelige hjemmelagede lavkarbobrød og hemmeligheten disse brødene mangler er en neve ristede gresskarkjerner og ikke minst ei ts salt!!!!


#40

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Jeg kjøper det i pose rett og slett fordi det slår alle de andre lavkarbo-brødene JEG har smakt ned i støvlene. Er ikke så ofte vi spiser det her, så jeg har ikke noe problemer med å gjøre det i det hele tatt.
Forresten - grunn nr. 2: Jeg vil være med å støtte opp de produsentene som lager fornuftige og gode lavkarbo-produkter, vil ha mer av det ut i butikkene!


#41

Zillah sa for siden:

Fordi ungane mine ikkje et det heimelagde.

Men takk for at du syns eg er lat og dum... :p


#42

Bonitta sa for siden:

Synes ikke dette lavkarbobrødet fra Møllerens var noe godt. Spiste et par skiver og resten gikk i søpla.
Jeg klarer ikke følelsen av å tygge korn, og dette knaste i tenna. Fysj.
Har enda til gode å prøve et brød som faktisk smaker godt. Brukte brød med pofiber i lengre tid, men ble ganske uvel av konsistensen.
Så nei, brøderstatninger er ikke noe for meg, tror jeg.


#43

Crescent sa for siden:

Jeg er absolutt ingen baker, er ikke spesielt glad i det, så ble utrolig glad for at dette brødet kom :) veldig lettvint, å har i litt frø/krydder for mere smak. Men det er liksom greit dette? Er så merkelig å spise brød uten å føle man "synder" mot kuren.:o


#44

Stinen sa for siden:

Syns denne blandingen fungerer ypperlig til pizzabunn. Kjevler den helt helt tynn(bakepapir under og over fordi den er så løs, også tar jeg bort det øverste papiret når jeg syns den er tynn nok), steker den i fem minutter først, så fyller jeg med sæterrømme, biffkjøtt, blåmuggost, spekeskinke, peperoni og ost. Nam :) tror jeg bruker ca 80 gr røre, så det blog ikke mange kh pr. slice


#45

Dolsi sa for siden:

Bakte Møllerens lavkarbobrød i går og synes det er riktig godt jeg.
Faktisk bedre enn lavkarbobrødene jeg har bakt selv.
1 skive veier 30 gram og holder til et måltid for meg når jeg har godt med kjøttpålegg på :)


#46

arkine sa for siden:

hva med Ingers lavkarbobrød da ,,det e rjo faktisk godt

men noen som hvet hvor mange karber


#47

Jabba sa for siden:

Jeg har helt sluttet å spise brød - men skulle jeg ønske ei skive brød ville jeg sikkert prøvd dette brødet fra Møllerens.....Ser veldig lettvint og greit ut!
Heia Møllerens som gir oss lavkarbere en sjangse!


#48

Alynna sa for siden:

Det er vel ganske mange karber i denne brødmiksen - for de som er på ketolyse er den uaktuell. Etv. kan man spe den ut, for å få noen av bakeegenskapene til mel i et egenkomponert bakverk.


#49

Sjokoholiker sa for siden:

jeg var ekstra lat og hev den i brødbakemaskinen. hoho kunne banke i stykker både det ene og det andre med det!!!
så kjøpte ny pose og eksperimenterte med pizza-bunnen min, masse egg, ost, fløte, creme fraiche også en god dæsj av melmiksen.funka superbra!! tilogmed jentungen på 2 slukte den!


#50

StegforSteg sa for siden:

Jeg bruker dette brødet som en kriseløsning til tider og synes bla annet at det holder seg veldig godt. Har også laget pizzabunner som jeg ar i fryseren av dette brødet.


#51

Zillah sa for siden:

Dagens variant av denne miksen her i huset: Smelta et par spiseskjeier smør i 1 1/2 dl varmt vatn, tilsatte en god dæsj basilikum og oregano (basilikumen var et uhell, eg tok feil krydderglass, haha), 1 1/2 dl osteterningar omtrent (målte ikkje, tok berre ein rest eg hadde i kjøleskapet) og 1 boks hakka tomat. Litt meire vatn, og rørte inn bakemiksen. Så blei det littegranne tynt, så hadde i litt fiberhusk.

Fikk 12 veldig fulle muffinsformar, 15-16 hadde kanskje blitt betre, men forma mi rommar no berre 12. Ferdig på ca 20 minutt på 200° avhengig av kor fulle formene er.

Kjekt med litt variasjon. Sikkert godt med litt kjøtt av noko slag også, om du har det.


#52

vilnedfort sa for siden:

Jeg elsker dette brødet! Første gang jeg bakte det ble det litt tungt og tørt, men etter det har jeg tømt i mye mer olje enn det som står, av og til smeltet smør, og tilsatt en dæsj av div fra skapet, som gresskarkjerner, mandelmel, maltemandler, linfrø, solsikkefrø, sesamfrø...bare å passe på at det skal være nesten flytende konsistens. europris har fått inn noen smarte brødformer som er litt mindre enn de gamle jeg har arva fra bestemor, så nå får jeg et stort brød på en mix+mine egne ingredienser.

Ett brød varer en uke og er en lettelse å ha i hus til frokost og som mat rett etter jobb hvis jeg ikke har tid til å lage middag.

Jeg har prøvd mange lavkarbobrødoppskrifter, og syns alle smaker egg eller bare fysj, men dette smarker faktisk ordentlig grovbrød :-)


#53

yaeger sa for siden:

jeg synes brødet var kjempegodt, veldig ferskt! føltes bare ut som det smakte "mindre" :D iafall 1000ganger bedre en soyaproteinbrød! BLÆRK!! PAPIR!


#54

Kanskje sa for siden:

Jeg har lyst til å prøve dette fra møllerens. Blir jo ikke så mange karber pr skive.

Men så holder jeg meg ikke så lenge mett på skiver. og det sies brød gjør at man ikke går ned i vekt, så det må bli en sjelden gang.


#55

Kanutten sa for siden:

Jeg lagde pizza av den i dag, den var kjempegod!
Jeg kjørte melblandingen i professorn først for å få mest mulig fint mel.
Stekte deretter, som deg, bunnen i ca 5 min før jeg hadde fyllet på.
En pose rekker til en langpanne og vel så det!

Men du, hvordan blir det med rømmefyll og ikke tomat?


#56

Chamomilla sa for siden:

Børster støv av denne tråden. Jeg har omsider gått grundig lei egg eller annet alene til frokost og kom over denne brødmixen for et par dager siden. Siden det er korn og frø i den valgte jeg å lage ferdig deigen i går og så lot jeg den stå og godgjøre seg (les bløtlagt) til i dag. Stekte etter anvisning. Jeg synes det ble kjempegodt! Har spist det med bare smør eller med med smør og hardkokte egg. Til sammenligning har jeg nettopp prøvd ingers lavkarbobrød med mye mere karber. Jeg likte møllerens MYE bedre. Har ingen planer om "det daglige brød", men for variasjonens del må jeg bare ha noe å lesse et tykt lag med smør og mengder med proteinrikt pålegg oppå.

... Selv om signaturen min sier "inspirert av paleo" :o


#57

Vanii sa for siden:

Flott at noen tar opp tråden igjen :) Jeg synes brødet er helt ok, men liker veldig godt det ferdige lavkarbo brødet til RIMI:D mener det er 2,4 kb i en skive:) og det holder seg super godt i kjøleskapet:) kan lett ha det i nesten en uke og det virker fremdeles fersk! Og jeg slipper å bruke tid på å lage brød..


#58

Chamomilla sa for siden:

Jeg skal teste det om jeg passerer rimi i nær fremtid. Det er ikke nærbutikken min, mens møllerens får jeg på nærmeste butikk. :) Vet du hvor mange karber det er pr 100 gram i rimi-brødet? Møllerens har 12,9, men jeg test-veide skivene mine og hver av de veide ca 20 gram, så da blir jo ikke så mye pr skive der heller.


#59

Vanii sa for siden:

Såg på pakningen at det er 6,9 g kb pr 100 gram og 2,4 pr skive :)


#60

Chamomilla sa for siden:

Takker! Da blir det Rimi-brød neste gang.
Fordelen med halvfabrikata fremfor helt ferdig er ellers at da kan man la brødblandingen stå på benken og godgjøre seg en del timer før steking slik at det forhåpentlig blir mer fordøyelig og mindre antibeitestoffer..


#61

Kvinden sa for siden:

Enig i at Rimi sitt lavkarbobrød er det beste på markedet, jeg ble lettet når jeg fant det, det er det nærmeste jeg har kommet vanlig brød. Så det hender jeg også bruker det til f eks hamburgerbrød eller pølsebrød.

I dag prøvde jeg å lage noe nanbrød/tortilla-liknende lefser av Møllerens bakemix, lot røra stå til den ble litt tykk, så smurte jeg det utover et bakepapir og stekte det. Det var vanskelig å få det tynt nok, så neste gang vil jeg ta tipset til noen i tråden her om å male blandingen finere først og prøve å få dem tynnere. Det ble nemlig bare 4 store brød/lefser av brødet, så litt karbohydrater blir det jo. Likevel, å rulle hele middagen inn i en sånn lefse er nok bedre enn å bruke mange av de tortillaene eller nanbrødene man kjøper i butikken.

Har også fått tak i noen lavkarbotortillaer fra en nettbutikk jeg skal prøve, og lavkarbonudler, spent på dem.


#62

Inge sa for siden:

Jeg lette etter hvor mye ett ferdig brød veier på internett, men fant det ikke noen vei, så derfor målte jeg opp nøyaktig det oppskriften sa, og lagde meg ett brød av 2 pakker møllerens lavkarbobrød:
beskrivelse | vekt | fett | karb | prot | kcal
hele pakka | 650g | 74.8g | 97.5g | 66.3g | 1456kcal
hele brødet | 1300g | 149.5g | 195g | 132.6g | 2912kcal
24skiver(-20g) | 1280g | 147.2g | 192g | 130.6g | 2867kcal
1 skive lavkarbo | 53.33g | 6.1g | 8g | 5.4g | 119kcal
2 skiver lavkarbo | 107g | 12.3g | 16g | 10.9g | 239kcal


#63

Lisemor_62 sa for siden:

Hei.

Det har også kommet ett lavkarbobrød fra Toro i butikkene. Coop har dette vet jeg. Heter Toro Grov brødblanding. Denne inneholder halvparten av karboene som Møllerens lavkarbobrød.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.