< Tilbake til oversikten

Male frøene til mel

#1

Suann sa for siden:

Blir karbohydratinnholdet i korn (som solsikkefrø, linfrø og sesamfrø) endret om det blir malt?
Hva med malte mandler?
Jeg har kjøpt meg en super kverner/malerdings :D (vet ikke hva det heter) på Europris. Den maler jeg nøtter frø og korn i og den lager jeg smoothies med. En hendig liten sak. Gjort i en fei!


#2

Kitt sa for siden:

Karbohydratinnholdet er det samme!:)
Vedlig kjekt med sånne duppedingser!:D


#3

Suann sa for siden:

Ja og denne duppedingsen er jeg helt forgapt i :love:


#4

Kitt sa for siden:

Navn og nr, takk!;)
Du kan jo leggge ut om den flotte dingsebomsen din i denne tråden!:ja:
Alltid morsomt med nye gadgets!:D



#6

Yrla sa for siden:

Innholdet er jo det samme men din kropps opptak av frøenes karbohydratinnhold er nok høyere når de er malt.

#7

Alynna sa for siden:

Er det ikke forskjell på malte og hele linfrø? Pga. at de hele går gjennom tarmsystemet uten at noe blir tatt opp i kroppen...


#8

Yrla sa for siden:

Jo, og trolig vil linfrøene ikke opptaes fullstendig om de er knuste heller ,om de inntatt med mye væske fordi gelelaget som da dannes isolerer mot optak. Men jeg vet ikke.


#9

Suann sa for siden:

Jeg maler både linfrø og solsikkekjerner til "mel" for å bake. Kanskje det ikke er så lurt da?


#10

Kitt sa for siden:

Bare mal i vei, du! Det er ikke store forskjellen uansett! Om det er noen!:p


#11

Yrla sa for siden:

Det er jo sunt da:) Ikke noe vits i å bruke det om du ikke vil at kroppen skal nyttiggjøre seg det heller, vel? Bare regn med karbohydratinnholdet.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.