< Tilbake til oversikten

Lavkarbo og lite glad i fett

#1

Mammarosa sa for siden:

Jeg driver og sonderer terrenget her. Hvilken av filosofiene er best forenelig med det faktum at jeg ikke er så glad i smør, fløte, fett på kjøtt osv? Bacon derimot, det kan jeg sluke så lenge det er sprøstekt ;)

Har forøvrig psoriasis og sliter med kronisk hodepine. Har kjøpt meg "spis deg frisk med lavkarbo" og derfor litt i limbo her.


#2

Gerd sa for siden:

Fedon Lindberg kanskje? :)


#3

smgj sa for siden:

Du kan også sjekke ut primal blueprint - se i signaturen. Der kan man godt spise fett i form av avokado, kokos, frø og nøtter, fet fisk, olivenolje..., kylling inkludert skinnet (Og fett kjøtt).Smør/fløte/melkprodukter er "optional" om du tåler det. :)

Karbohydrater - inntil 150/dag for vektvedlikehold, og da fra "trege" kilder. Frukt tillatt i små mengder.

Fokuset er på "ren" mat - steinalderinspirert i den betydning at man velger enkle, rene og helst kortreiste matvarer - slike som kroppene våre har utviklet seg til å tåle gjennom 10000 år framfor "moderne" oljer og prosessert mat.


#4

Mammarosa sa for siden:

Takker for tilbakemeldinger! Tror nok type "superfood" er rett vei for meg med innslag av annet. Kommer dog ikke gå så langt at jeg ikke bearbeider maten. Kjøttet skal stekes ;).

Merker jo at siden jeg startet med dette på mandag, så har jeg hatt vesentlig mindre luft i magen. Jo, også har vekten økt ;)


#5

Newstart sa for siden:

Hva med South Beach?:D


#6

Mammarosa sa for siden:

Vet du hva N, det er faktisk ingen dårlig idé! LCLF, men kan man leve på det lenge? Bør jeg suplementere med noe for økt energi?


#7

Melusine sa for siden:

Er det slik at du ikke liker fet mat eller rett og slett ikke helt klarer tanken på det?
For slik hadde jeg det; kostholdet bestod før av magre matvarer, jo lettere og magrere jo bedre og da jeg for eksempel skulle kjøpe inn helfet rømme skalv jeg på hånden i det jeg skulle hente den ut av kjøledisken i butikken...
Forøvrig er boken du har kjøpt veldig opplysende og informativ :)


#8

Bønna200 sa for siden:

Hva med egenkomponert?


#9

Mammarosa sa for siden:

Det blir nok det...

Jeg har aldri likt smør, liker ikke h-melk i kaffe, synes mye yoghurt smaker smør, klarer ikke fett på kjøtt eller skinn på kylling. Ei heller kyllinglår og vinger. Fikser ikke å ha det i munnen. Lagde den fløyels/rømmegrøten med kremfløte på onsdag og måtte sloss med meg selv for å få den inn. Føler jeg får et fettlag inni munnen av fete meieriprodukter.

På den andre siden kan jeg fint spise bacon (dog sprøstekt), steke i olje og smør, smørklatt i grøten. Er ikke helt vel bevart og har vært sånn siden jeg gikk i bhg. Spiste ikke matpakken om det var smør på skiva.

Nå nyter jeg en stor kyllingsalat til frokost :D


#10

BitTorres sa for siden:

De aller fleste må gå noen runder med seg selv, før de begynner å like fett. Jeg selv var ikke akkurat glad i fett, men hadde ingen problemer med smør, så det gikk via den veien. Men det er som med mye annet i livet, man får begynne i det små, så øke på etterhvert. Nå skal det sies at det fettet som vi får via dyr i dag, ikke er av samme smak eller konsistens som vi får av ville dyr. Det er ikke så "greasy", og har mer nøtteaktig smak- om du spiser det rått.
Prøv å unngå matvarer du får brekninger av i begynnelsen. Dette er en kost du skal spise resten av livet - så det er mat du må like. Kanskje du klarer fisk? Hjemmelaget Bernaise eller hollandaise, det er kjempelett og går på 5 minutter. Uansett hvilken retning du velger, og om du skulle droppe ut og gå over til høykarbo - velg alltid å spise mat som er så lite behandlet som mulig. Kjøp ferske råvarer, så langt det går. Prøv å unngå kjøtt med nitritt og E-620 -E-625 (smaksforsterker, som kroppen vår reagerer snodig på). Så langt det er råd, unngå mat som inneholder ting som vi har laget i laboratorier.
Kanskje Fedon er best for deg? Mye grønt, lite fett (magre kjøttstykker, men med en spiseskje olje på salaten ved siden av). Det er riktignok ikke så veldig lavkarbo, men om ikke annet er det lav GI, og du får i deg rikelig med grønt om du liker det.
Det viktigste når det gjelder å forandre dietten, er å forandre måten å tenke på. Om du alltid har tenkt på at "fettlag i munnen er ekkelt", så går det an - tro meg på det - å forandre det til at "fettlag i munnen er helt ok, og sunt".
Uansett hvordan det går, lykke til videre :) Og kos deg med boka, den er bra.


#11

unaturligslank sa for siden:

Balanser fettet med litt syre, så slipper du fettbelegg i munnen :-)


#12

Mammarosa sa for siden:

Takker for gode tilbakemeldinger. Må prøve meg litt frerm tror jeg. Siden jeg kuttet karber på mandag har jeg hatt et mye bedre hode, så det er jo bra!


#13

Kathja sa for siden:

jeg er som deg,liker ikke fett. Brekker meg når jeg ser folk spise rømme f.eks

Men det funker fint å spise ost.Jeg elsker ost! Bremyk som smør da jeg kaster opp av tine meierismør.Nøtter har fett ,samme har bacon.Jeg bruker mye kjøttdeig med ost smeltet oppi.Sammen med litt blomkål.

Kremfløte pisket med litt bringebær eller bittelitte dryss på toppen med kakopulver (ikke nesquick osv) namm og ikke minst,fett i fløten.


#14

Mammarosa sa for siden:

Haha, krem likeså. Liker ikke ;)
Men, jeg kan fint spise dipp, vaniljekesam, smøreost under ost. Nøtter kunne jeg levd på. Jaja, får vel bare prøve meg frem...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.