< Tilbake til oversikten

Mandelmel vs malte mandler

#1

Leif sa for siden:

Hei
Baker brød med mandelmel men syns det fort blir dyrt. Jeg kjøper fra funksjonellmat og må betale 90 kr for en halvkilo og 100 kr i tillegg for frakt. Melet er kaldpresset og fettredusert slik at det skal egne seg mer som mel står det. Noen som har erfaring med om man likegodt kan male mandler selv i en slags kvern og få samme resultatet? Man kan jo kjøpe mye mandler for 190 kr


#2

smgj sa for siden:

Du må nesten forsøke deg fram. I veldig mange oppskrifter går det finfint å bruke hjemmemalte mandler. I de mer "luftige" oppskriftene kan det nok hende du må bruke "fin"-melet for å få best resultat. :)


#3

Gerd sa for siden:

Malte mandler bli mer kompakt og ikke så luftig som mandelmel.
Her har de mandelmel på Meny og Spar-butikkene :ja: Og helsekost. :)


#4

Leif sa for siden:

Ok får prøve meg meg frem da. Bruker bare 100 gram i et brød og det er i grunnen ikke så luftig i utgangspunktet
Bor på landet oh har verken meny, spar eller helsekost desverre


#5

Charlott sa for siden:

Jeg bestiller mandelmel fra iherb.com , sparer en del på å kjøpe derfra :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.