Beklager å mase om noe som det har blitt spurt om "tusen ganger før", men jeg lurer på om dere som er erfarne "Ketolysere" kan se litt på menyen min?
Først storyen:
Jeg gikk ned 12 kg med kombinert xtravaganza og moderat lavkarbo a la Fedon for 1,5 år siden. Jeg kom aldri helt "i mål" den gangen, og i sommer har mine elendige ferievaner ført til at jeg har lagt på meg 2-3 kg. Jeg vil nå prøve meg på en litt strengere LCHF-utgave a la Ketolyse for å komme på rett kjør igjen!
Jeg er 168 cm. Veier for øyeblikket 68,8 kg. Ønsker å komme meg ned til rundt 60 kg. Midjemål 75 cm. Satser på å minke dette betraktelig.. Trener styrke 2-3 dager i uka + kondisjonstrening 2 dager i uka.
Så menyen! Jeg er litt ny på dette med å gå så lavt på karbene, så jeg håper dere vil kikke på dette og si om noe bør endres:
Frokost: omelett av 1,5 egg, 2 cherrytomater, 60 g hermetiske champignon, 40 g hamburgerrygg, 2 ss tubeost med soltørket tomat, 3 skiver jarlsberg og 7 skiver agurk.
Mellommåltid: 5 paranøtter (ble sulten før lunsj).
Lunsj: Salat av 1 dl isbergsalat, 75 g kylling, 2 ss fetaost, 2 ss hakket rød paprika, 1 ts mais, 2 ss rømmedressing.
Mellommåltid (før trening): 1/2 omelett (samme som frokost, men 1/2 porsjon).
Middag: 150 g seibiff, 4 broccolibuketter m/1 ss smør, 200 g sellerirot m/1 ss smør, 3 ss rømme.
Kvelds: samme som frokost.
Dette ble ikke så variert, men jeg har en tendens til å få dilla på en type mat, spise det hele tiden, for så å gå lei..
Vet du hva dette utgjorde i kcal/karbo/fett/protein?
Jeg synes kanskje det virker litt lite, spesielt mtp at du trener mye.
Dropp maisen. Er det mye karber i osten med soltørka tomat?
Det er bare 0,7% karbo i tubeosten. Jeg har ikke lagt dette inn på diett.no fordi jeg synes det er fryktelig lite brukervennlig, så dette blir litt sånn "på feelingen". Late meg tenkte det gikk kjappere å spørre dere som har "trente øyne" andre enn å plotte inn alt! :D
Jeg bruker bare 1 ts mais i salaten (mest for at det skal gi farge og se innbydende ut..). Tror du det har noen betydning?
Dette er gårsdagens meny. Da hadde jeg trent 4x4 på tredemølla + styrketrening etterpå, så matlysten var stor. Jeg syntes dette var kjempemye mat! I dag har jeg hatt treningsfri og spist en del mindre. Men jeg sulter ikke altså! :)
Jeg tror vel egentlig ikke 1 ts mais kan gjøre så mye skade, men jeg har litt den holdningen at tillater man seg litt blir det fort mer. + mange bekker små...
Tør ikke si så mye mer uten tallene jeg lurte på.
Kanskje litt lite fett, spes i lunsjen. Kylling er magert. Pass på å få i deg nok proteiner siden du trener styrke. 1,5 g pr kg kroppsvekt tror jeg vil være passe (personlig spiser jeg kanskje mer, men noen sier det hindrer nedgang)
Vg's vektklubb har også opplegg for å regne ut matinntak, liker den bedre, men medlemskap koster litt. Eller du kan regne på gamlemåten!
Synes og det ser ut som du spiser litt lite, og lite fett!
Seibiff er vel melpanert og skal ikke spises på ketolyse.. (hvis det er sånn seibiff jeg tenker på)
Hadde tatt fløte i omeletten om morran. Kanskje bytta ut hamburgerrygg med bacon av og til.
Hatt mer salat til lunsj. Tilsatt flere grønnsaker, kanskje litt ost oppi, egg?
Du burde tatt deg tid til å plotte inn på diett.no etpar dager for å se. Er enig i at det er litt stress, men du kan lage "favoritter" og hente opp igjen ting du lager ofte. Er viktig å vite at %-fordelingen av det du spiser er riktig, og få et overblikk over hvor mye proteiner og gram fett du spiser hver dag.
Ville tippe du skulle spist iallefall 1,5xkroppsvekt av proteiner.
200-250g fett er vel vanlig å spise på ketolyse. Jeg ligger personlig på minst 200g pr dag og går jevnt ned. Spiser jeg for lite fett stopper vekta etter en liten stund.
Seibiffen har nok ikke vært i nærheten av noe mel nei! :eek: Her i gården kommer fisken rett fra havet (ikke butikken)! :)
Jeg synes ikke jeg kan spise mer mat, for jeg spiser når jeg er sulten, og spiser til jeg er mett. Hvis jeg skal spise mer mat blir det jo å stappe i seg uten å være sulten, og det vil jeg ikke gjøre.. Men dere har nok et poeng med dette fettet. Jeg er nok litt for forsiktig med det enda!
Jeg må nok ta meg tid til å legge inn på diett.no. Jeg har tidligere brukt vektklubben sin og synes den er brukervennlig og bra, men har ikke lyst til å sponse dem mer! :)
Takk igjen for at dere tok dere tid til å komme med feedback! :)
Det er ikke så mye fett som skal til - en fløtekaffe, fløte i omeletten, noen tjukke skiver spekepølse i stedet for hamburgerrygg, en hjemmelaget hollandaise til fisken ... mange måter å "snike" litt mer fett inn i kosten på uten at man dynger ned maten :) Cocosa i te eller kaffe er det mange som bruker (personlig synes jeg ikke dette er så godt, men vet mange liker det). Du skal ikke dytte i deg mat etter du er mett, nei, da må du heller se på sammensetningen :) Hvis det er kort tid siden du begynte er det vanlig å ha svært god apetitt fram til fettforbrenningen er kommet skikkelig i gang. Det kan ta litt tid dersom du har slanket deg med lavkalori i forkant - du må nok gi lavkarbokosten noen uker før du kjenner de hyggelige bivirkningene :)
Camomilla, jeg merker at matlysten har dalt ja! Dette var menyen min på mandag. Allerede tirsdag ble det slutt på mellommåltidene, og i dag var jeg ikke engang sulten til middag.. Men jeg lagde middag og spiste likevel ettersom jeg skulle på trening etterpå og regnet med at jeg ville bli sulten. Og matlysten kom tilbake etter trening!
Jeg har spist lavkarbo siden mars 2010, men ikke så streng lavkarbo som ketolyse. I sommer sklei det helt ut, så jeg ser på dette som en "kur" for å renske opp i kroppen, få igang forbrenninga og komme på rett kjør. Når jeg er i mål vektmessig vil jeg nok gå over til Fedon-kost igjen.
Ups, ble hekta og la inn dagens meny også, og det ble sånn:
kcal: 1947
karbohydrater: 21,5 g
protein: 96,4 g
fett: 157 g
Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal komme meg ned på 15 karbo om dagen! Hva spiser jeg da? Bare kjøtt/fisk/fugl??
I dag har jeg spist:
Frokost: 2 stekte egg, 2 små baconbiter, 3 cherrytomater og 1 ss tubeost.
Lunsj: Isbergsalat, kylling, agurk, fetaost m/olje, dressing a la thousand island, 6 paranøtter
Middag: 1 kyllinglår, fløtegratinert blomkålris, champignon, rødløk og cheddarost
Kvelds: Ketolyse ostesmøbrødvafler med ost og hamburgerrygg
Dersom dressingen er ferdiglagd, så kan den være en kilde til ekstra KH. Når jeg havner høyt på KH pleier jeg å trykke slik at jeg ser KH i hver matvare og kan se hvor det er mulig å kutte.
Takk for input VSB! Jeg gjorde det samme og fant ut at det ikke var dressingen som gjorde de store utslagene, men grønnsakene derimot.. Jeg kan jo ikke kutte på dem, så da må jeg nesten bare forsone meg med at jeg ikke kommer meg under 20 karber om dagen og håpe at det fungerer likevel..
Sålenge det virker ved 20karbohydrater så er det ingen vits i å stresse med de siste 5? Ev. kan du erstatte cherrytomatene med en grønnsak med mindre karbohydrater?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.