Jeg startet med lavkarbo i slutten av juni og har til nå vært veldig flink og fulgt opplegget hele tiden. Ikke en eneste sprekk :D:D Jeg har gått ned litt over 4 kg og ønsker å gå ned et par kg til. Trives forøvrig veldig med livsstilen :)
Greia nå er at jeg denne høsten skal på 3 hotellopphold av 2 dager i jobbsammenheng. De kommer med 2,5 ukers mellomrom fremover nå... Skal også på et par dagsseminarer med verdens beste buffet og desserter... Vi er med i et statlig prosjekt og det kommer til å være mange mennesker der. Jeg kan selvfølgelig be om ekstra grønnsaker i stedet for poteter til middag. Det er greit. Og også velge de "beste" alternativene til lunsj. Frokosten med egg og bacon er jo grei!! :D Men så er det alle mellommåltidene og det som blir satt fram. Og dessertene da... Sukk.
Er jeg helt håpløs om jeg gir meg selv litt amnesti i forhold til hva som blir servert som mellommåltider og litt dessert? Hvor mye ødelegger jeg da? Er det sånn at jeg går opp 4 kg på grunn av en 2 dagers "binch"? Vet jo selvfølgelig at det beste er å være standhaftig, men synes det blir litt vanskelig når jeg ikke lett kan ha med meg min egen mat.
Som regel kommer det frukt og konditorvarer på sånt - iallfall etter min erfaring. Da velger du frukt og helst frukt med stort volum/lite karbohydrater eller den frukten som har tregest karbohydrater. Sjekk GI-tabeller før du drar? Om det blir "mas" kan du dra en "mulig glutenintolerant - mumlemumle - holde meg unna"... :D
Og så går det an å ikke spise opp alt på tallerkenen om du gjerne vil smake desserten. :)
Om du går opp etter en sprekk er individuelt, kommer an på hva, hvor mye, hvor ofte/lenge osv.
Men det er ikke fett du går opp, det er vann og avfallstoffer :)
Det som kan skje i ettertid er at vekta kan stoppe opp noen dager, fordi kroppens forbrenning er blitt forstyrra og trenger å komme i gang igjen. Så vil nok nedgangen komme etterhvert.
Og mange opplever at det blir ekstra sug etter raske karber en periode etterpå, fordi kroppen gjerne vil ha lettforbrennelig energi.
Det viktigste er at du klarer å hente deg inn igjen fort, og ikke lar sprekken drøye for lenge :)
Vær obs på at du kan få vondt i magen! Det fikk i alle fall jeg.. Gikk også opp to kg som forsvant igjen i løpet av samme uken. Jeg har i alle fall konkludert med at jeg ikke skal sprekke mer. Magen min hater meg når jeg gjør det :P Og tenk på alt det deilige du kan kose deg med som er lovlig! :)
Takk for alle innspill! Hjemme har jeg ikke behov for sprekk, men blir vanskelig å erstatte det jeg får på konferansen med mitt vanlige lavkarbo-snop :) Får se hva jeg gjør. Tar i hvert fall med meg tabletter for magen!! :D
Hva med å utfordre deg selv og tenke at du skal klare deg uten snop et par dager? Da vil du føle deg mye bedre når du er hjemme igjen. Sikkert lettere på et seminar også siden du der kan være opptatt av så mye annet enn kos i form av snop.
Mange unnskylder seg med at "men sprekken var jo planlagt", eller "sprekken var jo ikke så stor som tidligere". Jeg har gjort det mange ganger selv:o.
Men en sprekk er en sprekk...
Denne gangen (jeg er ganske nyoppstarta igjen), har jeg bestemt meg for at ingen grunn er god nok til å tillate seg en sprekk. Det føles så mye bedre å komme hjem fra selskap og vite at man har vært sterk, og enda bedre dagen etter:).
For min del har de ekstra vannkiloene ført til at jeg har mistet motivasjon og gitt opp tidligere. De kan sitte i ganske lenge, og i den perioden kan alt arbeidet du har gjort i forkant virke bortkastet.
En gang karbo-avhengig, alltid karbo-avhengig:p, best å holde seg unna.
Men for all del, kan være du har styrken som trengs for å minimere skaden. Dette er bare min erfaring.
Lykke til uansett hva du bestemmer deg for!!!:)
Og jeg tenker at er du sterk nok til å begrense sprekken (det kan jeg overhode ikke) er du og sterk nok til å ikke sprekke. For det er nemlig ikke verdt det. Du får fysisk ubehag og dårlig samvittighet.
Kan du ikke passe på å spise deg mett på god og feit lavkarbomat så er ikke behovet for mellommåltider så veldig stort lenger :) Kan jo ha med nøtter, ost eller noe annet lettvindt du kan spise om du blir sulten mellom måltidene :)
Jeg har planlagte sprekker av og til. Jeg spiser lavkarbo pga helsegevinst og ikke fordi jeg skal ned i vekt. Jeg har ikke problemer med å finne tilbake til kostholdet mitt etter en sprekk, fordi jeg får alltid vondt i magen av å sprekke. Dermed er veien tilbake enkel. En "sprekk" hos meg er som regel alltid en høflighetsgreie. F.eks jeg er invitert bort på middag og det er vanskelig å unngå alle karbene. I tilfellet du beskriver hadde jeg spist lavkarbo, ikke rørt mellommåltidene og dessertene og holdt meg god og mett og uten vond mage. Hvis et vennepar inviterer på middag, derimot, så spiser jeg det jeg får, og forbereder meg på oppblåst mage...
Kan du ikke kjøpe en pose mandler eller andre nøtter og ha i veska da? Ellers så kan du jo tillate deg en atkins bar eller to som dessert. Blåbærskyr. Mange alternativer, men er lurt å gå for de alternativene med minst karber hvis du først skal spise mat du vanligvis ikke spiser :)
Lykke til og ha et hærlig hotellopphold :klem:
Jeg har holdt på siden 1. mai. Har gått ned masse, men i går våknet jeg og hadde lyst til å spise akkurat det som falt meg inn og det gjorde jeg. I dag er jeg tilbake på lavkarbo og tenker at hvis jeg har lyst til å spise hva jeg vil om 3 måneder også så gjør jeg det. For meg er det viktig å kunne leve med dette kostholdet, ikke å la det bli fanatisk....
jeg har hatt et par sprekker etter at jeg begynte i januar, og hver gang tenker jeg at aldri mer sprekk! jeg glemmer liksom at hvis jeg switcher fra lavkarbo til høykarbo så kommer ulvehungeren og migrenen og oppblåst mage å alt som er, det er bare ikke verdt det:)
Takk for alle svar! I morgen drar jeg på tur, så får vi se hva det blir til. Jeg har tenkt å forsøke å holde meg så godt som mulig til kostholdet, men samtidig har jeg litt lyst til å unne meg noe ekstra kos. Forhåpentligvis klok av andres skade har jeg med tabletter for magen :-) Så får vi se på torsdag kveld hvor flink jeg har vært :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.