Jeg ser at flere skriver at de har problemer med å få i seg nok fett. Jeg har ikke det - er glad i både majones, rømme, fløte og alt annet sånt.
Så leser jeg at flere bruker cocosa og udos choice, dels for å få i seg nok fett, men såvidt jeg forstår også fordi det generelt er helsefremmende (bedre hud feks.).
Så ba blir spørsmålet mitt: hvis jeg ligger på ca 70% fett (det er iallfall målet) pr dag, bør jeg da erstatte noe av denne fettmengden med cocosa og udos choice? Dvs. at maten jeg spiser i løpet av dagen rett og slett må være magrere? Eller kan jeg ta disse sunne fettkildene på toppen av det andre?
Jeg spør fordi jeg ser at jeg gjerne får i meg for mange kalorier (spiser for mye?) når jeg listefører det jeg spiser på diett.no (selv om det blir litt unøyaktig fordi målene tildels er rare). Og da trenger jeg på et vis ikke å putte i meg enda flere kalorier, noe jeg gjør hvis jeg spiser disse oljene. Jeg ser og at det hevdes at man spiser mindre - og på en måte gjør jeg det (holder fint med 3 måltider f.eks), men energimengden blir altså ofte for høy (og jada - målet er jo å gå ned, ikke bli der jeg er...)
hvis noen har noen tanker rundt dette blir jeg glad!
Takk for rask tilbakemelding - skal forsøke å svare ordentlig: Ut fra det jeg får ut av diett.no så ligger jeg på mellom 1800 og 2500 kcal. Dette ER for mye for vektnedgang, det både vet jeg og kjenner jeg.....
Gårsdagen så f.eks slik ut:
frokost: Muesli - Hexebergs oppskrift, en knapp dl sammen med 2-3 ss gresk youghurt og sukrin. Te med melk + lite glass tomatjuice.
Middag: Rømmegrøt, igjen Hexeberg oppskrift (1/2 beger rømme, 1 dl fløte, 1/2 ss jbk, smørøye)
Etter trening: en pakke cherrytomater (dulciata) + ca 100 g peanøtter
(Kjøttdeigcurry til 4 porsjoner: 400 g kjøttdeig + 2 løk + boks tomater + currypaste (1/2 glass) + gresk youghurt og frisk oregano).
I dag (som også er en "normal"dag) har jeg spist:
Frokost: 2 speilegg stekt i litt smør m ca 60 g hvitost, te og tomatjuice.
Lunsj: salat ala gårsdagens, + 1 kokt egg, en kantineporsjon reker og porsjonspakke majones
Middag blir kjøttkaker med noe kål (enten stekt i olivenolje eller coleslaw, ettersom hva jeg har lyst på når jeg kommer hjem)
Drikker vanligvis 2-3 kopper kaffe m. melk i løpet av dagen + vann
Frokost/lunsj er variasjoner av det ovennevte, mens middag er både kjøtt og fisk og grønnsaker, gjerne gryteaktige ting med rømme/creme fraiche ol i sausen. Er glad i å lage mat, lager stort sett alt sjøl.
Jeg tror ikke at jeg spiser kjempeporsjoner, men helt vanlige. Jeg trenger ikke mellommåltider, er mett lenge på det jeg spiser nå.
Ifølge diett.no skal jeg ha ca 2000 kcl daglig - ut fra vekt, alder og aktivitetsnivå. Og når jeg registrere og ligger på rundt det så holder jeg jo vekta - det er greit, men jeg vil gjerne gå litt ned.
Dessuten syns jeg det er vanskelig å få lagt inn korrekte mål på matvarer, føler at jeg får en ca oversikt over fett/proteiner/karbo iløpet av dagen, men det blir for overfladisk.
Hva med å bytte ut h-melka med en teskje cocosa? Da ligger du mindre i karber også. Om du forsøker å bruke fettkilder uten karbohydratinnhold vil også det antakeligvis hjelpe på vekta. En fordel med cocosa er at om du spiser litt før et måltid inntar du mindre posjon og øker forbrenningen. Så da får du ned kaloritallet.
Apropos kcal på diett.no. Skal man holde seg innenfor "maks" når man er på lavkarbo? Min viser at jeg skal ha i meg rundt 2200 kcal pr dag. Skal jeg spise innenfor dette?
Hvis jeg forstår deg riktig så bør jeg øke fettinntaket/evt endre sammensetningen sånn at kildene til fett samtidig har mindre karber? evt. og at jeg reduserer karboinntaket?
cocosa er vel muligens ikke helt det samme som melk i kaffen:eek:, men bør kanskje gå over til fløte??
uff - jeg blir så lei når jeg må måle/veie/regne ut innhold i mat!:mad: Jeg ender med å føle at alt rundt mat bare blir mas......
Who cares about alle andre. Hvis man er fornøyd med opplegget så ser jeg ikke noe behov for cocosa/udosopplegget. Men hvis man har spesielt magefett som er gjenstridig er det jo greit å prøve det.
Du må selv bestemme hvilken lavkarbo-filosofi du vil følge.
Vil du være i ketose kutter du på karbene og øker på fett.
Vil du ha en mer moderat livsstil kan du tillate deg selv noen flere karber, men ikke så mye fett.
Hvordan ønsker du å leve? :rolleyes:
Uansett hvilken metode du velger vil jeg anbefale deg å prøve å få i deg mest av de gode fettstoffene f. eks fra fisk og nøtter, og spise mest mulig naturlig
Finn Udo`s/cocosatråden og finn svar på dine spørsmål. Jeg har ikke fulgt med der, så det vet jeg ikke, men finnes da en laaaaaaaaaaaaang tråd med folk som tester ut detta.
Hehe, man burde vel i alle fall vite om en vil være i ketose eller ikke. Ha en viss formening om hvor mye karber/fett man vil spise. Det går vel ikke så bra om man spiser mye av begge?
Hovedpoenget var vel egentlig at hun må bestemme selv. Lite poeng i å ta i mot råd fra en ketose-tilhenger om man selv er fedonist, og vice versa. Man kan også oppleve å få mange motstridene råd...
Jeg tror du forstår meg riktig ja. Cocosa er det mange som drikker i kaffen sin, noen i tillegg til fløte. Fløte er bedre enn melk om du skal velge fett som hovedenergikilde,ja. Det er en del pes i begynnelsen, men når du vet hva det du spiser inneholder går det greiere. Kunnskapen om kosthold du erverver deg er gull verdt om du vil ha gode resultater.
Min lavkarbo retning er vel mer i tråd med Hexeberg, har beveget meg mot det fra South Beach. Nå forsøker jeg å ha % fordelingen på fett proteiner og karbo på ca: 70 - 20 - 5. Jeg har ikke noen ambisjon om å gå i ketose, ser ikke at jeg bør/må det for å gå ned de kiloene jeg vil.
Jeg har også fått med meg at jo mere fett jo mindre karbo kan man spise. Men jeg vil altså gjerne spise mat - og ordentlige måltider, men føler at jeg da lett ender med en fordeling som gir litt for lite fett, og litt for mye karbo. Det er liksom ikke det samme å spise et par skjeer olje- lite måltidskos da, liksom....
Men - hadde en interessant observarsjon på meg selv i dag. Dro rett på trening fra jobb, uten å spise mer etter lunsj (luns var 2 kjøttkaker lagd på kjøttdeig + en god porsjon coleslaw). Jeg hadde INGEN problemer med å trene. Kjente at jeg var sulten på slutten, men jeg var ikke i nærheten av den totale tomhetsfølelsen, på grensen til skjelving som jeg har vært i tider med mer "vanlig" kosthold. Og det var i grunn en veldig positiv opplevelse! :D
Jeg lager omtrent all mat fra grunnen, det har jeg gjort lenge, siden jeg syns halvfabrikata/ferdigmat ikke smaker noe særlig (og da mener jeg ikke vondt, men rett og slett ingenting). Jeg skal fortsette med det - men får se litt mer i kokebøker, det dumme med Hexeberg sin er at hun ikke har satt opp fordelingen fett-protein-karbo ved oppskriftene sine.
hvis det er flere som har tanker rundt dette så setter jeg pris på mer info - alt kan jo brukes!
Kostholdsfilosofien din sier "on my own" - litt vanskelig og veilede i forhold til kalorier da :) Generelt på lavkarbo skal man kun tenke på kh-protein-fett inntaket :)
70 20 5, skriver du. Mener du da at 5 står for karbo er jo det lite og veldig likt ketolyse,da.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.