< Tilbake til oversikten

Pannacotta med sjokoladesmak

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

2 plater gelatin
3 dl fløte
1,5 - 2 ss sukrin
1 vaniljestang, eller 1 ts vaniljepulver
1 stor ss tyrkisk youghurt
50 g mørk sjokolade

Legg gelantinplatene i kaldt vann. Skjær vaniljestangen på langs og skrap forsiktig ut vaniljefrøene. Kok opp fløten, tilsett deretter sukrin, youghurt, og vaniljefrø og stang (eller vaniljepulver om du bruker det). Til slutt har du i sjokoladen, la den smelte under omrøring. klem ut vannet av gelantinplatene og ha disse i blandingen. Rør ut gelantinplatene, og ta ut vaniljestangen.

Tips: La blandingen kjøle seg ned litt i kasserollen. Deretter blander du den godt sammen før du har den i serveringsglass og putter den i kjøleskapet. Da hindrer du at vaniljefrøene synker til bunns!

Lag med for eksempel denne bringebærsausen:
100 g frosne bringebær - jeg brukte ferske
1/2 dl vann
1,5 - 2 ss sukrin
Litt vaniljeessens
Litt limejuice - dette hadde jeg ikke, men smakte godt uten også

Kok opp vannet til bringebærsausen sammen med sukrin, og kok til sukrinen er helt oppløst. Ha bringebær, vaniljeessens, og limesaften i en blender, og rør mens du heller i sukrinlaken. Fortsett å blande til sausen er helt jevn. Når panna cottaen er stivnet, så heller du bringebærsausen over.

Andre pannacottaoppskrifter og annet snacks finner du på bloggen min: [url]www.knapperglansbilder.blogspot.com[/url]


#2

Alynna sa for siden:

Panna Cotta er en av de tingene som takler sukrinsmaken best, synes jeg!

Tror det er fordi at det er kaldt i utgangspunktet, så den kalde smaken ikke oppleves som like rar, pluss at fløten kamuflerer litt med den runde smaken.


#3

MissX sa for siden:

Hvor mange porsjoner ca blir dette?


#4

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Det blir 2 porsjoner. Når jeg har de i melkeglass så blir dette halvfullt (og fort helt tomt ;) det fins bilder på bloggen hvis du vil se mengden, skriver fra mobil nå, ellers kunne jeg lastet opp bildet til deg.


#5

MissX sa for siden:

Kjekk blogg:)!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.