1100 sa for siden:
Er så masse forskjellige oppskrifter rundtom..
Og jeg er helt ny i dette gamet..
så...
Hva er DIN aller beste oppskrift, samme hva..
:)
1100 sa for siden:
Er så masse forskjellige oppskrifter rundtom..
Og jeg er helt ny i dette gamet..
så...
Hva er DIN aller beste oppskrift, samme hva..
:)
Hette sa for siden:
Eg har ein soppsaus som er fantastisk til kjøtt av alle typer!
Den er veldig enkel, og MEGA god!
Du treng:
ferske champignon, kan og bruke andre sopp typar
smør, ikkje olje
Hindu sitt grillkrydder
Rømme
ketshup
Du smelter smøret, kryddrer smøret før du steiker soppen, og kryddrer litt til! (skal vere ganske masse krydder), tømmer i rømmen og ein dæsj ketshup, (ca. ein ts..)
:D So enkel, og SO go!!
Sprettball sa for siden:
Det er kanskje ikke akkurat en oppskrift, og ikke er den "min" i den forstand heller, men vi bruker mye sellerirotpure.
Kok sellerirot (nok til så mange som du skal lage til), ha i mye smør og litt fløte, pluss evt salt (det blir ganske salt av smøret) og pepper. Kjør til purè med stavmikser.
Hvis du ikke er kjempestreng på karbene er det godt med litt gulrot eller kålrot oppi. Blomkål blander jeg også inn noen ganger. Dette er godt tilbehør til middag.
Saus lager jeg ofte av fond/buljong. Løser det opp i litt kokende vann, og fyller på med fløte til det blir passe salt (hvis jeg har brukt en salt buljongterning. Ellers tilsetter jeg salt, hvis jeg har brukt en fond som ikke er særlig salt). Rører inn JBK (ca 1 ts pr halv liter) og koker litt så det tykner. Det blir en lys saus. Noen ganger synder jeg og har oppi noen få dråper sukkerkulør.
Men den beste sausen er bernaise/hollandaise!
1 eggeplomme pr person
1/2 ss vann pr eggeplomme
50-100 g smør pr eggeplomme
1/2 ts sitronsaft pr eggeplomme
Visp eggeplomme og vann for hånd mens du har det i vannbad (dvs ha eggeplomme og vann i en bolle som tåler høy temperatur og putt hele bollen i en stor gryte med varmt vann).
Rør til det tykner (som vaniljesaus). Rør inn biter med smør til du har rørt inn ønsket mengde.
Tilsett sitron. Smak om det trenger mer salt. Jeg tilsetter også noen dråper habanerosaus (liten flaske, ser ut som tabasco, det er en chilisaus). Evt litt pepper.
Nydelig til fisk. For å lage bernaise av den tilsetter du tørket estragon. Da blir det kjempegodt til kjøtt.
Noen ganger tilsetter jeg litt fløte også, hvis sausen er litt tykk.
Egentlig skal det være eddik i hollandaise og bernaise, men det liker ikke familien min så derfor lager jeg min versjon. Den er god, altså!
Lykke til på lavkarbo!
Klem fra Sprettball.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.