En pakke kremfløte
1 ts vaniljepulver
En pakke philadelphiaost
Nøtter (jeg brukte paranøtter og mandler)
Meierismør
Bær (Jeg brukte bringebær)
Sukrin etter smak
Pisk fløte og vaniljepulver til krem, og bland med romtemperert philadelphia. 2. Hakk nøttene, og stek de i rikelig med smør. 3. Rør bær og sukrin sammen.
Så finner du noen små glass, og legger lagvis ostekrem og nøtteblanding, og tar en dasj av bærblandingen på toppen. Dette lar du stå kaldt i kjøleskapet. Kan være lurt å ikke ha på bærblandingen før du skal spise det, så slipper du misfarging av kremen, og at det blir litt soggy og vått på toppen.
Ja, jeg bruker en pakke ost pr pakke kremfløte :) Men det kan sikkert tilpasses smak og behag også ;) Etter å ha pisket kremen tar jeg i osten ved å "smuldre" den litt i hendene så den kommer i mindre klatter. Så rører jeg det inn på lav hastighet. Fungerer helt fint :)
En annen løsning er å ha osten i en egen bolle og gi den noen runder med miksmasteren før man blander den med ferdig vispet krem.
Da blir den så medgjørlig atte :ja:
I begynnelsen på min lavkarbo karriere prøvde jeg meg på uttallige lapper, kaker, kremer, shaker, vafler m.m - og alle smakte mer eller mindre tørt, harskt eller vondt. Med ett unntak kanskje - og det er ostakaka til Gerd....
Jeg har ikke bakt noe lavkarbo kaker eller annen dessert / snop på en evighet for jeg har tenkt at jeg heller skeier ut på ordentlige kaker / snop et par ganger i året enn å lage masse erstatninger som ikke smaker godt.
Men så lot jeg meg overtale til å prøve denne desserten......og HALLELUJAH!!!! Dette var helt fantastisk godt!!!
Genialt å steke nøttene i smør - det smakte nydelig til den ostekremen. Jeg hadde ikke bær så jeg kokte opp litt Fun Light saft m litt vann og tyknet den med Xantham Gum.....
Jeg er MEGET POSITIVT OVERRASKET OG ANBEFALER DENNE DESSERTEN TIL ABSOLUTT ALLE!!
Testa denne oppskriften i dag, og den fenga. Men jeg kunne gjerne tenkt meg å høre hvor mye nøtter, smør og bær andre har brukt. Jeg synes nemlig den smakte hakket for mye av smør, og i kombinasjon med ostekremen ble det litt mye salt og syrlig smak, og litt lite søtt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.