< Tilbake til oversikten

Tagatose



#3

Suann sa for siden:

Takk da må jeg lese.
Fant e deilig suksessterte som fikk mye skryt med dette søtningstoffet
Og jeg elsker suksessterte :p


#4

Jabba sa for siden:

Jeg er også veldig glad i suksessterte......prøvde m Splenda en gang og det ble pyton.....


#5

gvm82 sa for siden:

Eg har brukt tagatose ein del. Syns smaken er betre enn på sukrinen.
Var litt usikker om det var eit lovleg søtningsalternativ, men eg har ikkje fallt ut av ketose, og vekta går nedover. Får luft i magen ved for stort inntak (feks kake med masse i), men eg tålar det mykje betre enn mange andre søtningsstoffer.
Største problemet har vore at eg er vane med å bruka sukrin, noko som er litt mindre søtt enn sukker, og ein då brukar litt meir av enn sukker. Medan tagatose er søtare enn sukker og bør brukast mindre av. Derav kom den veeeldig søte kaka og luft i magen :D Kaka vart god den altså :D


#6

Suann sa for siden:

Er det bare nettbutikker som selger dette mon tro?


#7

gvm82 sa for siden:

Har bare funne det på funksjonellmat.no ivertfall


#8

Yrla sa for siden:

Nå har jeg mailet med en Asgeir fra funksjonell mat og dette var det han sa:
Hei,
Innholdet i Tagatosesukettene er følgende:
Tagatose (20%), lactose, vernet CMC, leucine, starch, sucralose (9%).

En pakning på 6 g inneholder 100 suketter, altså inneholder en sukett kun 0,012 g (12 mg) Tagatose. Nesten all søtsmak kommer fra sucralosen, så da kan man like gjerne bruke Splendasuketter.

Vi har valgt å ikke ta inn sukettene i sortimentet foreløpig. Innholdet av Tagatose er så lite i disse sukettene at de etter vår mening ikke smaker noe bedre enn andre suketter man får kjøpt i butikken. Vi har derimot Tagatesse sticks, som er Tagatesse i praktiske porsjonsposer på 2,5 g tilsvarende 5 g sukker.
Jeg hadde også foretrukket at tagatesse sticks kun inneholdt Tagatose, men produsenten har brukt akkurat samme innhold her som i Tagatesse. I praksis fungerer denne sammensetningen bra:
Tagatose (39,9%), isomalt, food fibres: inulin and oligo-sacharides, sucralose (0,02%).

Vennlig hilsen
Asgeir Ruud


#9

Suann sa for siden:

Jeg ønsker Tagatose i løs form til baking. Det var en inne her på forumet som hadde bakt suksessterte med det og den ble nydelig. Hun hadde også prøvd med sukrin uten samme gode smak på kaken.


#10

Yrla sa for siden:

De har det på funksjonellmat.no. Ja bedre egnet til baking, og trolig til marengs.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.