Har sett litt på kh inntaket mitt denne uken. Om jeg ser bort ifra den dagen jeg hadde en kule med is så har jeg fått i meg 15,43g kh som det meste jeg har fått i meg på en dag. Jeg har bestemt meg for å få i meg toppen 30kh per dag. Men 15 er vel kanskje litt lite? I alle fall med tanke på at det er det meste jeg har fått i meg? Det aller meste av kh kommer fra grønnsaker, og jeg spiser som regel 2 måltid om dagen, toppen 3. Vil det være en fordel å legge inn litt ekstra kh? En skive Fedon brød kanskje? Jeg er ikke den mest oppfinnsomme i matveien. Det går i egg, kokt skinke og bacon til andre måltid enn middag. Og litt agurk da.
Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg ikke føler meg helt bra. Skjelven i bena og uvel i magen. Kan det forresten være tegn på at den kula med is på torsdag ikke burde ha blitt konsumert?
Føler meg veldig kraftløs i bena, men på tross av det oppdaget jeg i går noe som bare må være lårmuskler :eek: Har gått på lavkarbo i ca 5 uker nå, og går ned i vekt. Går tur nesten hver dag, men føler meg like kraftløs som i starten (men yter mye bedre til aerobic enn i starten).
Ifølge diett.no er mitt "goal" 2349 kcal
Gjennomsnittlig hver sag har jeg fått i meg:
1399,5 kcal
102,16g fett
16,38 kh (Dratt kraftig opp av den kulen med is)
83,08g proteiner (er forholdsvis lite aktiv)
Veier da 113kg, skal ned til 90 i første omgang, 80 som det store målet.
Er ikke sulten for tiden. Kunne kanskje fått i meg mer proteiner, men tror nesten jeg må skaffe proteintilskudd for å få det til. Fett begynner jeg å få taket på.
Er det mulig å "lese av" hva som kan være problemet mitt her?
Håper noen vil prøve :D
For lite mat, for lite kalorier, for lite proteiner, for lite fett!!!:p
Og du skal ha ca15g karber, ikke så lite som mulig!:eek:
Du er helt klart i ketose og formen er som den ofte er sånn i oppstarten. Svimmel, kvalm, matlei, dårlig i magen, kraftløs, hodepine.......
Og et "sidesprang" som iskrem kan sette deg tilbake nesten til start igjen, sånn at kroppen på ny må venne seg til å bruke ketoner som energi.....:p
Kokt skine inneholder så og si ikke noe fett. Bør byttes ut med noe myyyyye fetere!:ja:
Enig med Kitt - 1400 kalorier for deg er nok altfor lite - og symptomene beskriver du jo selv :)
Øk på med enten større porsjoner eller et ekstra måltid. Det er ikke enkelt og spise når man ikke er sulten, men det betyr ikke at du skal spise så lite mat som du gjør - det gir ingen gevinst verken formmessig eller vektmessig i lengden :)
Finn ut om færre og større måltider eller flere og mindre måltider er det som føles mest komfortabelt for deg.
Et annet triks er bærsmoothie, bland cottage cheese, dine favorittbær (mine er bjørnebær....), fløte og evt vann og litt søtt (om nødvendig!) i en blender og blend i vei! Kanskje et par vaniljedråper også kan gjøre susen. På denne måten får du enkelt i deg mye energi når du ikke orker tanken på å tygge fast mat. NB la ikke dette erstatte ordentlig mat, bruk det som et tilskudd de dagene du ser at det blir litt lite annen mat.
Jeg husker i starten når jeg begynte spiste jeg ENORME mengder mat - og selv om jeg ikke gikk ned da, fikk jeg enormt overskudd :) Finn overskuddet og matgleden og -vanen først, så kan du evt gjøre justeringer senere om du ikke oppnår ønsket vekttap.
Prøver ikke å spise så lite kh, er bare ikke sulten :o
Kokt skinke er helst for proteinene sin del (er en smule usikker på hvor mye jeg skal spise per dag)
Spiser bacon, litt ost, kjøtt/fisk, blomkål, brokkoli, egg, kremfløte, agurk hodekål/spisskål. Hender seg jeg spiser selleri eller isbergsalat.
Men er sær i matveien og er småspist.
Et måltid kan bestå av 2 stekte egg og litt stekt skinke + agurk. Eventuelt bacon istede for skinke (blir fort matlei så det blir ikke for mye bacon).
Middag består av en type kjøtt. Ofte lager jeg kålstuing, og har litt agurk med.
Har aldri spist noe spesielt mye per måltid, det er ikke overspising som har gitt meg overvekt. Nå er jeg mett i mange timer etter et måltid og tanken på mat gjør meg kvalm.
%messig så er fordelingen riktig, så det er jo positivt om ikke annet :p
Det skal sies at jeg aldri har spist så mye grønnsaker som nå. Er ikke spesielt glad i grønnsaker. Det blir med agurk til de fleste måltidene, for det må ikke tilbredes. Spiser blomkål og brokkoli veldig pliktskyldig
Hva om jeg tar en skive Fedon brød hver dag, med kjøttpålegg på? Kan jo lete litt rundt å se hva som har mest fett i (men er veeeeeeldig glad i den kokte skinken min :o )
Hadde liksom ikke trodd at jeg skulle få problemer med å spise nok :o
Har kjøpt Cocosa så en smoothie med det i hadde vært fint for jeg har ikke fått prøvd den ut enda. Ser for meg at en slik hadde vært enklere enn å spise.
Det er nok litt psykisk det med å ikke spise når jeg ikke er sulten eller å spise mat jeg ikke er glad i. Har slitt mye med magen og har vendt meg til et veldig uvariert kosthold :( Kanskje ikke så rart at jeg fikk B vitamin mangel til slutt :o
Se på listen over grønnsaker på hva de inneholder av karbo og du finner at agurk har svært lite, mens andre har mye mer. Sukkererter, minimais, tomater liker du ikke det heller, med salt og urter og avokado f.eks? med avokado får du raskt mer energi også da den er svært kaloririk. Nøtter også er tette både på energi og gir karbohydrater, og masse annet sunt. Se matvaretabellen det er link til på hovedsiden, please.Det er et must om du skal spise spesielt.
Gir det mening at jeg likevel spiser mer enn jeg gjorde før?
Kan prøve ut litt ting, men må nok finne på noe lurt for å kamuflere enkelte smaker. Avokado ser jeg for meg kan være spiselig. Er litt redd for tomat, da jeg har reagert på tomatpurre tidligere. Men kan jo være tilsetningsstoffer som gjør det...?
Nøtter liker jeg ikke, men kan jo knuse dem og blande i yoghurt? Er naturell ok eller må det være tyrkisk yoghurt isåfall? Kanskje med avokadobiter i?
Kan kanskje tilsette cocosa i det og? Takk for den Yrla :D
Høres det ok ut om jeg prøver på 100g protein om dagen? Er ikke veldig aktiv. Ser for meg at det er enklere å få i meg nok fett om jeg vet hvor mye proteiner jeg skal ha.
Nerthus: Hvor lenge holder en slik smoothie seg i kjøleskapet? Kan det være lurt å lage for et par dager eller vil det gjøre det for vanskelig med utregning?
Tusen takk for svar og inspirasjon :) Kom gjerne med flere innspill på gode kilder til protein og fett :D
Liker du ikke nøtter om du skyller dem i vann og strør salt på heller? Evnt rister de om du gidder det? Lavkarbo-knekkebrød, prøvd å bake det eller noe lignende det er oppskrift på her inne?Tyrkisk yoghurt har minst karbo,ja. Det å like grønnsaker var for meg en vanesak. Det hjelper å prøve ut smaksforsterkende saker å blande de med, som dijonsennep, cottage cheese, annen ost, nøtter, olje, avokado, urter og nok salt. Jeg liker kun friske grønnsaker og blander de med avokado og sennep, urter og urtegård-krydder og salt.
Smaken på nøtter er grei, det er konsistensen som er værst. Men om jeg hakker nøtter og har i yoghurt så tror jeg det går bra, minimalt med tygging da.
Har ikke prøvd ut noe knekkebrød enda. Det er på listen. Knekkebrød med makrell i tomat og et par skiver agurk? Er det en ok frokost?
Hvilke grønnsaker pleier du å spise?
Kanskje jeg skulle ha laget noen blomkål/brokkoli gratenger som kan fryses ned og tas opp til frokost/lunsj? Eventuelt lage en god dose blomkål/selleri mos.
Når jeg lager grønnsaker, prøver jeg å lage store porsjoner og fryse ned rester. Finner mange spennende oppskrifter her og i bøker. En ting jeg er glad i er tagliatelle av squash, kanskje ikke så mye mer næring enn agurk, men jeg spiser nesten en hel og det metter godt. Har funnet ut at jeg trenger å ha frokosten nesten klar i kjøleskapet, ellers blir det lite mat på morgenen.
Kjenner den gitt. Da er det jo mye enklere å bare fyre opp et par egg :cool: Har aldri smakt squash, men fant en lasagne oppskrift med squash istede for pasta (Dahlqvist).
Ja, lavkarboknekkebrød, makrell minus tomaten i og youghurt naturell/tyrkisk youghurt med nøtter er lavkarbo. Stekt egg er jo supert det. Du spør hvilke grønnsaker jeg spiser men jeg tror ikke du liker et samme som meg. Bare spis de du liker og de som du nevner her. fett, krydder og salt gir grønnsaker bedre smak.
Ble 2 akiver Fedon brød med et egg hver, skinke, bacon og ost. Var mett etter 1. Tror magesekken har krympa :eek:
Men bakte knekkebrød i kveld som det blir til frokost i morgen. Spennende :D
Her i huset er eggerøre med fløte og baconbiter skikkelig populært som et lite mellommåltid f.eks etter en god tur eller litt hagearbeid.
Jeg lager opp av 10 egg, 1 1/2 dl fløte og 300 gram bacon og fordeler det i rene rømme/CC/CF-beger, og har dem klar i kjøleskapet. Minsten min er veldig skeptisk til grønnsaker, så derfor har jeg alltid stående rå oppkutta grønnsaker i kjøleskapet, slik at de av oss som elsker grønt har noe å supplere med.
Passer også supert som en kjapp frokost når jeg prøver å våkne (er et håpløst B-menneske, født naturlig morgengretten:rolleyes:).
Et annet tips til et velsmakende mellommåltid er å blande like mengder kesam og CC med stavmixeren, ha i valgfrie bær og evt noe søtning. Smaker nesten som risfrutti:). Jeg blander et helt beger av hver og så tar jeg det jeg trenger og blander i bær rett fær jeg spiser. Jeg har det i kjøleskapet i tett box, og det holder seg fint i flere dager der.
Du den var ikke dum. Går det an å ha i litt C.F. i eggerøren og? For å få opp fett-andelen enda mer? Tenker som så at en eggerøre må da være perfekt kamuflering for C.F. smaken. (Kanskje jeg skal begynne å lage saus til kjøtt og? ) Eller blir det litt for mye dill dall?
Litt usikker på hvor often jeg bør spise søte ting, da jeg er avhengig av søtt og redd for å trigge søtsuget. Er bær kjent for å gjøre det?
Kjenner jeg blir skikkelig inspirert av dere. Kanskje er ikke alt håpløst likevel, kanskje jeg faktisk klarer å fortsette med dette :D Tusen takk :D
Klart du kan tilsette det i eggerøra. Ostegratenger, liker du det? Det er egg og ost, grønnsaker og eventuelt noe kjøtt.
Bær kan trigge søtsuget ja. Hva med å ta en tyggis? Ost kan helbrede suget om du spiser det når du får sug. Krom og sink kan hjelpe. Har du spist mye sukker i ditt liv ble disse to utskilt samtidig. Når du spiser lavkarbo får du et jevnt blodsukker som ikke skaper et behov for sukker.
Prøvde meg på en kesam med avokado og nøtter i. Klarte ikke mer enn 1 skje, utrolig skuffet :( Men da jeg mikset kesam med fisk og bacon smakte det godt. Men det er jo ingen vits, kesam var jo bare noe å ha avokado og nøtter i. Neinei, da blir det heller C.F. i eggerøre da. Så vet man det :) Men er vel bare å fortsette eksperimentet. Har matyoghurt i kjøleskapet, kanskje det smaker bedre?
Har prøvd meg på blomkål og brokkoli grateng, men resultatet ble seig ost og vann i bunnen :o Kanskje en ide å finne en oppskrift, hehe :o
Har ikke søtsug nå, men det kommer fort om jeg får i meg noe søtt. Har kjøpt frosne jordbær, kanskje jeg kan lage smoothie av det. Er ikke glad i smoothie, men det er ikke noe problem å svelge det. På tide å slutte med klagingen og kvinne seg opp! :rolleyes:
Steker alltid i smør. Faktisk så hender det seg at jeg drukner maten i smør, eventuelt steker litt smør når kjøttet er tatt ut og så heller det over kjøttet. Er det nok? :)
Hurra, verdiene er bedre (i alle fall tirsdagens verdier :p )
Energi: 3625 Goal: 2349 Fett: 188.55 Karbohydrat: 19.08 Protein: 138.05
Men eh...... litt mye energi kanskje? 115g grov krydderpølse ga så mye som 1631 kcal :eek: Nå teller jeg ikke kalorier til vanlig, men nå lyser det rødt på diett.no :rolleyes: 34.5g fett i den mengden med pølse. Og nå som jeg vet litt mer hvor jeg bør ligge med tanke på kh så er fett litt vanskelig igjen. Kremfløte synes å være svar på alt, og jeg shotta 2dl kremfløte etter siste måltid (salatkylling, lavkarbohusets brød + agurk så det trengte litt fett).
Har aldri prøvd creme fraiche i eggerøra, men siden jeg steker eggerøra i smør (jeg bruker Kvitseidsmør), eggerøra inneholder både fløte og bacon, så er den i grunnen feit nok etter min smak iallefall.
Creme Fraiche bruker jeg stort sett til saus. Spesielt til fiskesaus/gryte er det kjempesnadder og koke sammen halvparten fløte og halvparten Creme Fraiche. Har også brukt blandingen til kjøtt, men der liker jeg personlig bedre rømme.
Jeg bruker også en del kokosolje. F.eks i kaffien eller teen, i gryter og ikke minst min favoritt; jeg koker opp mørk sjokolade, fløte og kokosoje og har det i kjøleskapet natten over. Lager en lavkarbo mandelbunn, pisker fløteblandingen stiv og brer den utover kaka. Knallgod kake når man skal ha noe ekstra av og til.
115 g grov krydderpølse ga 1631 kalorier? Er det ikke kJ? Det går vel ikke an? Majones har jo rundt 700 kalorier pr 100 gram og består stort sett av fett - så kanskje du bør ta en dobbeltsjekk her? :)
Hvis du har spist veldig lite tidligere, synes jeg godt du kan venne deg på og spise en del mer - så får du heller justere ned om du ser vekttap lar vente på seg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.