< Tilbake til oversikten

Hva får brødet til å henge sammen?

#1

Trixie sa for siden:

Hva er det som får brødet til å henge sammen og ikke smuldre opp etter steking?
Eller er det blandingsteknikken det kommer an på?

:)


#2

Bik sa for siden:

Tilsett fiberhusk i deigen/røra og la det svelle i noen minutter, så henger brødene sammen :)


#3

Trixie sa for siden:

Takk for tipset. :)


#4

frøken sa for siden:

Jeg synes glutenmel hjelper også.


#5

Trixie sa for siden:

Hvor mye glutenmel passer til et vanlig brød? :)



#7

Bik sa for siden:

Er glutenmel karbofritt? Gir det ikke blodsukkerstigning?


#8

Nannah sa for siden:

Glutemel er overhode ikke karbefritt. Det inneholder 20 karber pr 100g. Jeg vil ikke uten videre anbefale å bruke store mengder glutenmel...dette limaktige stoffet har ikke så gunstig invirkning på fordøyelsen vår..men som tilsettning er en skje eller to ok i brøddeigen.
På den positive siden inneholder glutenmel ca 75g proteiner. så helt galt er det jo ikke om du ellers tåler det bra.


#9

Trixie sa for siden:

Takk for enda mer spesifikk info., ladies. :)

Jeg fant dette:

"Vi bruker hverken egg eller melk i bollene, det som binder deigen er "havremelk"(tror det er det det heter, legger havregryn i en del vann, lar stå en stund og helle i deigen...)" her.

Det blir vel ikke karber i vannet? :detektiv:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.